Автор Гілка: Куріння  (Прочитано 6533 раз)

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Куріння
« : 2011-04-10 13:54:11 »
Раптом стало цікаво, як ви ставитесь до куріння. Курите чи ні. Ваша думка щодо пасивного куріння.

Цікаво, навіщо взагалі курити? Кажуть, що це заспокоює, але я цього за курцями не спостерігав. Тобто, по суті, це легальний легкий наркотик і все?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: Куріння
« Відповідей #1 : 2011-04-10 15:06:28 »
Не курив, не курю. Це дівчача звичка.  ;)

Основна причина, на мій погляд, — прагнення соціалізації. Усілякі вконтактики та фейсбуки з жуйками не дають реального відчуття належності до певної спільноти. Тому люди намагаються ідентифікувати себе з певною групою за допомогою звичок: хлопці матюкаються і п’ють пиво, дівчата фарбуються у блондинок, палять і прикидаються дурепами.

Потім підходить до тебе істота з зовнішністю, яку неначе змальовано з обгортки цукерок, і як дихне цим цигарковим перегаром... хоч падай.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній peinguin

• Літератор
  • дописів: 1419
« Відповідей #2 : 2011-04-10 16:56:25 »
Я не палю, тому що тоді в роті неприємний гіркий присмак.

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • дописів: 440
  • муз́ика
« Відповідей #3 : 2011-04-10 18:08:27 »
Основна причина, на мій погляд, — прагнення соціалізації. Усілякі вконтактики та фейсбуки з жуйками не дають реального відчуття належності до певної спільноти. Тому люди намагаються ідентифікувати себе з певною групою за допомогою звичок: хлопці матюкаються і п’ють пиво, дівчата фарбуються у блондинок, палять і прикидаються дурепами.
Золоті слова... Цілком з Вами згідний. Сам не палю. Мабуть, через те, що в школі був відлюдником, і замість паління мене засмоктало в комп’ютер з лінуксом.

EDIT: Хоча, між иншим, однокласники в мене були ще золоті.
« Змінено: 2011-04-10 18:55:36 від Yury_Bulka »
http://freeUser.org.ua/ — колективний досвід із застосування вільних програм

r00t x

• Гість
« Відповідей #4 : 2011-04-10 18:50:24 »
M.: Не засмічуйте теми вашими дурними проханнями. Хочете — створюєте. Не хочете — геть.
« Змінено: 2011-04-10 20:22:30 від Re. »

White Trash

• Гість
« Відповідей #5 : 2011-04-10 18:50:47 »
Читати Аллена Карра "Легкий спосіб кинути курити". Чудовий аналіз причин і механізмів залежності.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #6 : 2011-04-10 20:20:54 »
Читати Аллена Карра "Легкий спосіб кинути курити". Чудовий аналіз причин і механізмів залежності.
А у Львові десь продається? Хочу батькам подарувати. :)

White Trash

• Гість
« Відповідей #7 : 2011-04-10 20:49:55 »
А у Львові десь продається? Хочу батькам подарувати. :)
Бачив український переклад у Рівному. Думаю, не проблема.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #8 : 2011-04-10 20:59:11 »
Просто теоретично цікаво, як нікотинозалежна людина може кинути.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #9 : 2011-04-10 21:17:02 »
Просто теоретично цікаво, як нікотинозалежна людина може кинути.

Теоретично, це залежність до звички, ніж до никотину. Ломка тільки під 30 хвилин до 3 годин після останньої викуреної цигарки. Тому головне психологічно себе переломити, оскільки включається страх самої думки про те, що курити вже ніколи не будеш. Тому легше не кинути, а перестати курити.
Linux. The future is open.

Відсутній peinguin

• Літератор
« Відповідей #10 : 2011-04-10 21:18:11 »
А я вживаю ЛСД.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #11 : 2011-04-10 22:15:34 »
Теоретично, це залежність до звички, ніж до никотину. Ломка тільки під 30 хвилин до 3 годин після останньої викуреної цигарки. Тому головне психологічно себе переломити, оскільки включається страх самої думки про те, що курити вже ніколи не будеш. Тому легше не кинути, а перестати курити.
Ні, психологічно зрозуміло. А от фізична залежність — це мозок перестає виробляти якісь нейромедіатори, які відповідають за все, що нікотин стимулює в організмі. При частому вживанні, мозку важче відновити це. Я про алкоголізм знаю, що він невиліковний, бо організм через часте вживання не може самостійно виробляти ендогенний спирт, який потрібен для розчеплення їжі. Цікаво, чи таке є через нікотин чи все-таки мозок може відновити, тому й створив таку тему. :)

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #12 : 2011-04-10 22:58:14 »
А от фізична залежність — це мозок перестає виробляти якісь нейромедіатори, які відповідають за все, що нікотин стимулює в організмі. При частому вживанні, мозку важче відновити це. Я про алкоголізм знаю, що він невиліковний, бо організм через часте вживання не може самостійно виробляти ендогенний спирт, який потрібен для розчеплення їжі. Цікаво, чи таке є через нікотин чи все-таки мозок може відновити, тому й створив таку тему. :)

Тут трошки не так. Нікотин стимулює викид адреналіну в кров, а також гормонів радості - ендорфінів. Тобто він тільки стимулює. Організм і без нікотину здатен робити те саме.

Ефект нікотину дуже недовговічний. Вже через 20-30 хвилин концентрація нікотину знижується настільки, що всі ефекти, викликані сигаретою, починають згасати. Мозок вимагає нового допінгу, додаткового підживлення. Це своєрідний умовний рефлекс: сподобалося, дайте ще.

На практиці, необхідно побороти психологічний бар’єр відмови від "задоволення"... Знаю по собі і по знайомим: курці з 20-30 річним стажем відмовились від куріння без лікування. Тому тут фізична залежність дуже маленька в порівнянні з психологічною... В мене доречі стаж був 15 років.
Linux. The future is open.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #13 : 2011-04-10 23:21:42 »
Тут трошки не так. Нікотин стимулює викид адреналіну в кров, а також гормонів радості - ендорфінів. Тобто він тільки стимулює. Організм і без нікотину здатен робити те саме.
Це можна і про будь-який наркотик сказати. І, все ж, чим нікотин відрізняється від інших наркотичних засобів? Тим, що він легальний?

Якщо все було так просто, можна було лікувати ендорфінами, додавши їх у якийсь корисний виріб. Адреналін теоретично можна замінити фенетиламіном або спортом якимось. Зрештою, наркоманів же не лікують шоколадками, тому тут є якийсь нюанс. :)

Відсутній peinguin

• Літератор
« Відповідей #14 : 2011-04-10 23:23:04 »
Я чув, що звикання до шоколаду таке ж як і до куріння. Варто задуматись.
Я, наприклад, більш люблю шоколад аніж куріння.