Основна причина, на мій погляд, — прагнення соціалізації. Усілякі вконтактики та фейсбуки з жуйками не дають реального відчуття належності до певної спільноти. Тому люди намагаються ідентифікувати себе з певною групою за допомогою звичок: хлопці матюкаються і п’ють пиво, дівчата фарбуються у блондинок, палять і прикидаються дурепами.
Читати Аллена Карра "Легкий спосіб кинути курити". Чудовий аналіз причин і механізмів залежності.
Цитата: White Trash від 2011-04-10 18:50:47Читати Аллена Карра "Легкий спосіб кинути курити". Чудовий аналіз причин і механізмів залежності.А у Львові десь продається? Хочу батькам подарувати.
Просто теоретично цікаво, як нікотинозалежна людина може кинути.
Теоретично, це залежність до звички, ніж до никотину. Ломка тільки під 30 хвилин до 3 годин після останньої викуреної цигарки. Тому головне психологічно себе переломити, оскільки включається страх самої думки про те, що курити вже ніколи не будеш. Тому легше не кинути, а перестати курити.
А от фізична залежність — це мозок перестає виробляти якісь нейромедіатори, які відповідають за все, що нікотин стимулює в організмі. При частому вживанні, мозку важче відновити це. Я про алкоголізм знаю, що він невиліковний, бо організм через часте вживання не може самостійно виробляти ендогенний спирт, який потрібен для розчеплення їжі. Цікаво, чи таке є через нікотин чи все-таки мозок може відновити, тому й створив таку тему.
Тут трошки не так. Нікотин стимулює викид адреналіну в кров, а також гормонів радості - ендорфінів. Тобто він тільки стимулює. Організм і без нікотину здатен робити те саме.