Автор Гілка: Як ви ставитесь до домінування Ubuntu?  (Прочитано 8902 раз)

Koljan

• Гість
Re: Як ви ставитесь до домінування Ubuntu?
« Відповідей #15 : 2016-04-02 22:14:18 »
Негативно. Не подобається те що вони передирають все з Mac OS і прагнуть до вбогості. І їхня програма встановлення теж фігня.

Емоції м’яко кажучи не фахівця, це тоді коли прибиральниця міркує про астрономію

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #16 : 2016-04-02 22:45:00 »
Уточнювальне питання: домінування де саме? У мене убунта домінує лише на десятку віртуалок.

Відсутній ukrkyi

• Дописувач
  • **
  • дописів: 99
« Відповідей #17 : 2016-04-02 23:11:21 »
Домінування при розробці софту: орієнтуються саме на неї.
openSUSE TUMBLEWEED | Arch Linux | HP ProBook 4540s | Шукаю драйвер rtbth… Відлетів після оновлення ядра і не повернувся…

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #18 : 2016-04-02 23:13:50 »
Хто? :) Бо я не орієнтуюсь.
« Змінено: 2016-04-02 23:14:16 від Cthulhu »

Відсутній ukrkyi

• Дописувач
  • **
« Відповідей #19 : 2016-04-02 23:14:43 »
KDE як приклад
openSUSE TUMBLEWEED | Arch Linux | HP ProBook 4540s | Шукаю драйвер rtbth… Відлетів після оновлення ядра і не повернувся…

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #20 : 2016-04-02 23:38:44 »
KDE як приклад
Ви, пане, все ж дещо підміняєте поняття - один проект, і навіть кілька проектів - це далеко не домінування. Це кілька проектів, які використовують саме убунту як платформу. Без проблем можна створити теми з тим же обґрунтуванням "домінування федори", "домінування центос" і навіть "домінування арча".

А взагалі, дистрибутив дійсно хороший, ніц йому не бракує.

Edit:
От хто тотально домінує, то це андроїд, але це не GNU :)
« Змінено: 2016-04-02 23:39:33 від Cthulhu »

r00t x

• Гість
« Відповідей #21 : 2016-04-02 23:55:07 »
інша справа коли базове стільничне середовище у системі саме KDE наприклад Magea
шось Mageіa рідко оновлюється(?). Чи оновлення постійне, лише нові версії виходять 1 на рік?

Відсутній ukrkyi

• Дописувач
  • **
« Відповідей #22 : 2016-04-02 23:56:54 »
Щось Mageia встановлюється з розмірами екрану 800x600… ;D

r00t x

• Гість
« Відповідей #23 : 2016-04-03 00:01:03 »
вже побачив

Koljan

• Гість
« Відповідей #24 : 2016-04-03 07:29:50 »
Щось Mageia встановлюється з розмірами екрану 800x600… ;D

Щось шановний в вас такі проблеми. що впевнений ні у кого на цьому форумі таких проблем немає, мож погана прокладка між стільцем та монітором ? ;D Я кажу про гарну інтеграцію KDE у цьому дистрибутиві й це не один дистрибутив де KDE добре зреалізовано, а ви мені про те що KDE робиться під Убунту, що є взагалі маячня, це приблизно те саме якби ви уявили, що не капці які на вас зроблені під вас, а ви під ваші капці. Убунту не домінує взагалі, просто Убунту певний період часу була найпопулярнішим дистрибутивом Лінукс

Відсутній xuser13

• Графоман
  • дописів: 488
« Відповідей #25 : 2016-04-03 12:22:12 »
Цитата
Емоції м’яко кажучи не фахівця, це тоді коли прибиральниця міркує про астрономію
Дивно. А як повинна виглядати думка фахівця?

Цитата
Убунту не домінує взагалі, просто Убунту певний період часу була найпопулярнішим дистрибутивом Лінукс
Коли це вона перестала ним бути? І чому не домінує?

Цитата
Цитата
Хто? Посмішка Бо я не орієнтуюсь.
Вірогідність зустріти deb пакет саме для Ubuntu значно вища ніж вірогідність натрапити на цю ж програму у вигляді пакету для Slackware, MAGEIA, openSUSE і т.п.
чи планетяне щче не подали блакитне свитло?

Відсутній ukrkyi

• Дописувач
  • **
« Відповідей #26 : 2016-04-03 13:03:36 »
Щось шановний в вас такі проблеми. що впевнений ні у кого на цьому форумі таких проблем немає, мож погана прокладка між стільцем та монітором ?
Ну не знаю, я взимку записав Mageia на диск, вставив у ноут, запустив, відкривається розмите віконце, з роздільною здатністю, вибачте, не  800х600, а 640х480. Шість букв назви дистрибутиву на півекрану.
Що я міг неправильно зробити? :-/

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #27 : 2016-04-03 15:59:28 »
Вірогідність зустріти deb пакет саме для Ubuntu значно вища ніж вірогідність натрапити на цю ж програму у вигляді пакету для Slackware, MAGEIA, openSUSE і т.п.
dpkg/apt використовує, звичайно ж, тільки убунта. Так і запишемо.

Взагалі, в курсі. Наприклад (просто часто доводиться користуватись) офіційні пакети для p4python є для apt і yum. Не забудьте створити тему тему "домінування fedora" з зойками "всюди тицяють той rpm!!!!111".

А у домінуванні dpkg і rpm нічого поганого не бачу. Маємо два розкішні стандарти, які підходять всюди, бо елементарно перепаковуються.

Koljan

• Гість
« Відповідей #28 : 2016-04-03 16:08:14 »
Дивно. А як повинна виглядати думка фахівця?

Фахівець міркує не як користувач, а як людина яка знає про що говорить, не варто нівелювати думку розробника тим, що особисто тобі не подобається, вам тут вже казали, що спрощення інтерфейсу це просто елемент відходу від десктопів, якщо ви сидите на стаціонарному компі то для вас є вибір, вас без вибору ніхто не залишив, є Лінукс Мінт з традиційною концепцією стільничного середовища та й в інших дистрибутивах можна користуватися теж традиційними стільничними середовищами, та сама Убунту є й з Мате і з KDE

Коли це вона перестала ним бути? І чому не домінує?

Бачу ви взагалі не стежите за новинами, Убунту втратила лідерські позиції з миті переходу на Юніті але потрібно визнати, що Канонікал багато грошей вкидає у цей проєкт, тому і саме тому Убунту є основою для багатьох інших дистрибутивів

Koljan

• Гість
« Відповідей #29 : 2016-04-03 16:12:28 »
Ну не знаю, я взимку записав Mageia на диск, вставив у ноут, запустив, відкривається розмите віконце, з роздільною здатністю, вибачте, не  800х600, а 640х480. Шість букв назви дистрибутиву на півекрану.
Що я міг неправильно зробити? :-/

Складно сказати але залежить і від заліза теж та й від інших чинників, KDE тут ні до чого