Автор Гілка: Як ви ставитесь до домінування Ubuntu?  (Прочитано 8900 раз)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Як ви ставитесь до домінування Ubuntu?
« Відповідей #45 : 2016-04-04 00:44:28 »
Хочу сказати, що Kubuntu є проектом спільноти, а не Canonical. Plasma Mobile і решта сучасних проектів розробляються для KDE Neon, проекту KDE на основі пакунків Ubuntu.

Ми, як команда KDE, тісно співпрацюємо з багатьма дистрибутивами, зокрема з openSUSE, Fedora та Mageia. Розробники KDE користуються взагалі широким спектром дистрибутивів. Kubuntu серед них зовсім не є переважним.
Я пригадую, колись давно ви критикували якість збірки кедів в кубунті. Ситуація з того часу покращилась, я правильно розумію?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #46 : 2016-04-04 08:58:10 »
Хочу сказати, що Kubuntu є проектом спільноти, а не Canonical. Plasma Mobile і решта сучасних проектів розробляються для KDE Neon, проекту KDE на основі пакунків Ubuntu.

Ми, як команда KDE, тісно співпрацюємо з багатьма дистрибутивами, зокрема з openSUSE, Fedora та Mageia. Розробники KDE користуються взагалі широким спектром дистрибутивів. Kubuntu серед них зовсім не є переважним.
Я пригадую, колись давно ви критикували якість збірки кедів в кубунті. Ситуація з того часу покращилась, я правильно розумію?
Так. Вони почали збирати Neon щоночі і краще працюють над помилками.

Хоча загальні проблеми дистрибутива (Ubuntu) вразили і Neon. Оскільки сама структура дистрибутива нагадує химеру (хвіст від Debian і декілька голів від різних команд), проблеми бувають дуже складними, аж до невирішуваних для типового користувача. Наприклад, щоб можна було запустити сучасну версію KMyMoney, треба перезібрати увесь стек залежностей, бо у Debian пакунки надто старі, а в Ubuntu вже немає (фінансування?) достатньо розробників, щоб збирати самим.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #47 : 2016-04-04 09:43:55 »
Тобто існує таке залізо, драйвери під яке є тільки в Убунті? Чи як?
Наприклад, графічний сервер X уже застарілий технологічно для мобільних потреб. Тому Android розробив свій (Skia і ще щось там, що там зараз?) Ubuntu розробляє Mir, SelfishOS працює через Wayland. Ніхто не використовує X. По-друге, архітектура arm не така багата на пакунки в більшості дистрибутивів, хоча є всілякі archlinuxarm.org, однак тут є обмеження в залізі, драйверах, в програмах, які заточені під цю архітектуру (маленький екран, відсутність клавіатури і миші тощо). Роботи ще багато і той же андроїд вклав чимало зусиль, щоб лінукс підготувати до цієї ніші. Я можливо не експерт, але так виглядає, що там роботи ще багато, а для цього треба ресурси, які є хіба у великих компаніях, як Canonical, Red Hat, Intel, Sumsung тощо. Саме вони будуть визначати, хто домінуватиме, на мою скромну.

Відсутній ukrkyi

• Дописувач
  • **
  • дописів: 99
« Відповідей #48 : 2016-04-04 12:16:56 »
KDE Neon, проекту KDE на основі пакунків Ubuntu.
Ну чому знову на основі Ubuntu?
openSUSE TUMBLEWEED | Arch Linux | HP ProBook 4540s | Шукаю драйвер rtbth… Відлетів після оновлення ядра і не повернувся…

Відсутній ukrkyi

• Дописувач
  • **
« Відповідей #49 : 2016-04-04 12:27:43 »
До речі, пане yurchor, чи не зазирнули б ви, будь ласка, сюди: http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1459679723
openSUSE TUMBLEWEED | Arch Linux | HP ProBook 4540s | Шукаю драйвер rtbth… Відлетів після оновлення ядра і не повернувся…

Koljan

• Гість
« Відповідей #50 : 2016-04-04 18:05:45 »
Виходить що користувач не знає про що говорить.

Саме так

В програмі встановлення немає ніякого відходу від десктопів. І вона ж використовується на звичайних ПК тож для чого цей відхід і де він в Ubuntu  є?

Вибачте але з вами розмовляти все одно, що товкти воду у ступі

Судячи з Distrowotch на першому місці по популярності Linux MINT. Пф–ф–ф. Ті ж яйця тільки в в профіль.

Лінукс Мінт щодалі все більше відрізняється від Убунту, раніше це були лише косметичні відмінности але вже зараз є досить суттєва різниця, розробники Лінукс Мінт сповідують традиційні цінности тобто приблизно те саме, що й ви, наразі розробляються не лише власні стільничні середовища(продовження проєкту Гном2 під назвою Мате та Cinnamon заснований на Гном 3) але також створено відгалуження від відомих проєктів типу Тотем, Око Гном тощо з метою збереження та розвитку функційности, бо у базових проєктах як ви помітили все спрощується, окрім того є варіянт Лінукс Мінт заснований на на Убунту, а на Дебіан

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #51 : 2016-04-04 18:14:18 »
продовження проєкту Гном2 під назвою Мате та Cinnamon заснований на Гном 3
Koljan-Mykola Tkach, все вірно, але MATE до мінта не має ніякого стосунку окрім того, що є пакети під нього (принаймні, я здивуюсь, якщо нема). Ну, може й хтось з розробників на ньому сидить. Якщо вже шукати "рідний" до нього дистрибутив, то це арч, але це зайвий раз підтверджує, що сама постановка питання безглузда.

Софт не пишеться під збірку, а під платформу/апішку.

Koljan

• Гість
« Відповідей #52 : 2016-04-04 18:14:46 »
Ну чому знову на основі Ubuntu?

Слухай ну на якійсь же основі воно має бути га ? Тобі тут ясно пишуть, що KDE не розробляють спеціяльно для Убунту і навіть Кубунту не є проєктом Канонікал, пишуть, що останнім часом в Кубунту краще KDE зреалізовано але то не від KDE залежить, а від Кубунту зрозумів ? Декілька років тому як я встановлював Кубунту то довго вона на мому компі не була, бо базова Убунту була кращою, оце тобі й все

Koljan

• Гість
« Відповідей #53 : 2016-04-04 18:22:08 »
Koljan-Mykola Tkach, все вірно, але MATE до мінта не має ніякого стосунку окрім того, що є пакети під нього (принаймні, я здивуюсь, якщо нема)..

Має стосунок ще й дуже великий оскільки саме команда Лінукс Мінт на чолі з Кліменом Лефевром займається його розробкою, на початку Мате почав творити якийсь аргентинець, потім підхопила спільнота але без Лінукс Мінт не було-би ніякого серйозного проєкту, всерйоз це стало лише тоді коли цей проєкт зголосилися підтримати в Лінукс Мінт й доречі Мате є одним з базових стільничних середовищ на рівні з Cinnamon є також збірки з KDE та Xfce але й виходять вони пізніше й не та реалізація
« Змінено: 2016-04-04 18:24:03 від Koljan »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #54 : 2016-04-04 18:30:42 »
І справді, зморозив, а перевіряти не став. Думав, вони лише цинамон пиляють.

Відсутній ukrkyi

• Дописувач
  • **
« Відповідей #55 : 2016-04-04 23:40:12 »
Цитата
Plasma Mobile і решта сучасних проектів розробляються для KDE Neon, проекту KDE на основі пакунків Ubuntu.
Цитата
Тобі тут ясно пишуть, що KDE не розробляють спеціяльно для Убунту
Це я щось неправильно розумію, чи як? :-?

Відсутній prapor

• Письменник
  • дописів: 518
« Відповідей #56 : 2016-04-05 00:56:11 »
Скажімо так, «на пакетній базі Ubuntu» це далеко не звичайна Ubuntu.
- I'm afraid your son has the knack.
- The knack?
- The knack. It's a rare condition characterised by an extreme intuition about all things mechanical and electrical. And utter social ineptitude.
- Can he lead a normal life?
- No, he'll be an engineer.

Koljan

• Гість
« Відповідей #57 : 2016-04-05 17:41:25 »
Цитата
Plasma Mobile і решта сучасних проектів розробляються для KDE Neon, проекту KDE на основі пакунків Ubuntu.
Цитата
Тобі тут ясно пишуть, що KDE не розробляють спеціяльно для Убунту
Це я щось неправильно розумію, чи як? :-?

KDE Neon це ще не все KDE, є мобільна плятформа, є попит, є пропозиція, є зрештою пакунки популярного дистрибутиву й чому ними не скористатися ? Можуть бути й певні домовлености між Канонікал і проєктом KDE але у будь-якому випадку якщо взавтра Убунту закриється KDE за нею слідком не зробить те саме, бо KDE це просто стільничне середовище яке може використовуватися доречі не лише у Лінукс, а наприклад і в тій же BSD, цим відкриті проєкти відрізняються від закритих, не проблема KDE погана його робота в Кубунту чи добра, це проблема Кубунту, так само можна сказати й про інші дистрибутиви