Автор Гілка: Як ви ставитесь до домінування Ubuntu?  (Прочитано 8903 раз)

Відсутній ukrkyi

• Дописувач
  • **
  • дописів: 99
Нещодавно було анонсовано Plasma Mobile: http://plasma-mobile.org/
https://youtu.be/auuQA0Q8qpM
Вона використовує Kubuntu як базову систему.
Окрім того, основна орієнтація навіть стільничної плазми — Kubuntu.
Інша Linux-система на смартфони — Ubuntu Touch, про яку вже всі, мабуть, чули.
Таким чином, серед Linux-систем для смартфонів (не беручи до уваги Android) вимальовується стійке домінування Ubuntu.

Як ви до цього ставитесь?
Чому, на вашу думку, розробники KDE використовують саме Kubuntu?
openSUSE TUMBLEWEED | Arch Linux | HP ProBook 4540s | Шукаю драйвер rtbth… Відлетів після оновлення ядра і не повернувся…

idontremember

• Гість
Re: Як ви ставитесь до домінування Ubuntu?
« Відповідей #1 : 2016-04-02 19:02:13 »
[smiley=20.gif]

Таким чином, серед Linux-систем для смартфонів (не беручи до уваги Android) вимальовується стійке домінування Ubuntu.

Як ви до цього ставитесь?
Якщо мова про мобільні пристрої - то я ставлюсь до цього аж ніяк.

Можливо скоро (але не дуже-дуже скоро) з’являться мобільні гібриди на які можна буде ставити всякі-різні *кси із будь-яким графічним оточенням (так само як і на десктопі).
---
Шкода що модульних телефонів нема. і через фінансові питання їх так і не буде :( тому що виробникам не виигідна така ситуація. Їм краще щоб купували цілісні телефони,
« Змінено: 2016-04-02 19:16:30 від idontremember »

Відсутній ukrkyi

• Дописувач
  • **
« Відповідей #2 : 2016-04-02 19:05:06 »
[smiley=20.gif]

Я мав на увазі, чому не якусь іншу систему як базу. Наприклад Arch.
openSUSE TUMBLEWEED | Arch Linux | HP ProBook 4540s | Шукаю драйвер rtbth… Відлетів після оновлення ядра і не повернувся…

r00t x

• Гість
« Відповідей #3 : 2016-04-02 20:37:42 »
можливо тому що немає системи арч-мобайле. А Убунту-мобіль вже є.

Відсутній ukrkyi

• Дописувач
  • **
« Відповідей #4 : 2016-04-02 20:39:35 »
Тобто існує таке залізо, драйвери під яке є тільки в Убунті? Чи як?

r00t x

• Гість

Koljan

• Гість
« Відповідей #6 : 2016-04-02 20:45:31 »
Тобто існує таке залізо, драйвери під яке є тільки в Убунті? Чи як?

Канонікал взялися за розробку такої ОС, якщо візьметься хтось інший то буде на базі іншого дистрибутиву, це не домінування це ініціятива й мені якось трохи дивно читати, що розробники KDE використовують Kubuntu  бо то швидше Kubuntu використовує KDE
« Змінено: 2016-04-02 20:47:23 від Koljan »

Відсутній ukrkyi

• Дописувач
  • **
« Відповідей #7 : 2016-04-02 20:46:55 »
Оʼкей, а під стільничні платформи?

Koljan

• Гість
« Відповідей #8 : 2016-04-02 20:50:16 »
Оʼкей, а під стільничні платформи?

А під стільничні плятформи є купа різних дистрибутивів й Убунту вже не домінує після зміни стільничного середовища, я наприклад на Мінт, хоча Мінт теж розробляється й на базі Убунту теж але є й версія на Дебіан

Відсутній ukrkyi

• Дописувач
  • **
« Відповідей #9 : 2016-04-02 20:52:23 »
В даному випадку я не про те.
KDE розробляється і відлагоджується для KUbuntu, а інші дистрибутиви, якщо хочуть мати KDE, мусять самі докручувати усі несумісності. І так не лише з KDE.

Koljan

• Гість
« Відповідей #10 : 2016-04-02 20:56:59 »
В даному випадку я не про те.
KDE розробляється і відлагоджується для KUbuntu, а інші дистрибутиви, якщо хочуть мати KDE, мусять самі докручувати усі несумісності. І так не лише з KDE.

Я би так не сказав, KDE не є основним стільничним середовищем для Убунту й якось ставив Кубунту собі то гірше на багато ніж базова система, швидше залежить від розробників не KDE, а від розробників конкретного дистрибутиву, наприклад KDE добре зреалізовано в Magea

r00t x

• Гість
« Відповідей #11 : 2016-04-02 21:07:26 »
Я би так не сказав, KDE не є основним стільничним середовищем для Убунту й якось ставив Кубунту собі то гірше на багато ніж базова система, швидше залежить від розробників не KDE, а від розробників конкретного дистрибутиву, наприклад KDE добре зреалізовано в Magea
шооо?? є різні кде?  Воно ж одне на всіх! маю на увазу конкретну його версію.
Набір дефолтних програм в дистрибутивах може бути різним.

Відсутній ukrkyi

• Дописувач
  • **
« Відповідей #12 : 2016-04-02 21:23:44 »
Тут більше про якість інтеґрування KDE з системою

Відсутній xuser13

• Графоман
  • дописів: 488
« Відповідей #13 : 2016-04-02 21:45:37 »
Негативно. Не подобається те що вони передирають все з Mac OS і прагнуть до вбогості. І їхня програма встановлення теж фігня. Ще ці огидні допрацювання програм, коли контекстне меню програми з системного лотка викликається як лівою так і правою клавішами мишки і втрачається можливість відкрити вікно програми просто натиснувши лівою кнопкою мишки на піктограмі програми в лотку. Ще в мене є претензії до стабільності роботи програм (з мого малого досвіду використання цього дистрибутиву).
чи планетяне щче не подали блакитне свитло?

Koljan

• Гість
« Відповідей #14 : 2016-04-02 22:08:19 »
шооо?? є різні кде?  Воно ж одне на всіх! маю на увазу конкретну його версію.

Так я ж про те й кажу, що воно одне для всіх і не розробляється для конкретного дистрибутиву, а тому залежить не від розробників KDE, а від розробників конкретного дистрибутиву як вони його припасують до свого дітища, не знаю мож зараз і не так але раніше, ще тоді коли в Убунту був Гном 2 порівняння з Кубунту не на користь Кубунту, та й не дивно адже інтеграцією з KDE займався один чоловік, інша справа коли базове стільничне середовище у системі саме KDE наприклад Magea