Автор Гілка: Як ви ставитесь до домінування Ubuntu?  (Прочитано 8901 раз)

Відсутній ukrkyi

• Дописувач
  • **
  • дописів: 99
Re: Як ви ставитесь до домінування Ubuntu?
« Відповідей #30 : 2016-04-03 16:15:13 »
KDE тут ні до чого
Ну то я ж про KDE нічого і не казав, а про Mageia
openSUSE TUMBLEWEED | Arch Linux | HP ProBook 4540s | Шукаю драйвер rtbth… Відлетів після оновлення ядра і не повернувся…

Відсутній ukrkyi

• Дописувач
  • **
« Відповідей #31 : 2016-04-03 16:17:18 »
dpkg/apt використовує, звичайно ж, тільки убунта. Так і запишемо.
Ну, раз я пробував встановити у Debian пакет, на якому написано "For Ubuntu" :-/
openSUSE TUMBLEWEED | Arch Linux | HP ProBook 4540s | Шукаю драйвер rtbth… Відлетів після оновлення ядра і не повернувся…

Koljan

• Гість
« Відповідей #32 : 2016-04-03 16:17:56 »
KDE тут ні до чого
Ну то я ж про KDE нічого і не казав, а про Mageia

Ви казали, що KDE розробляється для Убунту, а це не так, швидше Убунту підганяють під KDE й виходить Кубунту

Відсутній ukrkyi

• Дописувач
  • **
« Відповідей #33 : 2016-04-03 16:19:51 »
Ви казали, що KDE розробляється для Убунту, а це не так, швидше Убунту підганяють під KDE й виходить Кубунту
Проблема в тому, що навпаки. KDE підганяється розробниками саме під KUbuntu, а інші дистрибутиви мусять вкручувати його самостійно.

Koljan

• Гість
« Відповідей #34 : 2016-04-03 16:42:18 »
Проблема в тому, що навпаки. KDE підганяється розробниками саме під KUbuntu, а інші дистрибутиви мусять вкручувати його самостійно.

Хто це вам навіяв таку нісенітницю ? Взагалі то не знаю як зараз але раніше інтеграцією KDE в Убунту займався лише один чоловік

Відсутній ukrkyi

• Дописувач
  • **
« Відповідей #35 : 2016-04-03 16:43:48 »
Ну принаймі будь-які презентації KDE проходять під KUbuntu.
Plasma Mobile пишеться під KUbuntu.
Ще приклади?

Відсутній prapor

• Письменник
  • дописів: 518
« Відповідей #36 : 2016-04-03 17:01:30 »
Ну, раз я пробував встановити у Debian пакет, на якому написано "For Ubuntu" :-/
Спробуйте у Jessie поставити пакунок з Sarge, чи навпаки, та подивіться що з того буде. Оце приблизно те саме з Debian/Ubuntu. Там слід чітко розуміти співвідношення релізів по версіях основних пакунків.

Ну принаймі будь-які презентації KDE проходять під KUbuntu.
Або під openSUSE. Власне, це два основні дистри з KDE та реально зручними інструментами на зразок launchpad та SUSE Build Studio.
Це й робить їх «домінуючими».
- I'm afraid your son has the knack.
- The knack?
- The knack. It's a rare condition characterised by an extreme intuition about all things mechanical and electrical. And utter social ineptitude.
- Can he lead a normal life?
- No, he'll be an engineer.

Відсутній ukrkyi

• Дописувач
  • **
« Відповідей #37 : 2016-04-03 17:03:35 »
Або під openSUSE.
Ніколи не бачив :-?

Koljan

• Гість
« Відповідей #38 : 2016-04-03 18:20:33 »
Plasma Mobile пишеться під KUbuntu.

Не хочу видатися невігласом але з назви видно, що стосується мобільної плятформи, Канонікал займається цим, тому напевне й Plasma Mobile робиться під Кубунту, ви можете навести приклад іншого дистрибутиву окрім Андройд для мобільних пристроїв ?

Відсутній ukrkyi

• Дописувач
  • **
« Відповідей #39 : 2016-04-03 18:38:17 »
іншого дистрибутиву ... для мобільних пристроїв

У мене на планшеті була openSUSE(KDE) 2 роки тому.
Ніщо не заважає розробляти під openSUSE. Чи навіть Arch.

Питання, я так думаю, в тому, що розробники Plasma хочуть бути сумісними з Ubuntu Touch програмами, а вони, як не дивно, працюють лише в Ubuntu. Але оскільки програм під Ubuntu Touch все одно ще не придумали… :-X

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #40 : 2016-04-03 20:45:41 »
А, до речі. Приклади "#ifdef UBUNTU" з коду, покажете? Бо інакше це не підганяння :)

Koljan

• Гість
« Відповідей #41 : 2016-04-03 21:04:27 »
А, до речі. Приклади "#ifdef UBUNTU" з коду, покажете? Бо інакше це не підганяння :)

Та ну зрозуміло, що те підганяння порожні балачки, спеціяльно для Убунту робиться хіба-що Юніті бо то сама Канонікал розробляє та й то не повністю, бо використовує код Гнома

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #42 : 2016-04-03 23:06:14 »

Та ну зрозуміло, що те підганяння порожні балачки, спеціяльно для Убунту робиться хіба-що Юніті бо то сама Канонікал розробляє та й то не повністю, бо використовує код Гнома
Я колись давно, коли юніті тільки з'явилось, дуже вдало зніс еволюшн, на якого воно лінкувалось, як виявилось :)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #43 : 2016-04-03 23:23:21 »
Хочу сказати, що Kubuntu є проектом спільноти, а не Canonical. Plasma Mobile і решта сучасних проектів розробляються для KDE Neon, проекту KDE на основі пакунків Ubuntu.

Ми, як команда KDE, тісно співпрацюємо з багатьма дистрибутивами, зокрема з openSUSE, Fedora та Mageia. Розробники KDE користуються взагалі широким спектром дистрибутивів. Kubuntu серед них зовсім не є переважним.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній xuser13

• Графоман
  • дописів: 488
« Відповідей #44 : 2016-04-04 00:42:37 »
Цитата
Фахівець міркує не як користувач, а як людина яка знає про що говорить, не варто нівелювати думку розробника тим, що особисто тобі не подобається, вам тут вже казали, що спрощення інтерфейсу це просто елемент відходу від десктопів, якщо ви сидите на стаціонарному компі то для вас є вибір, вас без
Виходить що користувач не знає про що говорить. В програмі встановлення немає ніякого відходу від десктопів. І вона ж використовується на звичайних ПК тож для чого цей відхід і де він в Ubuntu  є?

Цитата
Бачу ви взагалі не стежите за новинами, Убунту втратила лідерські позиції з миті переходу на Юніті але потрібно визнати, що Канонікал багато грошей вкидає у цей проєкт, тому і саме тому Убунту є основою для багатьох інших дистрибутивів
Судячи з Distrowotch на першому місці по популярності Linux MINT. Пф–ф–ф. Ті ж яйця тільки в в профіль.
чи планетяне щче не подали блакитне свитло?