Уже було обговорення такої теми: Мені не цікаво...
Ну ось для прикладу, зазирніть сюди: http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1443039371Особисто у мене зараз нема часу наводити лад з рушіями та конвертувати форум. У пана Даниленка також.Може десь за місяць-півтора й буде, але все одно, форум локалізаторів, що не є повністю перекладеним — це «не дуже вдала думка». Хочете допомогти — допоможіть з українським перекладом SMF2. Й таке інше. Вибачайте, доступу для «поколупатись у нутрощах» ніхто не дасть, бо невідомо хто ви є.
форум локалізаторів
Це інше. Я не про те, що мені не цікаво, а про те, що, як я бачу, заходить дуже мало людей. Наприклад, новини можуть не з'являтися місяць і т.п. Тому я хотів з'ясувати думки інших людей. (а) Може, я помиляюсь, і життя тут вирує в якихось конкретних місцях (чи певні сезони, чи ще якось). (б) Якщо я не помиляюсь, то чи є в когось ідеї про причини/засоби.Чи в тій темі, незважаючи на назву, про те саме?
Я не про те, що рушій не оновлюється. Я про те, що виглядає так, наче люди сюди майже не заходять. От я і хотів дізнатися: (а) чи я помиляюся (може життя вирує в конкретних розділах), (б) чи, може, щось сталося (раптово чи поступово, не важливо), що люди стали менше заходити (і, може, в когось є пояснення), (в) чи завжди стільки людей тут було.
А цей сайт позиціюється як форум локалізаторів? (Я думав, загального призначення про лінукс і FOSS.) (Наприкрад, новини тут можна писати: (а) виключно щодо питань української локалізації/мови; (б) можна просто про появу нових версій продуктів, але лише тоді, коли вони мають хоч якусь українську локалізацію; (в) можна й просто про появу нових версій продуктів, незалежно від наявності локалізацій?)
Чи в тій темі, незважаючи на назву, про те саме?
Як адміністратор ще одного форуму, й куди більш відвідуваного…
LOU ніколи не був таким вже відвідуваним ресурсом
Як адміністратор ще одного форуму, й куди більш відвідуваного, можу сказати: подібний спад є не лише тут. Нові користувачі живуть виключно у соц. мережах, й про форуми чути нічого не хочуть (особливо, якщо нема авторизації через соц. мережі).
Цитата: prapor від 2016-06-06 03:11:29LOU ніколи не був таким вже відвідуваним ресурсомАле чому так? Невже настільки мала в Україні спільнота? Чи перетин "лінукс" AND "україномовні" невеликий?
Цитата: sasha1024 від 2016-06-06 01:08:44Як адміністратор ще одного форуму, й куди більш відвідуваного, можу сказати: подібний спад є не лише тут. Нові користувачі живуть виключно у соц. мережах, й про форуми чути нічого не хочуть (особливо, якщо нема авторизації через соц. мережі).Але, перепрошую за невдале порівняння, linux.org.ru же живе (хоч контингент там не найкращий). Або dou.ua (хоча там де-факто більшість контенту російськомовна).Хоча якщо він від початку так і планувався -- як невеличкий форум для "своїх", то я розумію.
Таки мала. Причому мала у перетині «лінукс» ТА «будь-яка мова, окрім англійської». Бозна-скільки вже не бачив оригінальних корисних порад для складних випадків, окрім порад англійською.Переважна більшість новачків не затримується надовго: ветеранам не дуже цікаво працювати у режимі цілодобової підтримки/безкоштовного клоуна (майстра епістолярного жанру). Немає потужного стимулу і зворотного зв’язку. Більшість завжди готова брати, якщо дають, і тікати, якщо б’ють.За ковбасою йдуть до крамниці, за розвагами — у цирк або до кінотеатру.Ринок лінукс-розваг доволі вузький, більшість наших співгромадян добре знає і розуміє російську. Болівар не виносить двох. Для масового беззмістовного «срання у коментах» (за допомогою коротких повідомлень із ігровим моментом у формі модераторів) достатньо LOR та opennet.ru. Звідси і вузька спеціалізація цього форуму — він є оригінальним лише у ній. Він, до речі, так само легко вбиває сторонні проекти тієї самої спрямованості (таких було вже декілька, усі зараз мертві).
Мені все ж здається, що "щось не так в датському королівстві". Що, незважаючи на низьку кількість користувачів в світі (і в Україні, відповідно), все ж могла б бути більша кількість людей. Чисто інтуїтивно.Але можу помилятися.