Кроме того, петиция об открытом ПО не подразумевает ее обсуждения всеми заинтересованными гражданами. Мне удалось найти один из форумов, на котором ее инициаторы обсуждали проблемы петиции (http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=novyny;action=display;num=1107666371), однако вскоре "ветка" была закрыта и обсуждение переместилось в какое-то другое место. Удивление также вызывают правила обсуждения - допускались только украино- и англоязычные постинги и категорически запрещались сообщения на русском языке.
Власне зауваження вельми слушне: лист президенту, що має цікавити дуже широке коло людей, чомусь обговорюється на майданчику, де заборонено російську мову, і що ще гірше в ультимативному тоні. Тобто ЗНАЧНО звужчується кількість людей, що буде приймати обговорення. Причому є навіть люди, які можуть спілкуватися українською, але не будуть це робити через цей ультимативний тон.ТРЕБА НЕ КАЗИТИСЯ І ОБРАЖАТИ ІНШІ НАЦІЇ (до речі, здається таке в правилах є, чому адмін не дав попередження?) а зробити ВИСНОВОК:ЗАГАЛЬНОДЕРЖАВНІ АКЦІЇ, ЩО МОЖУТЬ ЗАЦІКАВИТИ БАГАТО РІЗНИХ ЛЮДЕЙ НЕ ПОВИННЕ ОБГОВОРЮВАТИСЯ НА УЗКОСПЕЦІАЛЬНОМУ МАЙДАНЧИКУ З ОБМЕЖЕННЯМИ ПО МОВІ АБО ІНШИМ ПАРАМЕТРАМ (яким є linux.org.ua)Як би я був в керівній групі я б зробив наступне:- виніс обговорення на мовно-незалежний форум;- відіслав листа ЕАЕК (українською, російською та англійською) з подякою за слушний коментар;- зробив би оголошення на різних сайтах, що після конструктивної критики обговорення ініціативи було перенесено на загальний форум...Хочу підкреслити, що linux.org.ua створювався як майданчик УКРАЇНІЗАЦІЇ вільного ПЗ тому обмеження мов на ньому - справа організаторів та учасників, але я проти обмеження більш загальних проблем за мовними ознаками.Тому вам Володимире (тобто мені) від мене особисто як учасника спільноти догана, як адміну за некоректно поставлену тему і розпалювання ворожнечі на мовному питанні.Андрій Рисін
Будь ласка скажіть , де я можу побачити обговорення цього листа ??
Якщо я не помиляюся, ініціатива з обговорення цього листа виникла не в адміністраторів linux.org.ua. Автори листа могли б відкрити обговорення в будь-якому іншому місці. Тому така реакція засновників linux.org.ua мені не зовсім зрозуміла.
Мовну політику linux.org.ua підтримую цілком і повністю. Це для мене важливо як для мешканця Слобожанщини, де кваліфіковану відповідь українською мовою з усією необхідною технічною термінологією просто нема де почути. Із введенням багатомовності ризикуємо розчинити українську мову у російській, а тоді "майданчик українізації" перетвориться на майданчик "тупого перекладу з російської на українську".І що то за така естонська організація і чому вона має такий великий вплив на внутрішньоукраїнські проблеми?
< звернення адресоване Президенту України, тому для нас важлива думка громадян України >Ви не допускаєте можливості присутності російсьмовних громадян України на сайті?
< громадяни Естонії, Уругваю чи Нідерландів пишуть звернення до свого президента і обговорюють його там, де хочуть, і тією мовою, яка їм більше до вподоби>Я дуже хотів би почитати їхні звернення до своїх президентів Українською мовою. Також і Вам радив би це зробити перед тим, як писати свого листа.
< можливо частина людей не підписала листа лише через те, що їм відмовляли постити російською. проте я гадаю що такі люди є впертими шовіністами, і якщо їм дозволити писати російською, далі вони почнуть вимагати написати листа ще й президенту Росії, в лігу сексуальних реформ >Подумайте над своїми словами.
< якщо стисло - людина або підтримує ініціативу про вільне пз, або бажає подискутувати на мовну або якісь інші тему. в останньому випадку краще якщо вона піде десь на інший форум, і флудить там> Дискусія на мовну тему - флуд? Цікаво...
Тепер розкажіть мені: Чи будуть видалятися підписи наприклад:1. Василий Пупкин2. Vasily Pupkin3. Vasil Pupkin
Я дуже хотів би почитати їхні звернення до своїх президентів Українською мовою. Також і Вам радив би це зробити перед тим, як писати свого листа.