З огляду на дописи змушений ще раз нагадати: в школах Львівщини з 2001р. класи поставляються з Linux ...
З огляду на дописи змушений ще раз нагадати: в школах Львівщини з 2001р. класи поставляються з Linux, є у нас і курси з вивченням ОС Linux. Вже в багатьох приватних структурах користуються теж не вікнами.(серед них і досить чималі підприємства - н/п "Менс") На мою думку, необхідно систематизувати такі дані і, на підставі аналізу, пропагувати вільні системи з конкретними прикладами їх використання.
Я от не розумію, а чим вам, панове, так не догодив Біл? Тим, що він розумніше вас? Багатше? Тим, що Windows користуються 95%, а ляпіхом - 2%, та й то, паралельно тримаючи вінду?
Так зробіть щось достойне. Зробіть нормальний український дистр. Ви думаєте, президент за вас буде це робити? Забудьте про патерналізм. Нам скоро нададуть статус країни з ринковою економікою, а ви тут пропонуєте директивно насаджувати ляпіх скрізь, де можна. Не буде цього. Замість того, щоби перейматися долями світу, краще зиінюйте його. Займіться, принаймні, перекладом ОпенОфіса. Популяризуйте латех. Роботи мало, чи що?
Саме через таку брехню ніхто всерйоз вас не сприймає
1. Я вас прошу - щоб до вас ставилися нормально, перестаньте називати Windows, MS Office та інші продукти МСофта низькоякісними. Принаймні, їх якість наразі вище за якість їх аналогів. Вам не подобається працювати зі "Звіт"? А до чого тут ОС? Я думаю, що закон про відкриті формати вирішить цю проблему. А ОС тут до чого? Які альтернативи? Немає їх. Доки не зробите нормального дистра, в якого не буде проблем з кирилицею (може, скажете, що їх нема? Або руки скажете випрямити? Та вибачте, я налагоджував її, але танці з бубнами простому користувачеві просто не цікаві. Йому не треба ОС. Він взагалі про неї й чути не хоче. Йому - аби можна було набрати текст, подивитися пошту, послухати музику, пограти в іграшки, глянути фільм, фото, можливо - звантажити фото з фотоапарата. Ну ще тирнет. І до всього цього він не хоче докладати розумових зусиль. Бо він цінує свій час), в якому налаштування мережі займатиме 2 хвилини тощо - не буде діла.2. Та знаю. Але скільки вже тягнеться процес перекладу ОО? 3 роки. Не забагато, як вам здається?
Чому мої гроші, як податкоплатника, мають їхати до кишені й так багатого дядька Білла а не до наших програмістів, що мають за краще виїхати хоча б до Москви (а ще краще - до Штатів чи Європи), бо інакще їм занадто важко годувати свої сім'ї?
[cite]одукту низької якості, нам не подобається активне насаджування нашою державою та службовцями продуктів компаніі M$! Будь ласка, поясніть мені, чому я, наприклад, щоб здати звітність до налогової, маю придбати операційну систему та офіс від M$ ("Звіт")? Чому мої діти мають обов'язково вивчити саме ОС та офіс від відомої фірми, але їм навіть не розкажуть про альтернативи (я вже мовчу про показати та навчити)? Чому мої гроші, як податкоплатника, мають їхати до кишені й так багатого дядька Білла а не до наших програмістів, що мають за краще виїхати хоча б до Москви (а ще краще - до Штатів чи Європи), бо інакще їм занадто важко годувати свої сім'ї? [/cite]Я вас прошу - щоб до вас ставилися нормально, перестаньте називати Windows, MS Office та інші продукти МСофта низькоякісними. Принаймні, їх якість наразі вище за якість їх аналогів.
Вам не подобається працювати зі "Звіт"? А до чого тут ОС? Я думаю, що закон про відкриті формати вирішить цю проблему. А ОС тут до чого? Які альтернативи? Немає їх.
Доки не зробите нормального дистра, в якого не буде проблем з кирилицею (може, скажете, що їх нема? Або руки скажете випрямити? Та вибачте, я налагоджував її, але танці з бубнами простому користувачеві просто не цікаві.
Йому не треба ОС. Він взагалі про неї й чути не хоче. Йому - аби можна було набрати текст, подивитися пошту, послухати музику, пограти в іграшки, глянути фільм, фото, можливо - звантажити фото з фотоапарата. Ну ще тирнет. І до всього цього він не хоче докладати розумових зусиль. Бо він цінує свій час), в якому налаштування мережі займатиме 2 хвилини тощо - не буде діла.
[cite] До речі, проект перекладу ОО (як, наприклад, й Мозіли) українською - вже існує. Пошукайте у інеті. [/cite]Та знаю. Але скільки вже тягнеться процес перекладу ОО? 3 роки. Не забагато, як вам здається?
[cite]Я вже мовчу про величезну кількість вірусів та троянів - без файрволу та антивірусу до інету й не потикайся - за годину щось піймаєш. [/cite]Саме через таку брехню ніхто всерйоз вас не сприймає
Приклад? Тут - http://windowssuxxx.boom.ru/.