І офтопік теж є наймасовішим середовищем, нажаль. Але я ще не знайшов жодної схвальної репліки про нього на цьому сайті.
А на джаз цікаво подивитися.
Щодо Статуту , п.Шигорін, то він у нас давно готовий, я Вас лише запитував, надіслати, чи ні. Львівська група з самого початку націлювалася на офіційну реєстрацію., тож Статут розробили. Можливо його трохи треба буде підкоректувати.
По перше - те що МОН купує ПЗ у M$ - це добре. Могло бути значно гірше - M$ могла просто подарувати ПЗ українським освітянам.
А так - можна підінімати галас про те, що за такі гроші (120тсч. копій Win XP та Office 2003 щороку!) можна тричі переписати Windows та Office з нуля.
По друге - що робити. Потрібно подати запит в антимонопольний комітет на дії МОН (потрібен депутат).
Пане Шигорін?
Ну, російська тут не вітається. Ярослав ще й витре та проплюсує тебе Якщо вже тобі зручніше російською, то краще виклади деінде, а сюди посилання (ланку? ) опублікуй.
А на чому пишете?
Підхід більш-менш грамотний, але те, що UI-сервер ... і сервер аплікацій там є одним і тим самим, не надто мені подобається -- я б їх розділив.
Як там з формуванням документів -- не знаю. Я б робив шаблони на LaTeX. Воно принаймні надійне.
Ну і "custom requirements"... Тим паче, за плечима нема фінансової освіти, й радикальні судження з мого боку будуть як мінімум некомпетентними.
Коли я вдома зможу хоч трохи відпочити й подивитись на це все свіжими очима, то створю.
Щось у панів з Майкрософту з фантазією. Надто вона вже невтримна.Цитата:------------------------------------4. Ціни на комп'ютерні програмиПрогноз обсягів закупівель на 2005 - 2007 роки становить 120 тисяч примірників комп'ютерної програми "Windows ХР Ргоfessional Upgrade (Ukrainian LIP) GОVТ" та 120 тисяч примірників комп'ютерної програми "Місrosoft Оffice 2003 Win32 Ukrainian Standard GОVТ" щороку приблизно рівними частинами.Відпускні ціни в рамках Програми встановлюються компанією "Майкрософт" за погодженням з міжвідомчою робочою групою з питань легалізації комп'ютерних програм на підставі прогнозу обсягів закупівель комп'ютерних програм учасниками Програми. Відпускні ціни за Програмою встановлюються на початок дії договору.------------------------------У них уже була ініціатива на кшталт "Дешевий Віндовз для учбових закладів". Коли ми туди [у представництво Microsoft] зателефонували і спробували взяти знижку на партію від 1000 копій, то нам запропонували скинути аж 5%. При цьому Windows XP Home Edition (ні для чого крім іграшок не придатна) коштує USD 65, MS Office 2003 Professional - USD 360, XP Professional - USD120, MS Office 2003 Standard - ~USD180. ShockedТож Майкрософт намагається здерти з нашої влади щось біля USD 30 млн. І ви щиро вірите, що на це десь знайдуться гроші?Twisted EvilP.S. Силові структури України взагалі не мають права використовувати MS Windows через закритий код.
Що стосується Делфі і інших "малювалок", ІМХО, згодяться написати щось маленьке і простеньке. Але у великому проєкті, у якому постійно ідуть зміни поведінки програми (типовий приклад - бухгалтерське ПО) підтримка цьго проєкту перетворюється в доволі неприемний і морочливій обов'язок, не кажучі вже про перекомпіляцію і оновлення після найменшої зміни, особливо, в умовах офтопіку.