Ні, я не можу стриматись... Ви buildconfig в тій ласці давно дивились?
А за таке, між іншим, треба відкручувати руки.
А конк - це файлменеджер-переросток, бровзити ним інет - це з опери про кактуси.
Сама ж опера значно краща, але теж кактус, бо пропрієтарна і Qt.
Про статичні білди я взагалі краще промовчу, бо тутечки муситиму себе забанити.
За те, що не дивлюся buildconfig кожної вживаної програми?!?!?
Там де їжачки плакали і кололись? Знаєте, на фоксі - чи то пак на вісселі - я коловся значно частіше. І неприємніше.
Я до релігії в ІТ ставлюсь атеїстично. Цебто використовую програму, якщо вона для мене зручна і не вимагає необґрунтованої оплати. Я ж не винен, що Опера (НМД!!!) є кращим на сьогоднішній день браузером з тих, що мені відомі.
Будь який фокс з коробки призначений для масового користувача (не буду казати... е-е-е... ладно), і є неюзабельним. Всі проблеми, з якими я стикався в фоксі в тій чи іншій мірі виправляються. А щодо плюсів... Ви мені можете запропонувати бровзер з такими речами, як грізманкі, NoScript, Showcase, Stylish, Track Me Not, AdBlock, FlashBlock etc - причому не все з однієї коробки - а там хоч удавись, якщо функціональність не потрібна - а за вибором (і це дуже принципово!)?
Цитата: miwa від 2007-06-29 01:02:51Я до релігії в ІТ ставлюсь атеїстично. Цебто використовую програму, якщо вона для мене зручна і не вимагає необґрунтованої оплати. Я ж не винен, що Опера (НМД!!!) є кращим на сьогоднішній день браузером з тих, що мені відомі.Особисто я різко негативно ставлюсь до всякої халяви, тому що автор може впихнути туди все, що заманеться, і не несе за те жодної відповідальності. Або софт пропрієтарний, я плачу за нього грубі гроші, і потім маю право капати на мізки виробнику - і це є нормально. Або - вільний, і я маю ті ж самі права щодо софту, що і виробник. Все, що лежить посередині (всякі фрівари, шаровари etc) - має вмерти.
Без уявлення, що роблять описані вами втулки. Якщо поясните - зможемо продовжувати оффтопити далі. Хоча останні дві, я так розумію, займаються наверстанням вкрай необхідних сучасним браузерам можливостей блокування всякого барахла, котре (блокування) відсутнє у базовій поставці.
/me задумався - "а чи не забагато я сьогодні говорю?"
З приводу ваших висловлювань щодо софтверних ліцензій можу сказати наступне - читати купу EUL дійсно задовбує, поки за них не платиш свої кровні, але й тоді через їх різношерстість дуже важко пам'ятати які ти права маєш щодо кожної програми. Тому краще використовувати систему, де майже всі вони однакові та сприятливі для всіх програм - з однаковим ризиком. GPL rulez.
Щодо мультимедійних ліцензій - тут ви трошки не в тему втулили, з ними ситуація дещо складніша і одночасно дещо простіша.
До речі, я в OS/2 розбираюсь таки краще ніж в сучасній вінді)))
Цитата: Cthulhu від 2007-06-29 02:48:03Щодо мультимедійних ліцензій - тут ви трошки не в тему втулили, з ними ситуація дещо складніша і одночасно дещо простіша.Е-е-е... А можна детальніше?
Цитата: Cthulhu від 2007-06-29 02:48:03До речі, я в OS/2 розбираюсь таки краще ніж в сучасній вінді)))Я в сучасній вінді все що вмію - це позапускати всяко-різні програми і налаштувати мережу й друк Напівосі, правда, в житті не бачив.