Тю, а я думав, тут вже GPL3 по кісточках розібрано.00000010 українців -- 0xFF гетьманів?
Я, власне, про те, що софт і мультимедія - це по суті своїй різні речі. Тоді як цінність софта - це код і конфіги, які теж код, і вартість розповсюдження якого прямує до нуля, то з мультимедією трохи складніше. Розповсюджувати, скажімо, музику можна на вінілових платівках, на дисках, в недеструктивних форматах (типу flac) - а можна й в бидлоемпетри. Якість всюди отримуємо різну. І все є об'єкт авторського права, тут законодавство часто дуже тупе. З фільмами приблизно та ж ситуація.
00000010 українців -- 0xFF гетьманів?
зараз на G vs K перейдемо
Тут є кілька моментів, на котрих я б хотів наголосити.По-перше, зтягуючи з осла чи торента яку-небудь медіа-продукцію ми, як правило, порушуємо чиїсь права.По-друге, ці "чиїсь", як правило - звукозаписуючі компанії
По-третє, власне відтворення мультимедії - коли вона на дисках (котрі офіційні і захищені від копіювання), це - незручно.
По-четверте, особисто мені не подобається ідея ДВД дробити один фільм на купу файлів незрозуміло як зв'язаних між собою.
Цитатазараз на G vs K перейдемоК симпатичніший
Цитата: miwa від 2007-06-29 11:42:32Тут є кілька моментів, на котрих я б хотів наголосити.По-перше, зтягуючи з осла чи торента яку-небудь медіа-продукцію ми, як правило, порушуємо чиїсь права.По-друге, ці "чиїсь", як правило - звукозаписуючі компаніїНу, це мене мало турбує. Не осилили довезти диски в Україну - самі винні)) Тим більше, що піринги ніде є незаконними
Звідси ще одне цікаве питання - а чи можна вважати mp3-ріп копією даної продукції? Технічно - ні в якому разі, а от юридично?
Цитата: miwa від 2007-06-29 11:42:32По-четверте, особисто мені не подобається ідея ДВД дробити один фільм на купу файлів незрозуміло як зв'язаних між собою.підписуюсь під кожним словом, за одним виключенням. Ви дивились коли-небудь HDTV-ріпи, коли один файлик >4G? За якістю будь-який DVD, не кажучи вже про всякі ріпи нервово курить збоку.
Цитата: miwa від 2007-06-29 11:42:32Цитатазараз на G vs K перейдемоК симпатичніший Писати на ньому часом простіше, за симпатичністю ж K програє за всіма статтями через дерев'яний theme engine. Не спроста ж gtk-qt-engine існує, а qt-gtk так і не написали. Там його особливо не похачиш))
Ось про це я вже й говорив - у нас надто багато всяких законів, ліцензій і тому подібної Біллі-берди: скоро в туалет не можна буде сходити не порушивши чиїхось прав
Не доводилось. А ви певні того, що на звичайному моніторі і звичайних колонках я побачу/почую різницю?
Я мав на увазі що візуально він мені приємніший. Писати ж ні на тому ні на тому не доводилось. Тра' десь буде наверстати...
Вибачайте, що вклинююся в цікаву тему
різниця між HDTV-системою і 17" екраном з двома колонками таки є
відеокарту воно вантажить мегапотужно, та ледве в екран вписується
Повторюсь - безумовно, що "чесний" ДВД-9/HDТV якісніший за mpg4@1400kbps, але де тою якістю насолоджуватись?
Та й відеокарта при тому все що робить - це показує кіно. Хай навіть вона буде завантажена на 100% - тільки б фільм не глючив.
за одним виключенням. Ви дивились коли-небудь HDTV-ріпи, коли один файлик >4G? За якістю будь-який DVD, не кажучи вже про всякі ріпи нервово курить збоку.
Щось я не дуже розумію, зв'язок між якістю зображення та ліцензією на ПЗ.
на місці адмінів я б цю гілку пересунув в балачки і відновив перше повідомлення в новинах, тим більше сьогодні анонс!
Щось я відстав від життя... Які проекти першими перейдуть на третю версію? Хто знає щось - поділіться, будь ласка.
As part of the releasing of version 3 of the GNU General Public License, GNU sed has been upgraded to the new license.As part of the releasing of version 3 of the GNU General Public License and Lesser General Public License, GNU lightning has been upgraded to the new license.