Хм, а що, МС котрісь із фірм раком ставила? Щось я такого не пригадую. Пригадую фірми, котрі самі віддались МС з тих чи інших причин, але щоб МС когось поставила... Це ви, як завше, погарячкували
Сам вираз "фірма з філософією" вам не видається оксюмороном? Бізнесмени заробляють гроші, і матінки Терези в бізнесі довго не живуть. Вільне програмне забезпечення є тим, чим воно є зараз лише завдяки певним корпораціям (як то Sun, IBM, Oracle etc - наших героїв усі знають=)
До речі, хто може осилити перекласти GPL 3? Це явно не до мене. Юриста якого тра...
s/штатівського капіталізму/капіталізму , а так в цілому вірно.
Сам вираз "фірма з філософією" вам не видається оксюмороном? Бізнесмени заробляють гроші, і матінки Терези в бізнесі довго не живуть.
Вільне програмне забезпечення є тим, чим воно є зараз лише завдяки певним корпораціям (як то Sun, IBM, Oracle etc - наших героїв усі знають=) - тому що може приносити конкретну вигоду. Якби це було не так, Столман був би не де факто лідером всього нашого руху, а забутим усіми маразматиком з купкою маніакальних ідей. І питання, чи буде мати успіх сабж, чи ні - це питання саме до корпорацій.
Сам вираз "фірма з філософією" вам не видається оксюмороном? Бізнесмени заробляють гроші, і матінки Терези в бізнесі довго не живуть. Вільне програмне забезпечення є тим, чим воно є зараз лише завдяки певним корпораціям (як то Sun, IBM, Oracle etc - наших героїв усі знають=) - тому що може приносити конкретну вигоду. Якби це було не так, Столман був би не де факто лідером всього нашого руху, а забутим усіми маразматиком з купкою маніакальних ідей. І питання, чи буде мати успіх сабж, чи ні - це питання саме до корпорацій.
Ну списочок тих нещасних фірм пред'явіть, я над ними поплачу
Цитата: Cthulhu від 2007-07-01 07:34:41До речі, хто може осилити перекласти GPL 3? Це явно не до мене. Юриста якого тра...Власне, є перекладач, є нотаріус та адвокат. Цього має бути цілком досить. Але у перекладача немає "часу та натхнення"...
Цитата: Cthulhu від 2007-07-01 07:34:41Сам вираз "фірма з філософією" вам не видається оксюмороном? Бізнесмени заробляють гроші, і матінки Терези в бізнесі довго не живуть. Вільне програмне забезпечення є тим, чим воно є зараз лише завдяки певним корпораціям (як то Sun, IBM, Oracle etc - наших героїв усі знають=) - тому що може приносити конкретну вигоду. Якби це було не так, Столман був би не де факто лідером всього нашого руху, а забутим усіми маразматиком з купкою маніакальних ідей. І питання, чи буде мати успіх сабж, чи ні - це питання саме до корпорацій.Тут є в мене декілька зауважень. Стосовно фірм з "філософією" в капіталістичному суспільстві, то є такий фактор, що існують люди професіонали дуже високого рівня, які МАЮТЬ свою філософію і просто за гроші не працюватимуть. Тому і появляються Red Hat у США, Mandriva в Франції... які об'єднюють таких людей і як показує практика є досить живучими і успішними в ринкових умовах. Далі не зовсім згідний з наслідком і причиною. В ІДЕАЛЬНОМУ СУСПІЛЬСТВІ СТОЛМАНА НЕ БУЛО Б ВЗАГАЛІ І НЕ ПОТРІБНА БУЛА Б ЙОГО GPL ТАКОЖ! Там де нема патентів на алгоритми не ма і руху проти них! Саме як спротив штатівському дикому капіталізму та пропрієтарщині і виникла філософія GPL, а з нею і проект ОС GNU далі вже люди кожен згідно своєї філософії вибирає на чий бік стати..., а Столман просто був один з перших кого це дістало ще в далекому 1983. От і бореться з цим послідовно постійно і головне успішно! Іншими словами коли немає посягань на свободу то не треба її і захищати, а GPL це ліцензія яка всьго навсього захищає свободу написання, використання та розповсюдження програмного забезпечення В ТИХ ДЕРЖАВАХ ДЕ Є ПОСЯГАННЯ НА СВОБОДУ НАПИСАННЯ, ВИКОРИСТАННЯ ТА РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ.
Головна ідея Столмана, як на мене -- унеможливити ситуацію, коли хтось лише бере і нічого не віддає.Головна ідея GPL 3, як на мене -- додатково унеможливити подавання патентних скарг на користувачів програм (це я випадково відповів на питання miwa, яке було у першому ж повідомленні
І за одно вже LGPL v3 треба також перекласти!
Цитата: mashckoff від 2007-07-01 21:09:15Головна ідея Столмана, як на мене -- унеможливити ситуацію, коли хтось лише бере і нічого не віддає.Головна ідея GPL 3, як на мене -- додатково унеможливити подавання патентних скарг на користувачів програм (це я випадково відповів на питання miwa, яке було у першому ж повідомленні Спасибі, а то я вже втратив надію і лише перечитував філософсько-теоретичні дописи в пошуках можливості щось "вмодерувати" та потихеньку сивів А взагалі така розмова мабуть не гірша, аніж наші з Chtulchu i AndyBorovy перемовини про різницю між різними типами кінопродукції
Цитата: hse від 2007-07-01 18:24:49І за одно вже LGPL v3 треба також перекласти!LGPL v3 не буде - будуть додаткові положення до GPL v3...а от пєчнік у Лєніна переклад GPL v3 буде, в понеділок увечері спробую викласти перший варіант на обговорення...
А взагалі така розмова мабуть не гірша, аніж наші з Chtulchu
І я теж вважаю, що дуже швидко (за півроку) буде щось на кшалт GPL 3.1.
Цитата: miwa від 2007-07-01 23:20:52А взагалі така розмова мабуть не гірша, аніж наші з Chtulchumiwa, коли я буду їсти ваш мозок і ви мене при цьому неправильно обізвете, я можу й позбавити вас цієї милості)))
І ще одне дуже важливе питання - що б ви особисто написали в GPLv3.1? Я таких доповнень, що всіх заспокоять і зроблять задоволеними життям, не бачу.
PPS: Я НЕ хочу бачити питання ДРМ у гілці (дірня)