Автор Гілка: Вийшла Ubuntu 9.10  (Прочитано 6746 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Вийшла Ubuntu 9.10
« : 2009-10-29 23:51:16 »
Побачила світ чергова версія одного з найпопулярніших дистрибутивів у світі — Ubuntu Linux:
— У серверній версії тепер є вбудована підтримка хмарових обчислень (cloud computing), зокрема, можливість створити власну хмарову мережу або скористатися публічною на серверах Амазона (Amazon EC2);
— Завантаження тепер повністю відбувається за допомогою Upstart, який використовується починаючи з версії 6.10. За рахунок повної відмови від init-у тепер пришвидшено завантаження системи;
— Екран-заставка під час завантаження тепер керується XSplash-ем замість USplash, з яким раніше були проблеми;
— Ядро 2.6.31;
— Файлова система ext4 тепер є типовою;
— GNOME 2.28 з новим модулем GNOME Bluetooth, що полегшує конфігурування блютусових пристроїв, зокрема навушників,,
— Також тепер Empathy буде типовим клієнтом швидких повідомлень, замінивши Pidgin;
— Тепер комбінацію Ctrl-Alt-Backspace для перевантаження сервера іксів можна буде увімкнути в налаштуваннях стільничного середовища (System->Preferences->Keyboard->Layouts);
— завантажувач GRUB2;
— можливість зберігання даних за допомогою UbuntuOne.

Джерело: http://www.packtpub.com/article/what-is-new-in-ubuntu-9.10-karmic-koala
Примітки до випуску: https://wiki.ubuntu.com/KarmicKoala/ReleaseNotes
Стягнути: http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
« Змінено: 2009-10-30 15:06:24 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
Re: Вийшла Ubuntu 9.10
« Відповідей #1 : 2009-10-29 23:53:05 »
хочу надіслати промінь ненависті тим, хто оновлює сайт ubuntu.com: я там не знайшов жодної адекватної інформації про те, що ж з’явилося у релізів. Всі тексти на сайті та прес-реліз — якась маркетоїдна маячня. Господи, Аллаху, Буддо, Зевсе, дай їм якісної трави!
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3640
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #2 : 2009-10-30 00:12:16 »
хочу надіслати промінь ненависті тим, хто оновлює сайт ubuntu.com: я там не знайшов жодної адекватної інформації про те, що ж з’явилося у релізів. Всі тексти на сайті та прес-реліз — якась маркетоїдна маячня. Господи, Аллаху, Буддо, Зевсе, дай їм якісної трави!
https://wiki.ubuntu.com/KarmicKoala/ReleaseNotes

Ось вам корисний і зрозумілий список того, що поламано і не виправлено до випуску. ;)

Якщо потрібно, можу перекласти для охочих.
« Змінено: 2009-10-30 00:12:50 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Зябрик

• Дописувач
  • **
  • дописів: 93
« Відповідей #3 : 2009-10-30 00:13:49 »
Доповніть:
  • Центр програмного забезпечення;
  • Використання Quickly для спрощеної роботи розробникам;
  • Спільний доступ до файлів через Ubuntu One;
  • Замість технології HAL використовується DeviceKit ;
  • Оновлена архітектура драйверів Intel;
  • Для завантаження використовується GRUB 2;
  • Додано новий AppArmor;
Run, program, run©GCC

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #4 : 2009-10-30 00:37:28 »
https://wiki.ubuntu.com/KarmicKoala/ReleaseNotes

Ось вам корисний і зрозумілий список того, що поламано і не виправлено до випуску. ;)

Якщо потрібно, можу перекласти для охочих.
о, там написано про Ctrl-alt-Backspace, додав до новини.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2009-10-30 00:38:12 »
Цитата
Центр програмного забезпечення;
це шо таке?

про Ubuntu One я прочитав, але так і не зрозумів що це і навіщо воно, тому не написав про нього.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3822
  • Програміст
« Відповідей #6 : 2009-10-30 01:01:50 »
Дивіться в росіян: http://www.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.opennet.ru%2Fopennews%2Fart.shtml%3Fnum%3D24033&hl=uk&ie=UTF8&tl=uk&sl=ru
[Fedora Linux]

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #7 : 2009-10-30 01:03:19 »
Вийшла
Побачила світ.
конфігурування
налаштування.
завантажувальник
завантажувач.
,,
;.
Цитата
Центр програмного забезпечення;
це шо таке?
Ґуґль не на Вашій стороні нині? ;)
The talking point about the Karmic Koala is its Software Center that simplifies the Add/Remove Applications tool visually. The audio framework is also refurbished and therefore the sound control is improved across a number of apps.

про Ubuntu One я прочитав, але так і не зрозумів що це і навіщо воно, тому не написав про нього.
Це коли за певну суму Canonical Ltd надає віддалений доступ з вашого дистрибутиву на їхній сервер для зберігання даних, а вони запропонували, що ви можете спільно користуватись. Начебто нічого складного. ;)

І ще напишіть, що тепер диски безплатно не можна замовляти. Для наших халтурників — це фіаско, і, можливо, найголовніше у цій новині ;)

Відсутній coirius

• Кореспондент
  • дописів: 175
  • ArchLinux
« Відповідей #8 : 2009-10-30 10:54:56 »
система сама-по-собі хороша, але ставити її на ПК не буду, покищо, тому що там є проблеми з моїм принтером, а друкувати треба ...

Відсутній ghoul

• Новачок
  • *
  • дописів: 9
« Відповідей #9 : 2009-10-30 11:30:51 »
Це коли за певну суму Canonical Ltd надає віддалений доступ з вашого дистрибутиву на їхній сервер для зберігання даних, а вони запропонували, що ви можете спільно користуватись. Начебто нічого складного. ;)
Ну, нарід, як ви вже розказуєте іншим, то не лінуйтеся принаймні самі прочитати, про що ви власне розказуєте!  >:(
Насправді Ubuntu One надає вам 2 Gb місця на своїх серверах безкоштовно. Це місце можна використовувати для синхронізації своїх даних між кількома комп'ютерами, на яких встановлено Ubuntu. В принципі для звичайних людей 2 Gb цілком достатньо.
Але якщо комусь цього замало, то Canonical пропонує 50 Gb за 10$ за місяць:
https://one.ubuntu.com/

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #10 : 2009-10-30 13:34:07 »
Ну, нарід, як ви вже розказуєте іншим, то не лінуйтеся принаймні самі прочитати, про що ви власне розказуєте!  >:(
Насправді Ubuntu One надає вам 2 Gb місця на своїх серверах безкоштовно.
По суті, те саме, що я розповів. Певна сума може й дорівнювати нулю. :)

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #11 : 2009-10-30 14:10:36 »
Цитата
У серверній версії тепер є вбудована підтримка хмарових обчислень (cloud computing)
Це вже було в 9.04
Цитата
Тепер комбінацію Ctrl-Alt-Backspace для перевантаження сервера іксів
Колись ця комбінація "вбивала" ікси... Чим воно від завершення сеансу відрізняється?

Після поновлення пропали піктограми в меню GNOME. Це така особливість нового GNOME чи помилка поновлення?

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3822
  • Програміст
« Відповідей #12 : 2009-10-30 14:26:25 »
Цитата
Тепер комбінацію Ctrl-Alt-Backspace для перевантаження сервера іксів
Колись ця комбінація "вбивала" ікси... Чим воно від завершення сеансу відрізняється?
Вона і зараз вбиває Ікси. Відрізняється тим, що не завершує сеанс а просто обриває зв’язок.

Після поновлення пропали піктограми в меню GNOME. Це така особливість нового GNOME чи помилка поновлення?
Це фіча гнома: http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=novyny;action=display;num=1253801059
Цитата
У всіх прикладних програмах вимкнено відображення піктограм у меню та на кнопках, за винятком меню з динамічними об’єктами, такими як програми, файли та закладки;
[Fedora Linux]

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #13 : 2009-10-30 15:10:29 »
Підправив дещо новину.

Цитата
перезавантаження = убивство іксів та запуск нової сесії. ця комбінація діє як і раніше, але тепер типово вона вимкнена.

Цитата
І ще напишіть, що тепер диски безплатно не можна замовляти. Для наших халтурників — це фіаско, і, можливо, найголовніше у цій новині Підморгування
ну це не має безпосереднього зв’язку з релізом :) а і так то було без сенсу: диски приходили через кілька місяців після релізу. в принципі, логічно, що ця фіча тепер за скромні гроші.
(до речі, хоч я і теж «халтурник», себто замовляв просто так, нічого не пропало дарма: всі диски роздав друзям/знайомим)
« Змінено: 2009-10-30 15:11:42 від noddeat »

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • дописів: 84
  • Бог поможе! ;-)
« Відповідей #14 : 2009-10-31 02:45:45 »
та дурня те https://one.ubuntu.com/
тільки що звідти! Мало того, що моя улюблена опера не підтримується, так й ще інтерфейсу практично нема! Навіть на яндексах і аплоадах.ком.юу щось є - пише процент завантаження, швидкість, у убунту ван - НІЧОГО! ;-0  :o

а зараз Proxy Error
 :-?
Стану досконалим! :-)