Автор Гілка: ВВПЗ у органах державної влади  (Прочитано 14081 раз)

Відсутній Сергій Дубик

• Дописувач
  • **
  • дописів: 51
Кабінет міністрів України своїм розпорядженням від 23 грудня 2009 р. № 1588-р схвалив концепцію державної цільової науково-технічної програми використання в органах державної влади програмного забезпечення з відкритим кодом. Державним замовником програми визначено Державний комітет інформатизації. Комітету разом із зацікавленими центральними органами виконавчої влади доручено розробити та подати у чотиримісячний термін Кабінету міністрів проект даної державної програми.
Джерело: http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1588-2009-%F0&key=4/UMfPEGznhh.sZ.ZifKoNDvHI4rgs80msh8Ie6
Дебіен, Гном, Перл

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: ВВПЗ у органах державної влади
« Відповідей #1 : 2009-12-28 18:56:46 »
досить адекватний як на нашу владу документ: комусь таки вдалося достукатися до кабміну. от тільки здається мені, що це все закінчиться нічим.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
« Відповідей #2 : 2009-12-28 20:27:35 »
досить адекватний як на нашу владу документ: комусь таки вдалося достукатися до кабміну. от тільки здається мені, що це все закінчиться нічим.
Схоже що ні. До них вдалося достукатись кілька років тому. Тепер вони цю тему використовують для власної політичної агітації. Не більше.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3640
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2009-12-28 20:57:45 »
Схоже що ні. До них вдалося достукатись кілька років тому. Тепер вони цю тему використовують для власної політичної агітації. Не більше.
Агітації серед кого? Серед десятка тисяч лінуксоїдів, серед яких дехто не приховує відверто антиурядові настрої і не соромиться висловлювати їх за першої ж нагоди під дружний регіт більшої частини решти? Не смішіть... Пригадайте OSDN.

Крім того, на добровільність тут розраховувати не доводиться. Більшість з задоволенням потролять у цій та десятку інших тем, але далі замовлення чергового диска з Ubuntu чи чморення кадеєшників у якомусь зі списків листування ні за що не підуть. Програми писати? Та більшість з них речення «президентською» українською і то правильно не напише.
« Змінено: 2009-12-28 21:00:07 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2009-12-28 21:37:52 »
Ні, агітація розрахована на трохи ширшу аудиторію. Яка навіть не знає що таке ВПЗ. Це вони роблять вигляд, що беруть приклад з РФ, під яку збираються лягти два головних кандидата. Та й що таке 45 мільйонів ₴ на 4 роки?

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #5 : 2009-12-28 21:50:02 »
Ні, агітація розрахована на трохи ширшу аудиторію. Яка навіть не знає що таке ВПЗ. Це вони роблять вигляд, що беруть приклад з РФ, під яку збираються лягти два головних кандидата. Та й що таке 45 мільйонів ₴ на 4 роки?
Ви знову з мене смієтеся. Я вчора 6 годин поспіль міг спостерігати за «лідером нації», який поливав брудом уряд своєї країни і свою країну взагалі.

У цей час про вільне програмне забезпечення ніде не було чути. Якщо це так популярно, пан Я. та пани, які «не Я і не Ю», мали б голосно закричати: «Ми дамо 90! Ні, 180 мільйонів!» або принаймні «Уряд розкрадає гроші, які ми могли б роздати вам!»

Нічого такого не чути.

Брати приклад з РФ? Ну-ну... Знайдуть якогось інтегратора, який впарить Ubuntu? Так вибачте, її тупо не перекладено українською! Де переклад OO.o? Де підручники і довідники? KDE? Та його ж тут само поллють лайном будь-які любителі інших середовищ! Переклади GNOME та XFCE не проходять елементарної перевірки правопису. Я вже не кажу про перевірку стиля. Де Вікі? Де служби технічної підтримки? Впарити замість Ubuntu зараз можна лише повітря.
You're not alone
All used up

Відсутній oleksa

• Кореспондент
  • дописів: 214
« Відповідей #6 : 2009-12-28 22:48:27 »
Ви знову з мене смієтеся. Я вчора 6 годин поспіль міг спостерігати за «лідером нації», який поливав брудом уряд своєї країни і свою країну взагалі.

Не смішно.

Цитата
Брати приклад з РФ? Ну-ну... Знайдуть якогось інтегратора, який впарить Ubuntu? Так вибачте, її тупо не перекладено українською! Де переклад OO.o? Де підручники і довідники? KDE? Та його ж тут само поллють лайном будь-які любителі інших середовищ! Переклади GNOME та XFCE не проходять елементарної перевірки правопису. Я вже не кажу про перевірку стиля. Де Вікі? Де служби технічної підтримки? Впарити замість Ubuntu зараз можна лише повітря.

В даному випадку можна брати приклад не лише з РФ, але й з Мюнхена, наприклад.

В математиці є метод від зворотнього. Отже, наразі чиновники сидять на відомо чому, юзають весь супровідний софт, який здебільше неліцензований. Але всім пофік, бо відповідає держава, а не директор якоїсь компанії. Якщо щось не працює, то або забивають на це, або шукають порад у знайомих ІТ з корпорацій. Навряд чи хтось шукає щось на вікі. Переважна кількість софту відомо від кого російськомовна і це нікому сильно не заважає, як я бачу (хай мене простять форумчани), решта англомовна, якщо й зустрічаються рідкі україномовні переклади, то зроблені вкрай неякісно. Сидять, хто на чому може: від едішн-98 до недотестованої сімки.

Панство, заради Бога, нехай ставитимуть систему, що обрала собі за назву слово "людяність" - я нею користаюсь вже 3 роки й сестрі з батьками поставив рази 3 пожалкував, але нехай вже буде альтернатива. Почнімо з маленького, велике з’явиться на дорозі до змін, ось  побачите.

Проблемою ІТ в органах влади є нехлюйство, жлобство та нерозуміння того, що доступ до інформації - це спосіб участі громадян в житті громади.

PS Маю треті україномовні кеди, українську локалізацію ОпенОфіс 3.1.1 Про, навіть під себе переклав Скайпа.
« Змінено: 2009-12-28 22:49:43 від oleksa »

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #7 : 2009-12-28 23:10:07 »
Таки prapor має рацію. Доктрина нашої держави — невдале копіювання російської політики. Тут можна згадати про непотрібний вступ у СОТ, болонська система тощо.

Щодо ВПЗ, то баритися нема куди — це надовго. Франція лише недавно почала поступово переходити, а в Україні воно буде ненабагато швидше — ми ще не наздогнали упущене за науково-технічного прогресу.

P.S. Щось новин такого типу ледь не щомісяця. А практичної сторони тут не видно, пощо такі вісті?
« Змінено: 2009-12-28 23:12:14 від Re. »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #8 : 2009-12-28 23:23:09 »
Off-topic:
Таки prapor має рацію.
Але не маю кулемета....

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #9 : 2009-12-29 07:35:28 »
Off-topic:
Щось новин такого типу ледь не щомісяця. А практичної сторони тут не видно, пощо такі вісті?
Одного разу, повертаючись з мечеті разом з учнем, Ходжа Насреддін побачив, як з його помешкання вилізають злодії. Учень на зрозумів, що відбувається, і спитав:

— Учителю, що роблять ці люди?

— Звісно, грають на дутарі!

— А чому не чути музики?

— Зараз почуєш, — сказав Ходжа, виламуючи з огорожі палицю.

Я от ніяк не зрозумію: грошей не виділяють — всі сидять і чекають, коли почнуть виділяти; гроші виділяють — всі зітхають, що знову розкрадуть, беруться контролювати їх розподіл або просто зітхають з приводу «старість не радість» і замилуванням гладять старі трофеї на полиці.
You're not alone
All used up

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #10 : 2009-12-29 08:27:32 »
Off-topic:
/me shocked.  :o
Модератори, перенесіть це змагання в Балачки, бо про алкоголь на наркоту вже не цікаво.
« Змінено: 2009-12-29 08:27:53 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Саша

• Гість
« Відповідей #11 : 2009-12-29 10:54:43 »
Я свого часу працював в Держкомзв"язку адміном.
І колись навіть вклали якісь гроші в розробку Українського Лінукса для держави.
Але це робилося не для того щоб його розповсюдити, а для того щоб наставити рога МС, бо вони хотіли перевіряти ліцензії на ПЗ від МС.
Як результат МС одразу подобрішав ввів знизки для держструктур і тема заглохла.
Я так розумію строк знижок від МС закінчився - нова хвиля...

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #12 : 2009-12-29 13:16:18 »
Off-topic:
/me shocked.  :o
Модератори, перенесіть це змагання в Балачки, бо про алкоголь на наркоту вже не цікаво.
Ще не вистачало політики в балачках, а там вона буде менш карною, тому — зась.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #13 : 2009-12-29 13:21:36 »
Off-topic:
— Зараз почуєш, — сказав Ходжа, виламуючи з огорожі палицю.
Я ж написав, що не маю кулемета.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #14 : 2009-12-29 13:45:13 »
Off-topic:
Ще не вистачало політики в балачках, а там вона буде менш карною, тому — зась.
Політота карна посвюди однаково на ЛОУ, тому дійте  :)
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.