Дивлячись на win - постійна загроза падіння системи
гхм... не варто такого казати. маю добрих 10 років користування wndws, в основному це 95 (ох, давно), 98 (довго) і xp. вдома й на роботі. інтенсивно (інсталяція і деінсталяція всілякого) і не дуже (на робочих пк). такого, щоби прямо сидіти й тремтіти, як и ото систему не завалити, випадково чхнувши -- не пам'ятаю.
p.s. ситуація як зі старим радянським кіно про велику вітчизняну війну, де німців частенько зображали як повних кретинів... але ж якби вони були такими -- то й перемога не далася б так тяжко, і не цінувалася б так високо... не тре недооцінювати опонента -- краще його ще й прихвалити, перш ніж збити з ніг =)
Я оце знайшов нову стару роботу і мене на ній засадили за вінду. Так от що я маю сказати: від такого г... я вже давно відвик. Десктоп - просто неюзабелний, навіть з додатковими прибамбасами. Віконний менеджер - недороблений twm. Встроєний бровзер годиться тільки... правду кажучи і не знаю, для чого він годиться (про аутглюк я краще взагалі промовчу, а щось нормальне поставити не вийде). Шорткати нормально прикрутити не можна. Управління темами відсутнє як клас, і до того ж інтерфейс тупо гальмує. Ну а через повну відсутність інетерактивної оболонки мені болить голова.
rtfm хоча б Г.К. Жуков (і книги про нього) і Генрі Пікер. Читаючи першого і про першого, зрозуміло чого перемога далася так тяжко, а другого - чому взагалі далася=) Хоча і тут не все так просто...
Цитата: Cthulhu від 2007-02-02 18:09:42Я оце знайшов нову стару роботу і мене на ній засадили за вінду. Так от що я маю сказати: від такого г... я вже давно відвик. Десктоп - просто неюзабелний, навіть з додатковими прибамбасами. Віконний менеджер - недороблений twm. Встроєний бровзер годиться тільки... правду кажучи і не знаю, для чого він годиться (про аутглюк я краще взагалі промовчу, а щось нормальне поставити не вийде). Шорткати нормально прикрутити не можна. Управління темами відсутнє як клас, і до того ж інтерфейс тупо гальмує. Ну а через повну відсутність інетерактивної оболонки мені болить голова.навіщо заганяєте мене в ситуацію, коли мені доведеться захищати wndws? а таки доведеться. звісно, все суб'єктивно, але користуватися wndws можна, що я без проблем робив раніше і (на роботі) роблю й зараз. більша частина того, що кажете -- правда до певної міри (хоча ось саме такі слова, імхо, недоречні: неюзабельний, недороблений тощо), а щодо "інтерфейс тупо гальмує" -- думаю, дуже сильно фантазуєте: на одній і тій самій машині в мене wndws xp суб'єктивно бігав значно жвавіше за suse linux 10.1 (kde чи gnome, встиг спробувати обидва).
А в цілому - таки так, віндовз після тривалого користування юніксами суб'єктивно незручна, незрозуміла, складна система. Справді.
Де можна візуально порівняти ОС Лінукс? Де можна прочитати і співставити можливості однієї з другою? Купувати і експериментувати також можна, але на сьогоднішній день інформаційні технології настільки мають широкі можливості, що всетаки, де цю інформацію можна знайти?
Читаю форум на протязі останього тижня. Знайомих, що користуються Лінуксом на жаль не маю. На сьогоднішній день я не знайшов для себе відповіді на запитання: "Яку ОС з відомих на сьогоднішній день мені обрати?". Тем тут багато на рахунок цього. Я б хотів щось конкретніше. Де можна візуально порівняти ОС Лінукс? Де можна прочитати і співставити можливості однієї з другою?
Цитата: Malyshka від 2007-02-04 12:00:41Де можна візуально порівняти ОС Лінукс?Якщо мова йде саме про візуальне порівняння, себто вигляд стільниці та користувацького інтерфейсу, то він загалом і не залежить від вибору дистрибутиву.
Де можна візуально порівняти ОС Лінукс?