....хотів дуже почути від досвічених людей допомоги і я думаю, що я тут не єдиний такий
ми не зможемо тобі допомогти, поки ти не поставиш запитання
2. У Pidgin в налаштуваннях аккаунта в advanced можна задати кодування. cp1251 лікує проблему мракозяблів замість кириліки.
От недавно так досить позбувся вінди і поставив собі Linux Fedora core 7, а тут почались певні проблеми:по-перше: ніодин з станадртних плеєрів не читає mp3, але вирішив це питання за допомогою xmms, але уж больно він схожий на winamp.
по-друге: така програма як pidgin щось не викликал у мене якісь хороші асоціації..принаймі інтерфейс скупий і є проблеми зі шрифтами, ну то що він погано працює з віндовськими шрифтами то я вже зрозумів, але коли хтось пробує писати мені щось коли мене немає в наявних, тоді я з наступним запуском читаю всякі каракулі..не зрозуміло чого
по-третє: мені не дуже подобається так як функцонує в цій ОС така прога як Опера..ну коли хотів плугін для флеш плеєра поставити то вона його не знаходила...прийшлось з вогняного лиса стянути (в прямому значені)
по-четверте: хотів дуже поставити собі якись нормальний тему для ksim, а найти її ніде не можу в неті чи то вона має бути разом з kde? наприклад я хотів поставити собі таку як на цій силці: http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Biglinux1.png.
Що конкретно мається на увазі під зручністю дистра?Графічне середовище?Набір десктопів у дистрах більш-меньш стандартний. Gnome i KDE йдуть майже в кожному (за виключенням зовсім вже специфічних)Головне запитання: чого ви хочете від Linux?Все налаштувати можна різними способами. Можна почитати документацію (частково англійською, російською) і прописати всі налаштування у конфігураційних файлах. Можна знайти графічні утиліти для налаштування системи. Але що саме вони роблять/прописують залишиться для вас за кадром.Зараз є дистри на будь-який смак.Є фундаментальний Debian, є Ubuntu (з трохи віндовою філософією - багато знає краще за користувача )Для початківця раніше я б рекомендував Mandriva (не бачив останніх дистрів).Думаю, можна й Fedora нормально налаштувати Тут головне - навчитися правильно ставити запитання. Це вже половина вирішення проблеми
Не користуюсь KDE.
Друже, став Мандрiву 2007, цей дистрибутив працює стабільно, в ньому до чорта софту + ДУЖЕ гарний візуальний інтерфейс. Для новачка як я та, мабуть, ти, це буде ідеал )
Цитата: Yarrik від 2007-08-29 16:59:03Друже, став Мандрiву 2007, цей дистрибутив працює стабільно, в ньому до чорта софту + ДУЖЕ гарний візуальний інтерфейс. Для новачка як я та, мабуть, ти, це буде ідеал )та не шукаю простиг шляхів) але якщо чесно вметаки через деякий час захочеться чогось з більшими можливостями, а міняти завжди тяжко
з "більшими можливостями" ніж що???
Можливо я помиляюсь, але мені здається що Федора новіша
і має більш можливостей в настроюванні,
але в цій ОС, якщо чесно як в бардаку...ніц розібратись не можу
...в командному рядку я взаглі майже не шарю, як це мені виправити?
от і мені ж цікаво чи є тут ті що розуміються у Федорі?
а мене це найбільше цікавить і ще питання як можна зробити доступ до свого принтера в мережі, якщо на другому компі вінда і як взагалі його настроїти і де я можу документацію найти по лінуксу(ну хочаб про консольку) на українській мові?
наприклад в командному рядку я взаглі майже не шарю, як це мені виправити?