а тут прикол де сиавити завантажувач
Якщо закінчується пам’ять, то система не висне - ядро починає полювання та відстріл процесів з діагностикою "Out of Memory kill"
Цитата: romi від 2009-03-04 20:03:53Так шо мені своп не потрібен. Можна погодитися. А якого виграшу ви при цьому досягаєте?
Так шо мені своп не потрібен.
Чим більший своп, тим більше він використовує оперативної пам’яті, тим повільніше буде працювати система...
В мене аналогічно. Лише 8Гб під Мандрівою, а я не знаю як збільшити розмір кореня, не збивши при цьому систему, бо я її вже місяць напильником потроху налаштовую і оновлень багато раз уже скачував, так шо заново ставити зовсім не бажаю
Із усього мені відомого без втрати даних може працювати лише Partition Magic, але його застосовувати до Linux-розділів вкрай не рекомендую. Краще знайдіть тимчасове сховище для вашої інформації.
Цитата: Ign1111 від 2009-06-07 22:04:32Чим більший своп, тим більше він використовує оперативної пам’яті, тим повільніше буде працювати система...Неправда.
Розділ змонтованого розділу (у вашому випадку - кореня) змінити не вийде. Тому краще скористатися live-CD live-USB з Лінуксом. Тоді кореневий розділ Вашої системи буде доступним для будь яких змін, в тому числі і зміни розміру.
...збільшувати розмір розділу без демонтування не можна хіба що лише для JFS.
Цитата: gremlin від 2009-06-08 01:34:48...збільшувати розмір розділу без демонтування не можна хіба що лише для JFS.Тоді спробуйте, будь ласка, змінити розміри задіяних системних розділів за допомогою GParted - і що воно Вам скаже?
Не GParted'ом єдиним ...
Цитата: cadca від 2009-06-08 14:02:54Не GParted'ом єдиним ... Якщо я все вірно розумію, то resize2fs може міняти розмір в примонтованому стані лише файлової системи ext3, а з ext2 цей фокус не проходить. Щодо resize_reiserfs, то man повідомляє, що цей інструмент призначений для зміни розміру відмонтованої файлової системи reiserfs.Або я чогось не знаю, або man помиляється.
Для мене найзручнішою є організація root і Home на одному розділі.А всю особисту інформацію (документи, торенти з торентфайлами, завантаження) тримати на окремому. Таким чином можна відновлювати розділ, перевстановлювати ОС, або додавати инші без втрати чи копіювання особистих данних.