Автор Гілка: рекомендації щодо організації розділів на диску  (Прочитано 8932 раз)

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
Офтоп якраз і пропонує зберізати Документи у documents and settings аналозі /home директорії. Так що метод несхожий.

Ця організація розділів має зручність не тільки для офтопіка, він на компі не стоїть.
На машині з одним користувачем не бачу сенсу розділяти одні конфігураційні файли від инших (gconf від etc, наприклад). Все одно налатування працюють для певної системи.

Бекапити системний розділ зручніше, якщо /home там же. Менше рухів, не потрібно кудись переписувати особисті файли.

Зручніше, проувати новий дистрибутив, або мати дуал бут.
« Змінено: 2009-06-22 03:12:00 від vitre »

Praporshic

• Гість
Бекапити системний розділ зручніше, якщо /home там же. Менше рухів, не потрібно кудись переписувати особисті файли.

Зручніше, проувати новий дистрибутив, або мати дуал бут.

Убунутися © Більше нічого сказати не можу.

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
Ти диви, як вдало люди розмірковують про розподіл диску у *nix за методами офтопіку. А нормальні людизвичайні UNIX`оіди тримають поза межами $HOME лише файли, що призначено для загального користування, і /home роблять окремим розділом (або взагалі фізичним носієм).....
Тільки чомусь, як правило, інсталяційні програми дистрибутивів розміщують /home на тому ж розділі, що і /

Відсутній red@cat

• Дописувач
  • **
  • дописів: 61
Тільки чомусь, як правило, інсталяційні програми дистрибутивів розміщують /home на тому ж розділі, що і /
Розробники інсталятора нічого не знають про комп'ютер користувача і тому за замовчуванням пропонують, що підійде для старенького комп'ютера з жорстким диском ґіґабайтів на 10. Але це не заважає користувачу обрати раціональнішу конфігурацію. Якщо, звісно, він знає свій комп'ютер краще, ніж розробники інсталятора  :)

romi

• Гість
Ти диви, як вдало люди розмірковують про розподіл диску у *nix за методами офтопіку. А нормальні людизвичайні UNIX`оіди тримають поза межами $HOME лише файли, що призначено для загального користування, і /home роблять окремим розділом (або взагалі фізичним носієм).....
Нормальні UNIX`оіди (чи Linux'оїди) не користуються інсталяторами, а ставлять UNIX (Linux) вручну з командного рядка. Встановлення перший раз не враховується, адже UNIX`оїдом (Лінуксоїдом) вважається той хто встановлював UNIX (Linux) більше одного разу.
« Змінено: 2009-06-23 19:40:51 від romi »

Praporshic

• Гість
А що, вони забороняють зробити інакше? Це де таке щастя? Он у Debian інсталятор пропонує варіанти:
1. Усе до купи
2. Окремий /home
3. Окремі /home, /var, /tmp (ніби ще й /usr окремо).
Або на власний розсуд.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!

Незнаю, скільки втановлював Mandrakeiva, завжди відділяла / и /home swap’ом...

А що, вони забороняють зробити інакше?

:-[ Сором мені. Я завжди тулив /home до /, й напевно буду й надалі тулити, допоки якась утеліта не буде спроможня міняти розміри розділів, а то я ніяк не можу вгадати з розмірами розділів...  :(
« Змінено: 2009-10-14 01:28:04 від Ign1111 »
Linux. The future is open.

Praporshic

• Гість
:-[ Сором мені. Я завжди тулив /home до /, й напевно буду й надалі тулити, допоки якась утеліта не буде спроможня міняти розміри розділів, а то я ніяк не можу вгадати з розмірами розділів...  :(

Use LVM, Luke!