Бекапити системний розділ зручніше, якщо /home там же. Менше рухів, не потрібно кудись переписувати особисті файли.Зручніше, проувати новий дистрибутив, або мати дуал бут.
Ти диви, як вдало люди розмірковують про розподіл диску у *nix за методами офтопіку. А нормальні людизвичайні UNIX`оіди тримають поза межами $HOME лише файли, що призначено для загального користування, і /home роблять окремим розділом (або взагалі фізичним носієм).....
Тільки чомусь, як правило, інсталяційні програми дистрибутивів розміщують /home на тому ж розділі, що і /
Цитата: prapor від 2009-06-21 23:58:24Ти диви, як вдало люди розмірковують про розподіл диску у *nix за методами офтопіку. А нормальні людизвичайні UNIX`оіди тримають поза межами $HOME лише файли, що призначено для загального користування, і /home роблять окремим розділом (або взагалі фізичним носієм).....Тільки чомусь, як правило, інсталяційні програми дистрибутивів розміщують /home на тому ж розділі, що і /
А що, вони забороняють зробити інакше?
Сором мені. Я завжди тулив /home до /, й напевно буду й надалі тулити, допоки якась утеліта не буде спроможня міняти розміри розділів, а то я ніяк не можу вгадати з розмірами розділів...