З власного досвіду: з новим Transifex трахпрацювати приємніше, ніж з правописом.
До слова, може саме його й прикрутити до linux.org.ua? Переклади будуть, так би мовити, публічніші. А координатор лише буде зв'язуватись з розробниками і оновлювати файли перекладів?
Цитата: Re. від 2009-09-02 15:00:56До слова, може саме його й прикрутити до linux.org.ua? Переклади будуть, так би мовити, публічніші. А координатор лише буде зв'язуватись з розробниками і оновлювати файли перекладів? /me готовий надати для цієї справи трошки хостингу на власному сервері.
До речі, у мене є переклад цієї програми. Версія 0.7.1. Можливі помилки в перекладі, звісно. Єдине, не перекладено мови світу, бо не знайшов, де офіційно можна глянути назви мов і того мені не було потрібно. Щодо проекту, то можу допомогти з координацією і перекладом. Загалом, задум непоганий.
Може якось скооперуємося та обговоримо для чого це може бути потрібно і який від кожного має бути внесок?
Цитата: yurchor від 2009-09-05 17:53:32Може якось скооперуємося та обговоримо для чого це може бути потрібно і який від кожного має бути внесок?А як Ви порадите? Мені так і не вдалось встановити цієї програми, тому цікаво, ця програма підтримує лише завантаження/звантаження файлів перекладу чи й переклад з переглядача?
Тут стверджують що може.
Загалом кажучи, якщо так ставити питання, у OOo вже є Pootle-сервер (хоча Opera Software ASA примудрилася опустити репутацію цього інструменту перекладу нижче плінтуса (ніколи не довіряйтеся менеджерам Opera (за винятком Сари та ще декількох чудових людей, які, власне просто чудові люди і з менеджментом не пов’язані) — це абсолютно безжальні тварюки)).
Без строгого контролю і обліку вийде лише якась фігня (у пошуках фігні див. довільний переклад, який було зроблено на LP ). Бажаною була б схема з рецензентами (які нічого б не перекладали!!!) і декількома перекладачами. Але все це при сьогоднішньому стані речей лише утопія. Що скажете?
Цитата: yurchor від 2009-09-05 22:09:07 Загалом кажучи, якщо так ставити питання, у OOo вже є Pootle-сервер (хоча Opera Software ASA примудрилася опустити репутацію цього інструменту перекладу нижче плінтуса (ніколи не довіряйтеся менеджерам Opera (за винятком Сари та ще декількох чудових людей, які, власне просто чудові люди і з менеджментом не пов’язані) — це абсолютно безжальні тварюки)).Тобто Pootle гірший, кращий?
Цитата: yurchor від 2009-09-05 22:09:07Без строгого контролю і обліку вийде лише якась фігня (у пошуках фігні див. довільний переклад, який було зроблено на LP ). Бажаною була б схема з рецензентами (які нічого б не перекладали!!!) і декількома перекладачами. Але все це при сьогоднішньому стані речей лише утопія. Що скажете?І я про контроль! Чому утопія? Як на мене, це досить реальний задум. Самі гляньте на відгуки. Я готовий допомогти як рецензент. А через те, що я дуже ледачий, щоб звантажувати файли перекладу, перевіряти на предмет помилок і довго дискувати електронною поштою, то зручніше це все здійснювати на одному майданчику, не згідні?
Transifex має прості і зрозумілі методи перенесення готових перекладів у сховище, але сховища у нас поки немає. Крім того, ніхто не зголосився бути координатором перекладу (тим, хто власне зробить контрольний постріл у сховище коду програми).
Нульовим варіантом міг би бути переклад OOo (нічого робити не треба, достатньо скористатися тим, що вже є), але попередня спроба завершилася невдало. Що, попросити mvd про повтор? Якщо буде менше 10 перекладів на день, одразу припинимо.Перспективним з точки зору експериментів виглядає ось цей проект. По ідеї достатньо автоматично надсилати проміжні варіанти перекладу електронною поштою (Transifex це може). Але потрібне підтвердження реальності цього всього від mvd та Володимира Лісівки. Знову ж таки, треба обрати програму для експериментів і набрати команду.
Панове, ви вирішіть що вам треба, а місце на сервері я виділю.
Хм, а чому нема на офіційному сайті цього перекладу?
Думаю, Зябрик не віддасть E17
Перспективним з точки зору експериментів виглядає ось цей проект.
Хтось знає де знайти rpm під RHEL 5.x з ним? Бо я знаходжу лише 0.5.4 при поточній 0.7.1