Цитатабо більшість user софта наскільки розумію - йде зібраним з haikuports (трохи нагадує freebsd ports чи netbsd pkgsrc).але це новина їх пакетного менеджера десь 2012 року, якщо не помиляюсь
бо більшість user софта наскільки розумію - йде зібраним з haikuports (трохи нагадує freebsd ports чи netbsd pkgsrc).
Цитатапри наявності pkgsrc-wip та freebsdports-wip - не зовсім зрозуміло навіщоports I pkgsrc конфігурації трохи різні, тому я так розділив на дві частини
при наявності pkgsrc-wip та freebsdports-wip - не зовсім зрозуміло навіщо
Вже навіть буває зручніше чим просто python pip користуватись, набагато простіше керувати сумісність модулів python, перевіряти їх роботу здатність
при наявності pkgsrc-wip та freebsdports-wip - не зрозуміло навіщо створювати свої wip при наявності вже існуючих
Згадування пайтона як і згадки років - не зрозуміло про що має сказати. Якщо згадали - можна і додати що: на відміну від системного пакетування - використання вбудованих менеджерів python node rust etc. достатньо відомі важкістю відслідкувати що там і де і навіщо.
Цитатапри наявності pkgsrc-wip та freebsdports-wip - не зрозуміло навіщо створювати свої wip при наявності вже існуючихfreebsd wip такого немає, офіційно, то я так назвав бо вони тестові.
wip (work-in-progress) це PKGSRC який кроссплатформенний, в них є не офіційна гілка wip. Aле в NetBSD офіційно pkgsrc, в інших по бажанню встановлення, FreeBSD не має такого розуміння як wip, я створив конфігурацію для збірки, сам так назвав, поки тестую її, а поки група добавить це може пройти багато часу. Зеркала є, і офційне наприклад джерело ports Код: [Вибрати]git clone https://git.FreeBSD.org/ports.git
git clone https://git.FreeBSD.org/ports.git
Цитатаwip (work-in-progress) це і є тестові, для freebsd спершу були на sourceforge потім мігрували на githubwip (work-in-progress) це PKGSRC який кроссплатформенний
wip (work-in-progress) це і є тестові, для freebsd спершу були на sourceforge потім мігрували на github
(старі на sourceforge)
Бажання створювати ще одні свої wip - ніяк не відноситься до вже існуючих wip чи з ports чи з pkgsrc.
назвати можна як захочеться, як і писав вище, ти вже працюєш, а щоб в офіційний репозиторій попасти, іноді потрібно пройти круги пекла.
ЦитатаБажання створювати ще одні свої wip - ніяк не відноситься до вже існуючих wip чи з ports чи з pkgsrc.це як сказати, то для свого тесту, от не захоче вносити команда pkgsrc в список якийсь слайсер чи пакет, то що мені забороняє хтось користуватись самому, ні.
по ходу - якщо у wip не пройшло - яка причина?
Відносно в цілому пакування якщо для себе - то нп я зазвичай додаю для себе маніфести під купу систем пакування разом з сирцями (маніфести для deb rpm obs aur apk-alpine snap flatpak pkgsrc-wip ports-wip etc.)
щоб не винаходити велосипеди.
скажу більше, сам Торвальдс там вже не розуміє що там робиться
Є легкі браузери, але вони не підтримують всіх сучасних функцій...Xorg, DE LxQT,LXDE,XFCE4, є емулятор терміналу, писати текст можна і в abiword, Geany, SciTE,.... Так що не тільки консоль.
Цитатаякщо у wip не пройшло - яка причина?Тобто ви проти використання протоколу гіт та серверів гітхаб для розповсюдження пакетів?
якщо у wip не пройшло - яка причина?
От з апк можна
Та й взагалі ... то свобода
Автоматично всі маніфести під все чи руками кожен?
Дуже важливо коли в деяких країнах велосипед то інструмент для доставки в горах.
Відносно wip який зазвичай і створюють для тестування - там нема ніякого "пекла" (це зі свого досвіду з pkgsrc-wip та ports-wip), а якщо є додатковий мінімальний аудіт - то тільки плюс.
Відносно в цілому пакування якщо для себе - то нп я зазвичай додаю для себе маніфести під купу систем пакування разом з сирцями (маніфести для deb rpm obs aur apk-alpine snap flatpak pkgsrc-wip ports-wip etc.) - тобто під то що зазвичай потестував вже був. Якщо ж вже є готові паблік системи (lp obs aur *-wip) то по ідеї можна користуватися і ними - щоб не винаходити велосипеди. Звідси і було - для чого вам те репозиторне велостворення, або чому не підходить щось з вже існуючого.
Ви загубили початкову мету "на відносно старому залізі працювати без тупняків програм".
Головне що він намагається (коли може) зберегти незмінним АПІ кернел-юзерспейс.
відправив файли для внесення нового пакету, хекс редактора з певними можливостями і ще й консольний, так от, купа тексту, "навіщо ще один ?", "для чого ?" ...
не знаю, навіщо ускладнювати собі так життя, але це ваш вибір з маніфестами
то pull request у freebsdports-wip на github?
ЦитатаТа й взагалі ... то свободамайже перпендикулярно
Суммарно: рівень перпендикулярності - 4.9/5
це ваш досвід, мій був такий, згідно інструкції відправив файли для внесення нового пакету, хекс редактора з певними можливостями і ще й консольний, так от, купа тексту, "навіщо ще один ?", "для чого ?" ...
легкі програми часто обмежені в функціоналі і можливостям. наприклад dillo браузер не підтримує html5, але його хвалять як швидкий і легкий переглядач
та його бачу там доводять, що він і факью тикає, і просить закрити хавальник. він вже сам сказав, що знайшов для цього діла 100 програмістів, якщо він піде на пенсію