Згадуються мені публікації тут часів минулорічного перевороту. Казали що "наш президент" ВПЗ підтримує, але після виборів він показав кого підтримує... Хай партії котрі реально підтримують ВПЗ запишуть це в свому статуті, або хоча б у програмі й покажуть хоть чимось, що вони підтримують свободу програмного забезпечення. Минулого року такі були...
Розробити та впровадити україномовне програмне забезпечення для комп'ютерів державних установ, навчальних закладів та вільного продажу.
Цитата з детальнішого трактування програми партії:ЦитатаРозробити та впровадити україномовне програмне забезпечення для комп'ютерів державних установ, навчальних закладів та вільного продажу.
1. Під яку платформу?2. Cкільки мільярдів буде коштувати розробка свого власного українізованого ПЗ для усіх аспектів використання? (Сподіваюсь, вони ОС і компілятор не переписуватимуть?).3. Судячи з цього "та вільного продажу", про ВВПЗ вони ні сном ні духом.
Мені _нічого_ не ясно з такої програми. Могли б програму написати простіше - "Зробити так, щоб усім було добре" - за інформативністю було б практично те ж саме.
Цитата: Олександр Кравчук від 2005-10-17 21:31:10Цитата з детальнішого трактування програми партії:ЦитатаРозробити та впровадити україномовне програмне забезпечення для комп'ютерів державних установ, навчальних закладів та вільного продажу."Вільного продажу" - смішно. Ще раз Вам особисто про свободу програмного забезпечення:1. Свобода користування програмою, її запуск в будь-яких цілях.2. Свобода доступу до джерельних кодів програми будь-кому з метою їх вивчення та дослідження роботи програми, адаптації програми до своїх потреб.3. Свобода без обмежень поширювати програму, вільний доступ до її копій.4. Свобода покращити програму та безперешкодно опублікувати її новий варіант.Партія мусить підтримати всі 4 пункти в повному обсязі й беззастережень, а інакше - анафема!
1. Ви запит читали? Невже Ви думаєте, що ВО "Свобода" хоче написати Ukrainian Open Windows? Пане Володимере, Ви навіть не вибачилися за свою наклепницьку новину, і після цього ще й придираєтеся? Подумайте, до кого? Чи ВО "Свобода" за час свого існування хоча б щось поганого для Вас зробила?! Тільки не кажіть, що й нічого хорошого, бо ж Ви, мабуть, активіст якоїсь націоналістичної організації, і так багато усього зробили для своєї батківщини, що можете обплюндровувати таких людей, як Олег ТЯГНИБОК...
2. Скільки мільярдів коштувала розробка MyLinux? Скільки мільярдів було витрачено на переклад GNOME'івських пакетів на державну мову?
3. А, що, відкрите ПЗ не можна вільно продавати? Чи можливо зараз CD з різними дистрами можна легко знайти на будь якому CD прокаті?
Пане Володимире, а, що Вам ясно? Що подібні провокативні повідомлення на даному форумі - це є добре, що сидячи, і обпльовуючи людей, які людей, які усе своє життя вірно захищають Національну Ідею, чи те, що придирання до "нічого" допоможе популяризувати в Україні відкрите ПЗ?!...
Так, у мене склалося враження (судячи із депутатського запиту) що вони хочуть доукраїнізувати Віндовс а не використовувати ВВПЗ.
А він знає, що це таке? Де про них згадується?
Продавати можна і вільно, от тільки ВВПЗ не виробляють для продажу - виробники ВВПЗ продають свої послуги а не продукт. :-)
Я за національну ідею. Але я проти Windows.Той пункт, в якому я згоден з Тягнибоком, тут - offtopic (його краще обговорювати на http://maidan.org.ua/ чи http://nntp://ukr.politics ). По другому пункту потрібне детальне роз'ясненя Тягнибока, бо мені поки що нічого не ясно.
Контракт з M$ теж не вороги Української ідеї підписували. ;-)
От на приклад, формуємо у Рівному LUG...
Можливість співпраці із паном Олійником повністю відкидається, причина - підтримка політичної ідеології, представники якої знищили понад 20 000 000 МІЛЬЙОНІВ Українців!!!!!!
Мені шкода, що Ви купилися на "гебістський" план товаріща Олійника підгрепти спільноту під себе! Піарте його й на далі - це Ваше право, але будьте обережні, бо добра від комуняки чекати не варто!
Але обіцяю, що ВО "Свобода" усіляко підтримувтиме відкрите ПЗ, і при змозі сприятиме його популяризації. Даний запит - це лиш перший крок! Далі будуть інші.
Дивіться на політиків, які усе своє життя вірно стоять на засадах Національної Ідеї!
але якщо Вам дійсно важливий розвиток палко коханого Вами відкритого ПЗ і неньки України, не стійне осторонь, допоможіть Нам!
Можна поставити її на перше місце у своєму житті, або бути одним із тих покидьків, які хочуть згвалтувати нашу неньку!!!!!!
І ще - хотілося б звернути увагу на ідею (вже не пам'ятаю чию) створити новий форум "IT Laws" для обговорення ІТ законів. Ще - у край бажано було б скординувати Наші дії у цьому напрямку.
А ми робимо, робимо!!! От на приклад, формуємо у Рівному LUG...
Можливість співпраці із паном Олійником повністю відкидається
Серед членства ВО "Свобода" не так багато націоналістів, які безпосередньо пов'язані із ІТ.
Пане hse, не тре "перед виборами цікавитися політиками, які підтримують відкрите ПЗ", тре усе життя сприяти популяризації відкритого ПЗ не політичними шляхами
але політика у тому може слугувати потужною силою. Дивіться на політиків, які усе своє життя вірно стоять на засадах Національної Ідеї!
Можете голосувати за КПУ, "Їхню Україну", чи навіть СДУП(о), але якщо Вам дійсно важливий розвиток палко коханого Вами відкритого ПЗ і неньки України, не стійне осторонь, допоможіть Нам!
знищили понад 20 000 000 МІЛЬЙОНІВ Українців ви хоч уявляєте, скільки це - 20 трильйонів? Чи може ви математику погано вчили? "гебістський" план товаріща Олійника підгрепти спільноту під себе що означає "гебістський" у цьому контексті? Чи у вас вже шизофренія і ви посвюди бачите руку Москви, комуністів та інших ворогів?Дивіться на політиків, які усе своє життя вірно стоять на засадах Національної Ідеї!Дитсадок, блін. Покажіть хоч одного. Невже Ви думаєте, що ВО "Свобода" хоче написати Ukrainian Open Windows? Пане Володимере, Ви навіть не вибачилися за свою наклепницьку новину, і після цього ще й придираєтеся? Подумайте, до кого? Чи ВО "Свобода" за час свого існування хоча б щось поганого для Вас зробила?! Тільки не кажіть, що й нічого хорошого А я, до прикладу не скажу, я попрошу вас сказати - що хорошого зробила для мене та України ВО "Свобода"? Цікаво стало.Скільки мільярдів коштувала розробка MyLinux? Скільки мільярдів було витрачено на переклад GNOME'івських пакетів на державну мову?Жодного. Але там все-таки інші завдання стояли - аж ніяк не політичний піар і не "вільний продаж". Вчитайтесь у ліцензію GPL, та вдумайтесь, наскільки програма вашої партії збігається з нею.Пане Володимире, а, що Вам ясно? Що подібні провокативні повідомлення на даному форумі - це є добре, що сидячи, і обпльовуючи людей, які людей, які усе своє життя вірно захищають Національну Ідею, чи те, що придирання до "нічого" допоможе популяризувати в Україні відкрите ПЗ?! Ви хоч самі зрозуміли, що написали? будуть створені умови, за яких таке ПЗ можна буде легко дістати! Набрати lafox.net та поклацати мишкою - що може бути легше? Це хто зробив - пан Тягнибок, чи може ВО "Свобода"? Якщо ви хочете щоб до вас ставились з повагою та розумінням - подивіться, що зробили інші у тому напрямку, котрий ви лише декларуєте, а не волайте, що ви це робитимете перші.