Автор Гілка: Тягнибок виступив проти комп'ютеризації шкіл  (Прочитано 24939 раз)

Відсутній Олександр Кравчук

• Кореспондент
  • дописів: 131
  • Rivne's LUG
По перше - Patrick, не випендрюйтеся!!! Мені важко зрозуміти, як Ви там, у Ірландії палко підтримуєте Українські націоналістичні партії... Проте ІРА Ви дуже любите... (я, як активість ВО "Свобода", яке є членом спілки націоналістичних організацій Європи - "Євронац" підтримую Шин Фейн та ІРА, які борються за незалежність північної Ірландії та вірно стоять на засадах ідеї глобального націоналізму!)

Можливість співпраці із паном Олійником повністю відкидається, причина - підтримка політичної ідеології, представники якої знищили понад 20 000 000 МІЛЬЙОНІВ Українців!!!!!!

Мені шкода, що Ви купилися на "гебістський" план товаріща Олійника підгрепти спільноту під себе! Піарте його й на далі - це Ваше право, але будьте обережні, бо добра від комуняки чекати не варто!

Серед членства ВО "Свобода" не так багато націоналістів, які безпосередньо пов'язані із ІТ. Але обіцяю, що ВО "Свобода" усіляко підтримувтиме відкрите ПЗ, і при змозі сприятиме його популяризації. Даний запит - це лиш перший крок! Далі будуть інші. Для початку дочекаємося відповіді товаріща Єханурова - це дуже важливо. Якщо у Вас є пропозиції, будемо дуже раді вислухати їх на форумі Всеукраїнського Об'єднання "Свобода" - http://forum.vosvoboda.info/.

Пане hse, не тре "перед виборами цікавитися політиками, які підтримують відкрите ПЗ", тре усе життя сприяти популяризації відкритого ПЗ не політичними шляхами, але політика у тому може слугувати потужною силою. Дивіться на політиків, які усе своє життя вірно стоять на засадах Національної Ідеї!

Ще раз хочу зазначити, що ми будемо дуже раді почути Вашу думку щодо того, як саме варто через парламент відстоювати відкрите ПЗ. Мені не потрібно, що 10-15 активних форумчан проголосували за ВО "Свобода" на парламентських виборах - це нічого не дасть! Можете голосувати за КПУ, "Їхню Україну", чи навіть СДУП(о), але якщо Вам дійсно важливий розвиток палко коханого Вами відкритого ПЗ і неньки України, не стійне осторонь, допоможіть Нам!

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
Згадуються мені публікації тут часів минулорічного перевороту. Казали що "наш президент" ВПЗ підтримує, але після виборів він показав кого підтримує... Хай партії котрі реально підтримують ВПЗ запишуть це в свому статуті, або хоча б у програмі й покажуть хоть чимось, що вони підтримують свободу програмного забезпечення. Минулого року такі були...
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

• Кореспондент
  • Rivne's LUG
Згадуються мені публікації тут часів минулорічного перевороту. Казали що "наш президент" ВПЗ підтримує, але після виборів він показав кого підтримує... Хай партії котрі реально підтримують ВПЗ запишуть це в свому статуті, або хоча б у програмі й покажуть хоть чимось, що вони підтримують свободу програмного забезпечення. Минулого року такі були...
Ось програма партії: http://www.lviv.vosvoboda.info/dokument000007.html
Детальінеше трактування: http://www.tiahnybok.info/dokumenty_dokument/dokument000088.html

Цитата з детальнішого трактування програми партії:
Цитата
Розробити та впровадити україномовне програмне забезпечення для комп'ютерів державних установ, навчальних закладів та вільного продажу.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
Цитата
Цитата
Розробити та впровадити україномовне програмне забезпечення для комп'ютерів державних установ, навчальних закладів та вільного продажу.

1. Під яку платформу?
2. Cкільки мільярдів буде коштувати розробка свого власного українізованого ПЗ для усіх аспектів використання? (Сподіваюсь, вони ОС і компілятор не переписуватимуть?).
3. Судячи з цього "та вільного продажу", про ВВПЗ вони ні сном ні духом.

Мені _нічого_ не ясно з такої програми. Могли б програму написати простіше - "Зробити так, щоб усім було добре" - за інформативністю було б практично те ж саме.
[Fedora Linux]

• Кореспондент
  • Rivne's LUG
1. Під яку платформу?
2. Cкільки мільярдів буде коштувати розробка свого власного українізованого ПЗ для усіх аспектів використання? (Сподіваюсь, вони ОС і компілятор не переписуватимуть?).
3. Судячи з цього "та вільного продажу", про ВВПЗ вони ні сном ні духом.

1. Ви запит читали? Невже Ви думаєте, що ВО "Свобода" хоче написати Ukrainian Open Windows? Пане Володимере, Ви навіть не вибачилися за свою наклепницьку новину, і після цього ще й придираєтеся? Подумайте, до кого? Чи ВО "Свобода" за час свого існування хоча б щось поганого для Вас зробила?! Тільки не кажіть, що й нічого хорошого, бо ж Ви, мабуть, активіст якоїсь націоналістичної організації, і так багато усього зробили для своєї батківщини, що можете обплюндровувати таких людей, як Олег ТЯГНИБОК...

2. Скільки мільярдів коштувала розробка MyLinux? Скільки мільярдів було витрачено на переклад GNOME'івських пакетів на державну мову?

3. А, що, відкрите ПЗ не можна вільно продавати? Чи можливо зараз CD з різними дистрами можна легко знайти на будь якому CD прокаті?

Мені _нічого_ не ясно з такої програми. Могли б програму написати простіше - "Зробити так, щоб усім було добре" - за інформативністю було б практично те ж саме.

Пане Володимире, а, що Вам ясно? Що подібні провокативні повідомлення на даному форумі - це є добре, що сидячи, і обпльовуючи людей, які людей, які усе своє життя вірно захищають Національну Ідею, чи те, що придирання до "нічого" допоможе популяризувати в Україні відкрите ПЗ?!...

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
Цитата
"Вільного продажу" ;D - смішно. Ще раз Вам особисто про свободу програмного забезпечення:
1. Свобода користування програмою, її запуск в будь-яких цілях.
2. Свобода доступу до джерельних кодів програми будь-кому з метою їх вивчення та дослідження роботи програми, адаптації програми до своїх потреб.
3. Свобода без обмежень поширювати програму, вільний доступ до її копій.
4. Свобода покращити програму та безперешкодно опублікувати її новий варіант.

Партія мусить підтримати всі 4 пункти в повному обсязі й беззастережень, а інакше - анафема!
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

• Кореспондент
  • Rivne's LUG
Цитата
"Вільного продажу" ;D - смішно. Ще раз Вам особисто про свободу програмного забезпечення:
1. Свобода користування програмою, її запуск в будь-яких цілях.
2. Свобода доступу до джерельних кодів програми будь-кому з метою їх вивчення та дослідження роботи програми, адаптації програми до своїх потреб.
3. Свобода без обмежень поширювати програму, вільний доступ до її копій.
4. Свобода покращити програму та безперешкодно опублікувати її новий варіант.

Партія мусить підтримати всі 4 пункти в повному обсязі й беззастережень, а інакше - анафема!

Якщо вона не підтримує, навіщо я тут розпинаюся і доводжу протилежне? Чи Вам просто, як і пану Лісівці хочеться постукати пальцями по клавіатурі, і виправдати те, що Ви на справді ніц не хочете робити для поширення ідеї, а усі ці гасла - це лиш (читай вище)?

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
1. Ви запит читали? Невже Ви думаєте, що ВО "Свобода" хоче написати Ukrainian Open Windows? Пане Володимере, Ви навіть не вибачилися за свою наклепницьку новину, і після цього ще й придираєтеся? Подумайте, до кого? Чи ВО "Свобода" за час свого існування хоча б щось поганого для Вас зробила?! Тільки не кажіть, що й нічого хорошого, бо ж Ви, мабуть, активіст якоїсь націоналістичної організації, і так багато усього зробили для своєї батківщини, що можете обплюндровувати таких людей, як Олег ТЯГНИБОК...
Так, у мене склалося враження (судячи із депутатського запиту) що вони хочуть доукраїнізувати Віндовс а не використовувати ВВПЗ.

Цитата
2. Скільки мільярдів коштувала розробка MyLinux? Скільки мільярдів було витрачено на переклад GNOME'івських пакетів на державну мову?
А він знає, що це таке? Де про них згадується?

Цитата
3. А, що, відкрите ПЗ не можна вільно продавати? Чи можливо зараз CD з різними дистрами можна легко знайти на будь якому CD прокаті?
Продавати можна  і вільно, от тільки ВВПЗ не виробляють для продажу - виробники ВВПЗ продають свої послуги а не продукт. :-)

Цитата
Пане Володимире, а, що Вам ясно? Що подібні провокативні повідомлення на даному форумі - це є добре, що сидячи, і обпльовуючи людей, які людей, які усе своє життя вірно захищають Національну Ідею, чи те, що придирання до "нічого" допоможе популяризувати в Україні відкрите ПЗ?!...
Я за національну ідею. Але я проти Windows.
Той пункт, в якому я згоден з Тягнибоком, тут - offtopic (його краще обговорювати на http://maidan.org.ua/ чи http://nntp://ukr.politics ). По другому пункту потрібне детальне роз'ясненя Тягнибока, бо мені поки що нічого не ясно. Контракт з M$ теж не вороги Української ідеї підписували. ;-)
« Змінено: 2005-10-17 23:07:38 від lvm »
[Fedora Linux]

• Кореспондент
  • Rivne's LUG
Так, у мене склалося враження (судячи із депутатського запиту) що вони хочуть доукраїнізувати Віндовс а не використовувати ВВПЗ.

Повірте, це враження є помилковим. Ще раз повторюю, це лише перший крок! У здійсненні другого ми просимо Вашої допомоги (бачите, вже Українець - Українця змушений просити допомогти йому працювати на благо батьківщини...)

А він знає, що це таке? Де про них згадується?

Читайте вище...

Продавати можна  і вільно, от тільки ВВПЗ не виробляють для продажу - виробники ВВПЗ продають свої послуги а не продукт. :-)

Малося на увазі те, що будуть створені умови, за яких таке ПЗ можна буде легко дістати!

Я за національну ідею. Але я проти Windows.
Той пункт, в якому я згоден з Тягнибоком, тут - offtopic (його краще обговорювати на http://maidan.org.ua/ чи http://nntp://ukr.politics ). По другому пункту потрібне детальне роз'ясненя Тягнибока, бо мені поки що нічого не ясно.

Не можна бути за, або проти національної ідеї. Можна поставити її на перше місце у своєму житті, або бути одним із тих покидьків, які хочуть згвалтувати нашу неньку!!!!!!
Що Вам ще не ясно?! Кажіть, я поясню. Мені ще не набридло розповідати доярці, як доїти корову!

Контракт з M$ теж не вороги Української ідеї підписували. ;-)

Знаєте, я дуже сумніваюся, що пан Ющенко сам був ініціатором підписання даної угоди...

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
Цитата
От на приклад, формуємо у Рівному LUG...
А я тут байдикую, знаєте, тільки чомусь недосипаю з того приводу, щоб ви могли своїм користувачам щось дати почитати по-нашому. 1:1, чи як?

Цитата
Можливість співпраці із паном Олійником повністю відкидається, причина - підтримка політичної ідеології, представники якої знищили понад 20 000 000 МІЛЬЙОНІВ Українців!!!!!!
Так ідеологія, чи представники? То дві великі різниці. Мені, до слова, по барабану, чий законопроект, якщо він за змістом нормальний -- не пропонує ж п. Олійник прийняти "в нагрузку" кодекс будівничого комунізму. Чи може, ви виконуєте лиш ті законодавчі акти, за які ліві не голосували більшістю голосів? Це смішно.

Цитата
Мені шкода, що Ви купилися на "гебістський" план товаріща Олійника підгрепти спільноту під себе! Піарте його й на далі - це Ваше право, але будьте обережні, бо добра від комуняки чекати не варто!
Ну, по-перше, за базар відповісти зможете? По-друге, де гебізм? Аргументи в студію! По-третє, мені пофіг, чий закон -- Олійника, Тягнибока, та хоч би й Вітренко, якщо по змісту там не маячня. А от ви городите фанатичну маячню.

Цитата
Але обіцяю, що ВО "Свобода" усіляко підтримувтиме відкрите ПЗ, і при змозі сприятиме його популяризації. Даний запит - це лиш перший крок! Далі будуть інші.
Здійміть із себе рожеві вокуляри. Я вже замахався слухати про казна-скільки перших кроків, за якими других ніколи не було.

Цитата
Дивіться на політиків, які усе своє життя вірно стоять на засадах Національної Ідеї!
Та всі вони стоять. Національна ідея -- люби неньку-державу! А державний апарат, мені нагадувати, з кого складається, чи самі здогадаєтесь? Будь-яка національна ідея зводиться до "і наповнюй черево правителя свого своєчасно". Так цієї ідеї, прямо чи опосередковано, дотримуються всі політики -- зарплату відробляти треба...

Цитата
але якщо Вам дійсно важливий розвиток палко коханого Вами відкритого ПЗ і неньки України, не стійне осторонь, допоможіть Нам!
Ой-вей, а за якою оце нормою ми пишемо "Ми"? По-друге й по-третє, не бачу спільности між ВПЗ і "ненькою Україною".

Цитата
Можна поставити її на перше місце у своєму житті, або бути одним із тих покидьків, які хочуть згвалтувати нашу неньку!!!!!!
За "покидька" вам доведеться відповісти. Бо я не роблю з жодної держави, ані з жодної людини свого фетиша, чи кумира, чи називайте як бажаєте. Всі слова про "ідею на перше місце", і все таке інше -- це хвора маячня. 70 літ нам так само говорили любити всім серцем Савєтскій Саюз. Той, котрий так не шануєте Ви. Тепер -- любіть неньку-Україну. Але тілько в лиці (вставте назву улюбленої партії). Всі решта -- то скотина, а не люди, кляті жидомоскалі, СДУПиО й інші запроданці, їх треба бити й принижувати всіляко. Якщо я живу ідеєю не якоїсь нації (тобто не поцтріот), а загальнолюдською -- треба звати покидьком. Так?

Знаєте, наївся я таким поцтріотизмом. Для мене рідною є планета Земля, а ближніми -- всі люди. Навіть євреї й чорношкірі. Ось така я космополітична сволота. А ще я вважаю (о жах!), що ВПЗ не окреслене кордоном України.

А ще -- хочу сказати, що нацпол (національно-політичні суперечки) на технічному форумі, як і наїзди на модератора (котрим є Володя Лісівка), є грубим порушенням правил цього форуму. Хочеться поплакатись на тему "як жиди-запроданці паплюжать з комуняками неньку-Україну, і як вони Нас ображають" -- ідіть на ресурс із підхожою тематикою. Тут це нафіг не потрібно.

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
І ще - хотілося б звернути увагу на ідею (вже не пам'ятаю чию) створити новий форум "IT Laws" для обговорення ІТ законів. Ще - у край бажано було б скординувати Наші дії у цьому напрямку.
І що з того обговорення?
(питаю як людина трішечки зацікавлена та вже пробувавша цю водичку)

Відсутній Yura_Protsishin

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • I Love YaBB 2!
А  х т о  ц е  т а к и й ?

Відсутній gvy

• Письменник
А ми робимо, робимо!!! От на приклад, формуємо у Рівному LUG...
Це ще навіть не півсправи.  Це роблення чогось, що може (а може й не) зробить щось корисне.  А скільки чого зробив JF -- я знаю тільки частину, але й тієї не вартий... багато хто.

Посилання на сторінку LUG дайте -- чи скажіть, там є Максим Тюрин та Саша Марцинюк? (див. також тут, btw)

Відсутній gvy

• Письменник
Можливість співпраці із паном Олійником повністю відкидається
Дурники.

Двічі дурники.

Олександре, я прям тут можу Вас обвішати на основі вже сказаного (навіть не гуглячи, що Ви ще встигли наляпати) -- дуже багато важких та неприємних епітетів.  І наразі думаю, що такій людині, як Ви, руку не подам, якщо це висловлені виважені думки.

Серед членства ВО "Свобода" не так багато націоналістів, які безпосередньо пов'язані із ІТ.
...як із бойовим гопаком, бойовою горілкою та бойовим салом?  Не смішіть мої тапки, Олійник принаймні _дійсно_ багато _вже_ зробив (навіть у ролі "фронтенду", бо власне справу роблять інші).  А ви отута -- вже бруду налили, а не зробили ані на йоту, наскільки мені відомо.

Якщо хочете працювати над вільним ПЗ в Україні -- підемо, це треба щось забути та допомагати один одному, в нас не зовсім жалюгідний супротивник.  
Якщо ви спробуєте тягнути сюди політику -- зробите хіба що зле, бо як своя воля заведе в неволю, так і надзвичайно активні, але НІЧОГО не розуміючі люди є страшною проблемою.

Пане hse, не тре "перед виборами цікавитися політиками, які підтримують відкрите ПЗ", тре усе життя сприяти популяризації відкритого ПЗ не політичними шляхами
Пане Олександре, Ви-то що зробили для цього?  "На бочку".

але політика у тому може слугувати потужною силою. Дивіться на політиків, які усе своє життя вірно стоять на засадах Національної Ідеї!
Які усе своє віття жирно стоять на засадах дерибану бюджету так само, як і інші їхні колеги.
Не смішіть.

Можете голосувати за КПУ, "Їхню Україну", чи навіть СДУП(о), але якщо Вам дійсно важливий розвиток палко коханого Вами відкритого ПЗ і неньки України, не стійне осторонь, допоможіть Нам!
А ви хто такі і що можете?  Поки -- невігластво та трошки хаю на форумах.

Дядьку, чи скоріш хлопче -- для того, щоб комусь допомагати, треба чи милосердя, чи спільну ціль.  Ось з вашого там боку я поки ніякої спільності не бачу, як-от тільки ближче до справи пішло.  І "аргументи" на тому -- смішні.

Політика -- це не "комуністи та 20M" чи "націоналісти".  Це ресурси без облич.  Це "сьогодні він під тими, завтра під тими, сьогодні ці друзі, завтра один одному ножа під лопатку".  Запам'ятайте це та викиньте свої дівочі фантазії щодо "свободи", "національних ідей" та іншої маячні.  Принаймні коли мова про політику.

Не ображайтеся, краще я скажу так та Ви зрозумієте, аніж наб'єте це гулями у житті самостійно.  Їх і так вистачить.

--
Michael Shigorin

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Оскільки Володимир Лісівка приймає активну участь у розмові і вимога збавити тон з його боку деякими заангажованими учасниками дискусії може сприйматись неоднозначно, за цю невдячну справу візьмусь я.
Отже, прохання в першу чергу до Олександра Кравчука - шановний, збавте тон. Навколо вас все-таки не хлопчаки з дитсадка крутяться, а доволі розумні люди, котрі мабуть також щось зробили у своєму житті, чогось досягли, щось зрозуміли. А то волаєте незрозуміло про що. Від деяких ваших "перлів" аж не знаєш чи сміятись чи бігати до виходка:
Цитата
знищили понад 20 000 000 МІЛЬЙОНІВ Українців
ви хоч уявляєте, скільки це - 20 трильйонів? Чи може ви математику погано вчили?

"гебістський" план товаріща Олійника підгрепти спільноту під себе
що означає "гебістський" у цьому контексті? Чи у вас вже шизофренія і ви посвюди бачите руку Москви, комуністів та інших ворогів?

Дивіться на політиків, які усе своє життя вірно стоять на засадах Національної Ідеї!
Дитсадок, блін. Покажіть хоч одного.

Невже Ви думаєте, що ВО "Свобода" хоче написати Ukrainian Open Windows? Пане Володимере, Ви навіть не вибачилися за свою наклепницьку новину, і після цього ще й придираєтеся? Подумайте, до кого? Чи ВО "Свобода" за час свого існування хоча б щось поганого для Вас зробила?! Тільки не кажіть, що й нічого хорошого
А я, до прикладу не скажу, я попрошу вас сказати - що хорошого зробила для мене та України ВО "Свобода"? Цікаво стало.

Скільки мільярдів коштувала розробка MyLinux? Скільки мільярдів було витрачено на переклад GNOME'івських пакетів на державну мову?
Жодного. Але там все-таки інші завдання стояли - аж ніяк не політичний піар і не "вільний продаж". Вчитайтесь у ліцензію GPL, та вдумайтесь, наскільки програма вашої партії збігається з нею.

Пане Володимире, а, що Вам ясно? Що подібні провокативні повідомлення на даному форумі - це є добре, що сидячи, і обпльовуючи людей, які людей, які усе своє життя вірно захищають Національну Ідею, чи те, що придирання до "нічого" допоможе популяризувати в Україні відкрите ПЗ?!
Ви хоч самі зрозуміли, що написали?

будуть створені умови, за яких таке ПЗ можна буде легко дістати!
Набрати lafox.net та поклацати мишкою - що може бути легше? Це хто зробив - пан Тягнибок, чи може ВО "Свобода"? Якщо ви хочете щоб до вас ставились з повагою та розумінням - подивіться, що зробили інші у тому напрямку, котрий ви лише декларуєте, а не волайте, що ви це робитимете перші.

Ну, це так, до слова. А то також починаю втягуватись.
Словом, давайте, щоб наше обговорення не підпало під пункти 2, 4, 6-8 Правил поведінки на форумі, гаразд?
« Змінено: 2005-10-18 11:13:50 від miwa »
Читайте документацію - вона кермує.