Автор Гілка: Тягнибок виступив проти комп'ютеризації шкіл  (Прочитано 24938 раз)

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
1. Під яку платформу?
1. Ви запит читали? Невже Ви думаєте, що ВО "Свобода" хоче написати Ukrainian Open Windows?
Читав.  Володимир правий, а Ви засуньте собі оту патетику в. (як і "національну ідею" у вигляді "двакозтригеть")

НЕ МОЖНА "думати".  Ви коли-небудь писали чи підписували договори?  Потім у суді будете казати -- "та невже... та хіба ви думаєте..."?
Треба писати ясно та чітко.  Думати кожен може своє.

Я ось зараз схильний Вашими зусиллями до думки, що це саме передвибірний шурхіт і тепер навіть нацюки знялися з гальма.

що можете обплюндровувати таких людей, як Олег ТЯГНИБОК...
Не знаю його.  А якщо витрачу годину часу -- боюся, сяду на скажену черепадлу та поїду з'ясовувати з Вами особисто, що до чого та хто тут янголятко.

2. Скільки мільярдів коштувала розробка MyLinux? Скільки мільярдів було витрачено на переклад GNOME'івських пакетів на державну мову?
Можна спитати в Юри Коржа, якщо знов телефонуватиме.  Але НМД MyLinux тут не є показовим проектом, це приватна справа людини, яка користується допомогою батька для просування своїх рішень у суто комерційній манері.

Якщо б він міг не публікувати переклади -- не думаю, що вони б дісталися конкурентам :-]

3. А, що, відкрите ПЗ не можна вільно продавати? Чи можливо зараз CD з різними дистрами можна легко знайти на будь якому CD прокаті?
Це вже припущення.  У тексті є -- "продавати", крапка.
Он навіть у Індусії та Бразилії, де багато диких бібізян, застосовують термін "надавати", "зробити доступним".  Вловлюєте думку?

Мені _нічого_ не ясно з такої програми. Могли б програму написати простіше - "Зробити так, щоб усім було добре" - за інформативністю було б практично те ж саме.
Пане Володимире, а, що Вам ясно? Що подібні провокативні повідомлення на даному форумі - це є добре, що сидячи, і обпльовуючи людей, які людей, які усе своє життя вірно захищають Національну Ідею, чи те, що придирання до "нічого" допоможе популяризувати в Україні відкрите ПЗ?!...
Пане Олександре, от не треба.  Володимир прагматично спитав, а Ви знову у соплі (вибачаюсь, але це єдина асоціація).  За справою щось скажете?

Провокативне повідомлення -- йдіть судіться із обкомом, це вони винні.  Володя не зобов'язаний розбиратися на місцях.  Й мушу зауважити -- отой запит, навіть якщо його тричі перечитати, ніяк не каже те, що ось Ви тут "думаєте".  А Тягнибок це "думає"?

Тобто заспокійтеся, перечитайте свої повідомлення, погугліть тих, із ким спілкуєтеся, а вже потім вибачтеся за свої словеса та давайте у конструктив.  
Пам'ятаючи, що у суді є письмо, а думок -- немає; форум -- це теж суд (спільноти).

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
Якщо вона не підтримує, навіщо я тут розпинаюся і доводжу протилежне? Чи Вам просто, як і пану Лісівці хочеться постукати пальцями по клавіатурі, і виправдати те, що Ви на справді ніц не хочете робити для поширення ідеї, а усі ці гасла - це лиш (читай вище)?
Давайте, якось визначимось, спочатку чи Ви знаєте та повністю поділяєте ідею свободи ПЗ викладену тут: http://www.gnu.org/philosophy/free-sw.html, а потім розберемось як Ви її поширили у ВО "Свобода". Бо з написаної на сайті інформації можна сказати, що Народний Депутат України, голова ВО „Свобода” Олег Тягнибок про ВПЗ погано проінформований, або не підтримує взагалі.

... Контракт з M$ теж не вороги Української ідеї підписували. ;-)

М: Попередження номер раз! Беремось за розум.

Не можна бути за, або проти національної ідеї. Можна поставити її на перше місце у своєму житті, або бути одним із тих покидьків, які хочуть зґвалтувати нашу неньку!!!!!!
Аот мені навіть з національною ідеєю не ясно!
Цитата
4. Покарання злочинців, які нищили українську націю. Створення структури, яка б розшуковувала катів українського народу по всьому світі і здійснювала подання до Гаагзького трибуналу.
Чому тільки тих, що нищили? Мене більше сьогодні якось цікавлять ті, що тепер проводять цинічний рижий геноцид проти Української Нації. І для чого нам Гааза коли
М: Попередження номер два! Бан на тиждень, як тільки розберусь, як його ставити.

Знаєте, я дуже сумніваюся, що пан Ющенко сам був ініціатором підписання даної угоди...
А я не сумніваюсь, згадай як він Білу руку тиснув зимою! Підклали бушократи під Ющенка агента ЦРУ, взяли на гачок, от і мусить він тепер сам ініціювати такі угоди...

Яслі, блін.

Додано пізніше: Попередженнями замінено найбільш провокативну частину повідомлення.
« Змінено: 2005-10-18 13:25:24 від miwa »
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
hse, а я хотів вам зробити комплімента. Що ви тут узялись за здоровий глузд і не говорите за "рижих". А не зроблю :-P

Володимире, може, краще знеси всю тему в балачку? А то ця тема знов запіарить весь ресурс як збіговисько маргіналів-ксенофобів і т.д.

Відсутній gvy

• Письменник
Так, у мене склалося враження
Повірте, це враження є помилковим.
Чому він (та інші) повинні вірити Вам?  Ви є офіційним представником пана автора того запиту та будете відповідати за свої слова?

Українець - Українця змушений просити допомогти йому працювати на благо батьківщини...)
Патетика.

А він знає, що це таке? Де про них згадується?
Читайте вище...
Відповідаєте?

Продавати можна  і вільно, от тільки ВВПЗ не виробляють для продажу - виробники ВВПЗ продають свої послуги а не продукт. :-)
Малося на увазі те, що будуть створені умови, за яких таке ПЗ можна буде легко дістати!
Відповідаєте?
(btw... а в чому проблема?  його _вже_ легко дістати, але дякуючі зовсім не Вам та пану Тягнибоку)

Не можна бути за, або проти національної ідеї. Можна поставити її на перше місце у своєму житті, або бути одним із тих покидьків, які хочуть згвалтувати нашу неньку!!!!!!
Ви вибачитеся перед мною, який не ставить жодної "ідеї" на _перше_ місце, чи будемо з'ясовувати це питання в офлайні?

Пане, Ви взагалі думаєте, що кажете?  Хто після таких безвідповідальних слів подумає ще вірити Вам та вашому пану Тягнибоку?
На його місці за такий PR вже б Вам добрих люлей мав виписати.

Що Вам ще не ясно?! Кажіть, я поясню. Мені ще не набридло розповідати доярці, як доїти корову!
"Хто не вміє -- той навчає".  І саме доярку, та ще й кажучі, що вона шльондра.  
Ай культурна людина, неодмінно треба допомогти.

Контракт з M$ теж не вороги Української ідеї підписували. ;-)
Знаєте, я дуже сумніваюся, що пан Ющенко сам був ініціатором підписання даної угоди...
Я майже впевнений, що без його "так" її б не було принаймні у такому жалюгідному вигляді -- Україна купує варєз (тому що Upgrade) на великі мільони, мабуть, радничок особистий нарадив.

Не хочу тягнути сюди політику, але Ющ кинув _вже_ дуже багато соратників та людей, які за нього здуру голосували.

Відсутній gvy

• Письменник
Ні! Контракт з M$ підписали рижі вороги Української Нації! Бо справжній Український Патріот НІКОЛИ не зрадить національні інтереси, та не продасть бушократам інформаційний суверенітет Нації!
Замість рижого вже помаранчевий.  За якого й голосував...

Друже, усе досить погано. :-(

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
Цитата
Ви вибачитеся перед мною, який не ставить жодної "ідеї" на _перше_ місце, чи будемо з'ясовувати це питання в офлайні?
Майк, їдемо в Рівне? ;)

Відсутній gvy

• Письменник
Майк, їдемо в Рівне? ;)
Якщо людина не зрозуміє -- може й доведеться.

А так -- поки перевів fly:80 на nginx, бо перевантажений apache краще працює backend'ом.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
1. Пропоную подати запит до Олега Тягнибока та його партії з метою роз'яснення офіційної позиції партії щодо цього питання.
До отримання відповіді обговорювати цю тему далі немає сенсу.
2. http://www.40a.kiev.ua/news/43423cc4b38e3/
3. До модераторів - я сам себе модерувати не можу - нема мене чого й питатися. :-(
[Fedora Linux]

Відсутній Юрій Наумко

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
Шановне товарство!

Я називаюся Юрій Наумко, належу до Свободи, і очолюю напрямок ІТ.

Років 3-4 тому я був учасником linux.org.ua, проте трішки змінилися обставини, і я відійшов від той теми.

Але до сих пір вважаю, що використання ВПЗ є пріорітетеним в будь-якій ержані, і необхідно сприяти його впровадженню.

Запит, що Ви тут активно обговорюєте, писався нашвидкоруч, і без належного контролю, тому і вийшов кострубатий до неможливості.

ВО Свобода звертається до спільноти linux.org.ua з пропозицією розпочати консультації по можливості співпраці в напрямку сприяння ВПЗ в Україні.

ВО Свобода готова взяти на себе як юридично-політичну частину справи (законопроекти, запити, можливі судові позови), так і організаційну - допомога впроведенні конференцій тощо.

Якщо пропозиція вас зацікавила, прохання обговорити її, і тоді ми зможемо домовитися про зустріч.

Я слідкувати за цією гілкою форуму.

З надією на плідну співпрацю
Юрій Наумко - Чорний

Відсутній Юрій Наумко

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
До речі, чому в мене ім'я в профайлі не хоче мінятися на кириличне?!

Відсутній gvy

• Письменник
Я називаюся Юрій Наумко, належу до Свободи, і очолюю напрямок ІТ.
Дуже приємно.

Запит, що Ви тут активно обговорюєте, писався нашвидкоруч, і без належного контролю, тому і вийшов кострубатий до неможливості.
*sigh*

Може принаймні варто розповсюдити (опублікувати) офіційні коментарі чи пояснення до документу?

ВО Свобода готова взяти на себе як юридично-політичну частину справи (законопроекти, запити, можливі судові позови), так і організаційну - допомога впроведенні конференцій тощо.
Взагалі-то цим вже займаються; можете допомогти й ви, можете робити сепаратно.

Наприклад, можете прийняти участь у просуванні законопроекту, що містить визначення, на відустність яких (наприклад, термінів "ліцензія" чи "вільне програмне забезпечення") послався суд, куди було подано позов щодо монопольного стану ринку та відповідного поведення "Майкрософт".  Це фактично декларативна частина того самого ЗП UAFOSS, який існує вже роки зо три.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Ох, ЛОРом потянуло... Спеціально для присутніх тут дітей природи:
http://www.gnu.org/home.uk.html
http://www.gnu.org/philosophy/right-to-read.html і російською:
http://www.gnu.org/philosophy/right-to-read.ru.html
http://www.opensource.org/
http://www.lib.ru/LINUXGUIDE/torvalds_jast_for_fun.txt (російською)
http://www.catb.org/~esr/writings/cathedral-bazaar/cathedral-bazaar/
Читаємо, конспектуемо. А коли політзаняття буде закінчено, сідаємо і пишемо - програми, переклади etc. Чи ми тільки балакати уміємо?

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Оффтоп, вже вибачте.
Глюкнув форум (або броузер у мене) - ані в "Балачках" ані в "Новинах" не можу прочитати тему. Минулого разу цей глюк був не лише у мене і вилікувався він тоді, коли я через ?action=recent зайшов у тему і додав до неї повідомлення. Сподіваюсь, цього разу буде те ж саме.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Олександр Кравчук

• Кореспондент
  • дописів: 131
  • Rivne's LUG
Мені набрило відповідати на ідіотські запитання... Чудово, продовжуйте у цьому ж дусі й далі, діліть спільноту, яка майже є бездіяльною через відсутність лідера та ідеології, обплюндровуйте можливих лідерів, женіть на національну ідеї... честі це Вам не робить.

У моїх очах за один день різко впала повага до людей, які я думав дійсно є вірними великій ідеї, а виявилося, це просто люди, які хочуть вибороти собі місце під сонцем, і люблять постукати пальчиками по клавіатурі...

Більше я сюди не заглядтиму.

Хочу лиш додата - якщо хтось дійсо хоче працювати на благо ідеї, так, саме ідеї, а не власного соціального статусу, Юрій Наумко запропонував допомогу...

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Якщо запитання "А що ви зробили для ідеї, котру так голосно захищаєте?" пан вважає ідіотським, то я невимовно радий, що одним таким паном у спільноті стало менше.
Іду заварю чаю з цього приводу. :о)
Читайте документацію - вона кермує.