Автор Гілка: Linux в школі  (Прочитано 13138 раз)

Відсутній gromko0

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
Re: Linux в школі
« Відповідей #15 : 2008-10-28 21:01:54 »
Шановні, станьмо ближче до школи - дуже багато вчителів інформатики про Linux або не чули взагалі або ж мають поверхове уявлення. На форумі вчителів інформатики (www.informatics.at.ua) є вітка "Linux  в школі". Дехто намагається самотужки опанувати Linux  та адміністрування в ньому, але необхідна допомога знаючих людей. Також потрібні успішні історії впровадження вільного програмного забезпечення  на основі  Linux.  При реєстрації не потрібно чекати на підтвердження (активацію). Перейти на Linux  в школіhttp://informatics.at.ua/forum/8-744-1
« Змінено: 2008-10-28 21:34:51 від Praporshic »

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • linux kettle
« Відповідей #16 : 2008-10-28 21:23:14 »
Шановні, станьмо ближче до школи - дуже багато вчителів інформатики про Linux або не чули взагалі або ж мають поверхове уявлення. На форумі вчителів інформатики (www.informatics.at.ua) є вітка "Linux  в школі". Дехто намагається самотужки опанувати Linux  та адміністрування в ньому, але необхідна допомога знаючих людей. Також потрібні успішні історії впровадження вільного програмного забезпечення  на основі  Linux.  При реєстрації не потрібно чекати на підтвердження (активацію). Перейти на Linux  в школіhttp://informatics.at.ua/forum/8-744-1
Пункт 3 правил прочитайте, будь-ласка.
« Змінено: 2008-10-28 21:35:32 від Praporshic »

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #17 : 2008-10-28 21:50:17 »
Ну, я геть зовсім близько до школи, і фізично (100 м. від хати) і морально - власне, в освіті і працюю. Щоправда, переводити навчальний процес на Linux з нетехнічних причин поки не починаю.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #18 : 2008-10-28 21:56:08 »
/me прочитав гілку.
Кортить зайнятись антиагітацією, бо рівень адекватності 90% учасників обговорення змушує бажати кращого. Бачити таких людей за UNIX я не дуже хочу.
Хоча, для них є MacOS.
/me ледь стримав нудоту після згадки про неї.
« Змінено: 2008-10-28 21:57:25 від Praporshic »

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #19 : 2008-10-30 00:58:43 »
/me прочитав гілку.
Кортить зайнятись антиагітацією, бо рівень адекватності 90% учасників обговорення змушує бажати кращого. Бачити таких людей за UNIX я не дуже хочу.
Хоча, для них є MacOS.
/me ледь стримав нудоту після згадки про неї.
Та там вже прийшов gvy і нагодував усіх галоперидолом.  ;)

А взагалі, чого б їм і не спробувати? Якщо вони пропустили пораду про пілотний проект на одному компі — то їм нічого вже не допоможе. А в іншому, папитка нє питка, хіба ні?

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • linux kettle
« Відповідей #20 : 2008-10-30 01:28:46 »
Та там вже прийшов gvy і нагодував усіх галоперидолом.  ;)
Фантастичне самовладання, я навіть реєструватись там не наважився.

А взагалі, чого б їм і не спробувати? Якщо вони пропустили пораду про пілотний проект на одному компі — то їм нічого вже не допоможе. А в іншому, папитка нє питка, хіба ні?
Дійсно, чому б і ні? Тільки от коли згадуєш, що за лінком окрім кількох тонн лулзів є ще кращі представники викладацького цеху конкретного напрямку, які хоч про щось думають і щось шукають, то доходиш до розуміння, що на результат дивитись буде страшнувато.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #21 : 2008-10-30 08:04:17 »
Трошки не в тему, я знаю на цьому форумі вже була подібна тема, але оскільки там вже це зачепили, то хотів би дізнатися думку тих, хто це читає.

Я, коли перекладав KTurtle (картинки будуть згодом), не перекладав команд з англійської (Logo дозволяє і навіть заохочує такий переклад) через постійні проблеми з такими перекладами. Може слід було перекласти?
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Kovyar

• Кореспондент
  • дописів: 130
  • Студент
« Відповідей #22 : 2008-10-30 15:25:58 »
Я коли у школі вчився, там був українізований Лоґо. Воно було під Досом, і, чесно кажучи, українські команди тільки заважали. Англійською було б краще.
[Fedora 10 Cambridge] [Debian Lenny] [GNOME user]

Anonymous

• Гість
« Відповідей #23 : 2009-01-19 10:24:12 »
Українська і англійська - мови різних типів. І взагалі: локалізація штучних мов - справа невдячна - втрачається їх міжнародна універсальність  ::)

Тепер позлю вас статтею нерозумних людей (за їх нагони на GNU/LINUX писок бити хочеться, але я - людина інтелігентна  :D )

Anonymous

• Гість

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #25 : 2009-01-19 10:52:14 »
Українська і англійська - мови різних типів. І взагалі: локалізація штучних мов - справа невдячна - втрачається їх міжнародна універсальність  ::)

Тепер позлю вас статтею нерозумних людей (за їх нагони на GNU/LINUX писок бити хочеться, але я - людина інтелігентна  :D )
бугага, а на серваку в них апач на лінуксі або фрі.

пики бити не треба, треба як Столмен, читати лекції, пояснювати, чому лінукс для звичайних користувачів безкоштовний, що таке ВПЗ і т.п. Зараз вже багато людей чуло про лінукс, але, боюсь, ніхто поняття не має, що таке ВПЗ і чому його варто впроваджувати в школах.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній funtik

• Кореспондент
  • дописів: 138
  • Linux... because life is too short for reboots!
« Відповідей #26 : 2009-01-19 12:03:47 »
Сам не раз задумувався щодо цієї теми. Сам до Лінукса дуже звик і люблю "поколупатися" з різними неполадками. + займаюся мережами, де вінду не терплю. Але от чи правильно вважати, що це потрібно усім, причому ще із шкільного віку?
Можна просто ознайомлювати людей з Лінуксом та ВПЗ, але пропонувати це як альтернативу.

Як мережева і серверна ОС Лінукс безсумнівно кращий, а от щодо деяких юзерських програм, і навіть офісу, Лінукс відстає. Кому хочеться платити - нехай платить, кряків теж вистачає.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #27 : 2009-01-19 12:17:53 »
почнемо з того, що у освітньому закладі не повинні навчати, як клікати у віконця, а понадто не повинні навчати, як користуватися офісом. це школяр має опанувати самостійно у себе вдома.

у школі мають навчати фундаментальних речей, починаючи з теорії алгоритмів та двійкової системи, закінчуючи архітектурою операційних систем (і тут знадобиться і Unix/Linux, і windows). для навчання фундаментальних речей немає потреби використовувати дороге програмне забезпечення у той час, коли в школах немає грошей навіть на комп’ютерне залізо.

« Змінено: 2009-01-19 12:18:39 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Anonymous

• Гість
« Відповідей #28 : 2009-01-19 13:24:09 »
Але от чи правильно вважати, що це потрібно усім, причому ще із шкільного віку?
Можна просто ознайомлювати людей з Лінуксом та ВПЗ, але пропонувати це як альтернативу.

Як мережева і серверна ОС Лінукс безсумнівно кращий, а от щодо деяких юзерських програм, і навіть офісу, Лінукс відстає. Кому хочеться платити - нехай платить, кряків теж вистачає.
1. Так, це потрібно усім бо комп без ПЗ - купа дорогого металобрухту.
2. Можна і просто ознайомити, можна і трохи детальніше - залежить віт типу та ухилу школи.
3. Як альтернативу ЧОМУ?
4. Лінукс - всього лиш 40 з гаком метрів сирців, до чого тут взагалі офіс? Нехай мене зїсть Ктулху, але в сирцях лінукса ніякого офісу не помічав. Якщо доведете, що саме ядро Linux винне в недоліках санівського Опен Офісу (до речі, мультиплатфоримового) - нехай мене закфлеймить Равен за технічну необізнаність  ;D

Цитата
(і тут знадобиться і Unix/Linux, і windows)
Віндовс знадобиться лише для того, щоб згадати, що був колись такий невдалий редмонський експеримент. Розказати бувальщину про те, що коли горів Редмонд - з усіх усюд понаїжджали пожежні машини, але редмондські гідранти виявились POSIX несумісними - от і накрилась вінда плавленим вінчестером.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #29 : 2009-01-19 13:51:26 »

Особисто я дуже вдячний таким людям - через їх політику я маю дуже низьку конкуренцію на ринку праці через що можу дуже непогано заробляти.