Автор Гілка: Linux в школі  (Прочитано 13141 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: Linux в школі
« Відповідей #45 : 2009-01-20 14:47:32 »
Коли я поставив на батькову залізяку демоверсію 2007-го офісу, в мене від його висловів вуха згортались у трубку.
Інші користувачі після 2007-го офісу OpenOffice.org 2.4/3.0 вважають за ману небесну.
1 - Гм. Армійські матюки...
2 - Я не вважаю. Бо вмію юзати і те, і друге на тому рівні, що потрібен для вирішення моїх завдань.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #46 : 2009-01-20 17:27:12 »
Як би ми не любили ВПЗ, та санівських офіс не йде в порівняння з MS Office 2007.
+1
Коли я поставив на батькову залізяку демоверсію 2007-го офісу, в мене від його висловів вуха згортались у трубку.
Інші користувачі після 2007-го офісу OpenOffice.org 2.4/3.0 вважають за ману небесну.
Щось я заплутався: +1 = похвалити чи вилаяти?
Ви ж наступними двома фразами розгромили вщент твердження цитати...
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #47 : 2009-01-20 17:40:52 »
Ви ж наступними двома фразами розгромили вщент твердження цитати...
Це "приєднатись до твердження". Я вдало висмикнув шмат з тексту таким чином, щоб його без змін можна було використати для цілком протилежних тверджень. Тобто: порівнювати MS Office 2007 та StarOffice неможна, бо мікрософтівський у порівнянні з санівським - рідкісна гидота.

P.S. До речі, стандартний метод у політиці  :P

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #48 : 2009-01-20 20:29:49 »
Мені здається, це була провокація флейму з боку funtik-а.  

Цитата
А те, що дрібнософтівські файли можуть мати лише одне ім'я, а відсутність символьних посилань, а повний дурдом з правами доступу до файлів. Про неможливість cat < /dev/mouse > /dev/dsp я взагалі мовчу...
це все б я подарував (до речі, в мене cat < /dev/mouse > /dev/dsp не працює на федорі з PS/2-мишею), а понадто серверні речі (ми ж все ще про лінукс у школі, ні?). таку суперечку можна здійснювати й щодо GNOME vs KDE, або, не дай Боже, compiz vs гола консоль.

Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній funtik

• Кореспондент
  • дописів: 138
  • Linux... because life is too short for reboots!
« Відповідей #49 : 2009-01-20 20:30:39 »
Цитата
Я сам не зрозумів одразу=) Хоча моєму батькові 2007-й ой як сподобався :D Хоча давайте не будемо чіпати батьків.

Одне що можу сказати - це питання спірне, але нашим спором на цьому форумі воно аж ніяк не вирішиться. До тих пір, поки в міністрествах люди думають тільки про свої кишені і про те, щоб у кріслах сиділи родичі і куми, а не компетентні посадовці, питання не вирішиться.
Також недоречно тут сперечатися про смаки - комусь зручно одне, комусь інше. А то ця дискусія скоро перейде у безпідставну сварку.

Відсутній funtik

• Кореспондент
« Відповідей #50 : 2009-01-20 20:49:30 »
Цитата
Драсці, я ваша цьоця!!!
З яких це пір в школах почали вивчати макоса та інші яблучні продукти?
Здаєтсья пан просто хоче щось дуже смішне сказати, і через це не дуже уважно слідкує за моєю думкою. Розшифровую: слово "альтернатива" було вжите у сенсі пропозиції вибору для використання, а не обов'язково вивчення у школі. Річ у тім, що Apple та MS на слуху у всіх, і саме вінда стоїть у більшості користувачів ПК (ну мак менше звісно), а про Лінукс вони можуть і не знати.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #51 : 2009-01-20 21:52:58 »
Цитата
Я сам не зрозумів одразу=) Хоча моєму батькові 2007-й ой як сподобався :D Хоча давайте не будемо чіпати батьків
Як я розумію, він не є досвідченим користувачем обчислювальної техніки? Бо хвалебні відгуки я чув лише від малокомпетентних людей, яким він усього лише милує око. Люди ж досвідчені, що бачили тих текстових процесорів трохи більше ніж можна уявити (у тому числі - радянські, що йшли на обладнанні для обробки "грифованої" інформації) дуже на нього лаються.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #52 : 2009-01-20 22:03:05 »
Річ у тім, що Apple та MS на слуху у всіх, і саме вінда стоїть у більшості користувачів ПК (ну мак менше звісно), а про Лінукс вони можуть і не знати.
І хай не знають надалі. Однієї убунти, як на мій погляд, досить.
З цього приводу сподобалась фраза у "UNIX System Administration Handbook". Мій вільний переказ:
"Користувач знатиме що стоїть у нього на робочій станції, що дріт Інтернету йде кудись «у стінку», але за цією «стінкою» буде працювати UNIX у якійсь своїй іпостасі".
І ще дуже непогана фраза Лінуса у «Revolution OS» (знову ж таки, мій вільний переказ):
Щоб зрозуміти що таке Linux треба зрозуміти що таке операційна система. Люди не користуються операційними системами - вони користуються програмами. Ідеальна операційна система взагалі не помічається користувачем.

Відсутній funtik

• Кореспондент
« Відповідей #53 : 2009-01-20 22:27:36 »
Цитата
Як я розумію, він не є досвідченим користувачем обчислювальної техніки?
Цікава думка... Якщо людині подобаєтсья 2007-й, а не опенофіс, то вона малокомпетентна  :o

А от про те, що 2007-й лише милує око... На вашому місці я б не узагальнював і не робив би таких висновків. Розумію, що не на цьому форумі хвалю майкрософтіський офіс, але, тим не менше, для мене він зручний. Хай ви підберете ще якісь слова, крім "малокомпетентний", та мене це не сильно задіває. То ваша думка, на яку маєте право.
Цитата
Саме з приводу цього я й висловлював думку з приводу ознайомлення учнів з Лінуксом як альтернативою звичних їм ОС.
« Змінено: 2009-01-20 22:29:50 від funtik »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #54 : 2009-01-20 22:59:33 »
Цікава думка... Якщо людині подобаєтсья 2007-й, а не опенофіс, то вона малокомпетентна  :o
Це не думка. Це спостереження. І мова про порівняння не з OpenOffice.org, а зі старішими продуктами тієї ж контори. Хоча, є ще люди що отримують від напису Microsoft задоволення більше ніж я від доброї вечері з якісним темним пивом (у мене у сусідній кімнаті таких цілий відділ).
« Змінено: 2009-01-20 23:02:07 від Praporshic »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #55 : 2009-01-20 23:07:37 »
Цитата
Саме з приводу цього я й висловлював думку з приводу ознайомлення учнів з Лінуксом як альтернативою звичних їм ОС.
Ви мене не зрозуміли. Зовсім.
НМД сучасних учнів взагалі не можна ознайомлювати з Linux/UNIX/BSD/etc з використанням «надсучасних досягнень системи освіти». Категорично. У кого є розум, сам прийде і спитає. Іншим це лише зашкодить.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #56 : 2009-01-20 23:12:31 »
Бо хвалебні відгуки я чув лише від малокомпетентних людей, яким він усього лише милує око.
Мене від MS Office 2007 не нудить... Я - малокомпетентний  :( А все тому, що вперше серйозно сів за комп'ютер в 2000-му, а на тому комп'ютері був софт від дрібном'яких. Linux-же я спробував серйозно лише в 2006-му. За 6 років засвоїв MS Office досить гарно.
НМД сучасних учнів взагалі не можна ознайомлювати з Linux/UNIX/BSD/etc з використанням «надсучасних досягнень системи освіти». Категорично. У кого є розум, сам прийде і спитає. Іншим це лише зашкодить.
Їм не треба нав'язувати ВПЗ, а от зробити демонстрацію - треба. Звідки-ж ті розумні дізнаються про існування ВПЗ, як не від учителя. От у мене розумних не знайшлося в свій час - а показував.
P.S. За холівар Windows vs Linux в нас прибивають, а як щодо холівару ООо vs MSO?
« Змінено: 2009-01-20 23:16:12 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній funtik

• Кореспондент
« Відповідей #57 : 2009-01-20 23:16:48 »
Цитата
Хоча, є ще люди що отримують від напису Microsoft задоволення більше ніж я від доброї вечері з якісним темним пивом (у мене у сусідній кімнаті таких цілий відділ).
Ну щодо мене, то самі розумієте, що якщо на моєму ноуті уже більш ніж півроку вінда в чистому вигляді взагалі не водиться (лише на віртуалці), то вцілому до майкрософта моє ставлення далеко не найкраще. А от щодо нового офісу - нічого не вдію, сподобався ::) Реально для користувача там усе під рукою. Те, чого не вистачало у ООо та 2003-му, додали у 2007-му.
« Змінено: 2009-01-20 23:19:20 від funtik »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #58 : 2009-01-20 23:46:12 »
Мене від MS Office 2007 не нудить... Я - малокомпетентний  :(
"Нудить" і "не нудить" - питання професіоналізму. Професіоналів, зазвичай, не нудить ні від чого. Хіба що вони демонстративно викликають у себе нудоту.
P.S. За холівар Windows vs Linux в нас прибивають, а як щодо холівару ООо vs MSO?
У цій гілці за холівари взагалі не банять.

А от щодо нового офісу - нічого не вдію, сподобався ::)
Мені він подобався до першого випадку, коли довелось щось у ньому робити, а не просто дивитись.
Реально для користувача там усе під рукою. Те, чого не вистачало у ООо та 2003-му, додали у 2007-му.
Ви бачили їх клавіатури, спеціально зроблені під кривизну рук користувачів? В мене руки пряміші, тому під моїми руками у 2007-му офісі аж нічого не опинялось.
« Змінено: 2009-01-20 23:46:42 від Praporshic »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #59 : 2009-01-21 00:05:53 »
Цитата
ну і де тут холівар? поки що пролунало два аргументи:
— MS Office 2007 — незручне лайно,,
— MS Office 2007 — неймовірно зручний, на відміну від ОО.

це не холівар, а тролінг. Холівар — це коли наводять конкретні приклади.

сам я дотримуюся першого з аргументів, бо я не можу зрозуміти, як може бути зручною програма без головного меню та з купою кнопок, які займають півекрану. моє знайомство з MS Office 2007 було таким:
хтось: спробуй з цього офіса роздрукувати документ.
я (після довгих пошуків функції «print»): о к...ва!

при цьому я вірю, що певним людям це убозтво може бути зручним. тільки я не розумію, чому.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"