А нічого, що у нас 150% усіх розробок було засекречено? Що дві робочі групи, сидячі у сусідніх кабінетах могли працювати над однією темою, і коли одна робоча група вдало подолала проблему, друга мала її самостійно долати (бо секретність)? Чи може принцип "забудьте індукцію та дедукцію - женіть продукцію" виник у гумористів на порожньому місці? І про це можна розповідати нескінченно. Ми маємо проблеми пов’язані з невмінням керувати людьми та ресурсами. Точніше, керують все ще за радянськими методами, але вони вже не діють за сучасних обставин.
Я може чогось не розумію, але хіба має бути інакше? Диплом - це папірець, який показує, що тобі дали шанс чогось навчитися. А практичний досвід показує, що ти дійсно щось вмієш (чи не вмієш).
+ маразматики, завдяки яким купу перспективних галузей (генетика, кібернетика, і не лише) було оголошено псевдонауками.
Усі ж інші мали проблеми саме з теоретичною частиною. Тобто вони не могли розповісти що таке маска підмережі й подібні базові речі.
шановний борман, ну чому ж тоді 10% нобелівських лавреатів припадає на Массачусетський технлогічний інститут? чому вже багато років у рейтингу TOP500 World Universities лідирують американські університети (http://www.arwu.org/rank2008/ARWU2008_A(EN).htm)? чому інтернет і комп’ютер винайдено в США, як і Google та всі операційні системи (крім ядра лінукса)?комунізм в науці, який ви проповідуєте, приніс лише радянську мишку розміром з праску. всім, чим ви користуєтеся, пане, вироблено і винайдено в країнах, де всі наукові дослідження фінансуються з ґрантів. Зокрема, в Штатах стипендію аспірантам платить керівник зі свого ґранту. ваша гнівна тирада свідчить лише про те, що ви не розумієте, що таке грант та яким чином його отримують.
Минулого року мали взяти собі у команду третього — Win-адміна. Не взяли - жоден не зміг пройти навіть перше коло співбесіди. Єдина людина, яка могла його пройти, йшла "поза конкурсом", але вимагала суттєвої платні (хоча і адекватної її рівню). Усі ж інші мали проблеми саме з теоретичною частиною. Тобто вони не могли розповісти що таке маска підмережі й подібні базові речі.
Я вже вуха затуляю, коли мені черговий раз розповідають казки про шкоду генно-модифікованих продуктів, про неприпустимість клонування і тд і тп. Особливого пікантного відтінку додає той факт, що чую це від студентки біологічного факультету, бакалавра.
Цитата: borman від 2009-02-17 17:34:08Я вже вуха затуляю, коли мені черговий раз розповідають казки про шкоду генно-модифікованих продуктів, про неприпустимість клонування і тд і тп. Особливого пікантного відтінку додає той факт, що чую це від студентки біологічного факультету, бакалавра.Клонування наразі неприпустиме - суто з юридичної точки зору, бо немає нормативів регулювання цього процесу. Ну і ще з морально-психологічної.
Генно-модифіковані організми можуть бути небезпечними для екосистеми, якщо вийдуть з-під контролю (так само як і ланцюгова реакція).
Якщо творчість загнано в жорсткі рамки та поставлено на фінансовий конвеєр результат можна передбачити без особливих зусиль — це звичайна "попса", орієнтована в даному випадку на публіку з гаманцями.
Грант — це так, просто приємна можливість продовжити роботу над улюбленою справою.
А детальніше? Близнят заборонили юридично чи несприймають морально-етично?
Поки що значно більше небезпеки для екосистеми створюють неконтрольовані організми - віруси, бактерії, шкідники, саранча, отруйні організми, хижаки, etc. Але екосистема якось витримала всі ці мільярди років. :-/
Крім того стверджують, що змішування тваринних генів з рослинними може впливати на мозок (*володя намазує масло на хліб, зверху кладе шматок сиру, кусає, пережовує, запиває чаєм і погоджується з цим аргументом).
я не бачу принципової різниці між селекцією і ГМО. понадто, ГМО дозволять не юзати хімікати, що здоров’ю аж ніяк не помагають.
вся їжа, яку ми споживаємо, є генно модифікованою — фрукти, овочі, картопля, усе. понадто, оригінальна «немодифікована» їжа для харчування, як правило, не придатна.
щодо клонування, то я вже біологію так добре не пам’ятаю, але, здається, Володимир правий — близнюк є клоном, себто містить абсолютно такий самий набір генів. Клон — це близнюк, отриманий в пробірці.
Цитата: noddeat від 2009-02-17 23:23:01я не бачу принципової різниці між селекцією і ГМО. понадто, ГМО дозволять не юзати хімікати, що здоров’ю аж ніяк не помагають. Перепрошую, пан має хоч якісь знання з сільськогосподарської тематики? Схоже що ні, бо тоді б різницю було помітно.
Цитата: noddeat від 2009-02-17 23:23:01вся їжа, яку ми споживаємо, є генно модифікованою — фрукти, овочі, картопля, усе. понадто, оригінальна «немодифікована» їжа для харчування, як правило, не придатна.Якщо підходити з такої точки зору, то не існує організмів де б не було модифікованих генів. Але питання: яким шляхом вони були модифіковані.
Цитата: noddeat від 2009-02-17 23:23:01щодо клонування, то я вже біологію так добре не пам’ятаю, але, здається, Володимир правий — близнюк є клоном, себто містить абсолютно такий самий набір генів. Клон — це близнюк, отриманий в пробірці. Я не казав про біологічний бік питання. Я казав про юридичний. У світі немає ще жодного закону, який би встановлював юридичний стан клонованої особи.