Автор Гілка: Де жінки на linux.org.ua?  (Прочитано 26326 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Де жінки на linux.org.ua?
« Відповідей #75 : 2009-07-20 11:42:33 »
Цитата
Більш лякаючим є той факт, що частка жінок, що курять вже зашкалює за 50%.  Ось до чого докотив цей дурний феміністський рух: намагаються самоствердитись чорт і як, а потім мають рак як не легень то грудей.
ага, я теж подумав про рак легенів і грудей, коли побачив, як дві бабці за 70 запалили цигарку. до паління я ставлюся негативно, але воно шкідливе для обох ста́тей.

Цитата
При чому ж маємо факт, що жінка є прем'єром, і в президенти мітить: сексистською дискримінацією і не пахне.
ну я ж кажу, позірна рівність.
hint: Британія у вікторіанські часи. Той факт, що правитель є жінкою, в жоден спосіб не робить суспільство феміністичним.
« Змінено: 2009-07-20 11:42:47 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
« Відповідей #76 : 2009-07-20 13:20:35 »
А нічого що у жінок та чоловіків різні хисти до різних наук? А нічого, що жінок-математиків набагато менше за чоловіків? А нічого що так у всіх технічних галузях, і так по всьому світі? Жінкам краще дається один набір наук, чоловікам інший. І те, що цей сайт відноситься до «чоловічої» галузі цілком достатня причина для малої кількості жінок. Так само, є речі до яких чоловіки майже не наближаються. І жодних проблем з рівністю тут немає.
Вибачайте що так брутально обірвав філософські зітхання про несправедливість світу.

P.S. За власним досвідом та спостереженнями: феміністками зазвичай стають жінки та дівчата обділені чоловічою увагою в усіх її варіантах. Панове, робимо висновки  ::)
« Змінено: 2009-07-20 13:22:23 від Praporshic »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #77 : 2009-07-20 14:21:25 »
о! перший пост, який я хотів почути. поїхали:

Цитата
А нічого що у жінок та чоловіків різні хисти до різних наук?
стереотип №1. Чим, на вашу думку, це зумовлено?

Цитата
А нічого, що жінок-математиків набагато менше за чоловіків?
ну так я і питаю, чому?

Цитата
А нічого що так у всіх технічних галузях, і так по всьому світі?
Не по всьому світі, звісно. Але чоловіча перевага має місце. Чому?
Цитата
І те, що цей сайт відноситься до «чоловічої» галузі
що таке «чоловіча галузь»? Чи наявність Y-хромосоми автоматично впливає на те, ким новонароджений малюк стане в майбутньому? Себто вміння компілювати ядро закодовано в Y-хромосомі? Це було б цікаво.

Цитата
Так само, є речі до яких чоловіки майже не наближаються.
Праця секретарки, прибиральниці, водія трамваю?

Щось ніхто не згадав про жінок і автомобілі. Попри те, що жінки водять охайніше, і значно рідше потрапляють у аварії, у вкраїнської чоловічої спільноти досі існує відомий стереотип. Абсолютно безпідставний.

Отож, бачимо, що фемінізм потрібний. По пунктах:
— наявність Y-хромосоми ніяк не впливає ані на хист до галузей, ані на розумові здібності. Хто хоче заперечити це, прошу посилання. Не на українську вікіпедію, а на результати наукових досліджень (опублікованих не в газеті «Комсомольська правда»).
— причини нерівності жінок кілька: їх дискримінація в минулому (коли не дозволяли вчитися, або дозволяли вивчати тільки гуманітарні науки, + обов’язки типу кухня/виховання дитини і т.п.), і їх дискримінація в сучасному: дівчині з дитинства нав’язують філософію «чоловічих і жіночих» галузей, що спричиняє те, що вона підсвідомо стає гуманітарієм/обирає такий шлях розвитку, а не інший.

Поволі, однак, ситуація змінюється. Думаю, згодом з’явиться покоління нобелівських лавреатів-жінок (зараз їх мізерно мало). Як мінімум у фізиці я спостерігаю те, що нерівність майже зникла, хоча в top scientists поки що домінують чоловіки. Жінок-лінуксоїдів я знаю доволі багато, але, зі зрозумілих причин, не в Україні.
« Змінено: 2009-07-20 14:24:24 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Xev

• Гість
« Відповідей #78 : 2009-07-20 14:57:59 »

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #79 : 2009-07-20 15:30:14 »
— наявність Y-хромосоми ніяк не впливає ані на хист до галузей, ані на розумові здібності. Хто хоче заперечити це, прошу посилання. Не на українську вікіпедію, а на результати наукових досліджень (опублікованих не в газеті «Комсомольська правда»).
Ви ще скажіть, що трисомія 21-ої хромосоми ніяк не впливає на розумові здібності  ;D
В чоловіків та жінок зовсім різні набори гормонів, які ще й як впливають на мозок.
Природа "потурбувалась", щоб обидві статі взаємодоповнювали одна одну, а не взаємозаміняли.
Коли першими рятують жінок та дітей то це називається турботою, а не дискримінацією.
— причини нерівності жінок кілька: їх дискримінація в минулому (коли не дозволяли вчитися, або дозволяли вивчати тільки гуманітарні науки, + обов’язки типу кухня/виховання дитини і т.п.), і їх дискримінація в сучасному: дівчині з дитинства нав’язують філософію «чоловічих і жіночих» галузей, що спричиняє те, що вона підсвідомо стає гуманітарієм/обирає такий шлях розвитку, а не інший.
1) Чому саме гуманітарні? Чим жінка-філософ дискримінованіша за жінку-математика?
2) те, що в школі мені мову (граматику) не вдавалось витягти вище четвірки (5-бальна система) автоматично робить мене чоловічим шовіністом?

Тинц[smiley=girl_devil.gif]
+1
Оце так тинцнули: Задорнов відпочиває  ;D
« Змінено: 2009-07-20 16:03:12 від serg_ik »
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #80 : 2009-07-20 16:09:57 »
Цитата
В чоловіків та жінок зовсім різні набори гормонів, які ще й як впливають на мозок.
як впливають? період вагітності не рахуємо, звісно.

прошу мої слова не перекручувати. я розумію, яка є різниця між чоловіками і жінками. я аж ніяк не пропоную чоловікам народжувати дітей, чи встановлювати пісуари в жіночих туалетах. Ці речі ніякого стосунку до рівності не мають. Я проти того, що є «чоловіча» і «жіноча» робота, що жінка має годувати обід, а чоловік — свердлити стіни й приносити зарплату. Крім уранових рудників і шахт, немає такої роботи, яка б залежала від статі. Зокрема, такої роботи немає в ІТ.

Цитата
Ви ще скажіть, що трисомія 21-ої хромосоми ніяк не впливає на розумові здібності  Регіт
про толерантність до людей з синдромом Дауна — це окрема розмова. У цивілізованих країнах такі люди цілком добре виконують малокваліфіковану працю — працюють кур’єрами, касирами тощо. Смішного тут нічого немає. Ви не повірите, але дауни — це такі ж люди, просто вони назавжди залишаються дітьми.

Поза тим, до чого тут генетичні хвороби і жінки? По вашому, жінки — хворі? Тоді вітаю вас, ви теж хворі, бо у вас теж, як у жінок, є X-хромосома.

Цитата
1) Чому саме гуманітарні? Чим жінка-філософ дискримінованіша за жінку-математика?
це, було «в минулому», повторююсь. Як мінімум у Російській імперії жінкам було заборонено вивчати математику і фізику. Відомий математик Софія Ковалевська мусила зробити велике зусилля, аби втиснутись у той чоловічий світ. внаслідок цього і виникла така нерівність. вона історично зумовлена, але нічим не обґрунтована: це треба змінювати, заохочуючи жінок до точних наук.
« Змінено: 2009-07-20 16:13:06 від noddeat »

• Літератор
« Відповідей #81 : 2009-07-20 16:47:45 »
Цитата
Поза тим, до чого тут генетичні хвороби і жінки? По вашому, жінки — хворі? Тоді вітаю вас, ви теж хворі, бо у вас теж, як у жінок, є X-хромосома.
Ну тут вже взагалі в офтопік вийшли ;) де я говорив про хворобу? Я навіть слова "віндузятник" не вживав  ;D

Цитата
Як мінімум у Російській імперії жінкам було заборонено вивчати математику і фізику.
Глибоко чхати я хотів на ту Рязанську імперію (але глибоко ображаюсь за нагадування про колишній колоніальний статус України  >:( ). Ми говорим про ЛОУ, а не ЛОР розмови про українську культури з аргументами російської історії -- всеодно, що розмова про культуру Індії з аргументами англійської історії (ну не жеруть індуси бекон тонами, не страждають подагрою, не мають довбаної королеви).

[natspol]
В нашій культурі жінка завжди шанувалась і не принижувалась на відміну від "культури" р\'осійської. Рекомендую ознайомитись з твором Лесі Українки "Бояриня" щоб хоч трохи почала доходити різниця культур.[/natspol]

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #82 : 2009-07-20 16:54:36 »
о! перший пост, який я хотів почути. поїхали:

Цитата
А нічого що у жінок та чоловіків різні хисти до різних наук?

Цитата
ну так я і питаю, чому?
Гормони, либонь :)
Цитата
...кухарки, вихователя дитсадка, медсестри...
І що з того? Низькооплачувані і некваліфіковані? А "чоловічі" професії всі до одної високооплачувані і потребують вищої освіти і довідки від священника? (с)

Щось ніхто не згадав про жінок і автомобілі. Попри те, що жінки водять охайніше
Таки правда.
і значно рідше потрапляють у аварії
А тут неправда. Дивно? Та ні, просто жінки панікують більше. І якщо вже склалась передаварійна ситуація, то чоловіки у своїй масі "вирулюють" з неї, а жінки відпускають кермо і тиснуть першу-ліпшу педаль. Не жарт.
Отож, бачимо, що фемінізм потрібний.
Висновок із серії: "Оскільки сіре - не біле, то воно чорне"

Цитата
як впливають? період вагітності не рахуємо, звісно.
Та хоч вікіпедію до біди почитайте, щоб знати, як гормони на організм впливають.
прошу мої слова не перекручувати. я розумію, яка є різниця між чоловіками і жінками. я аж ніяк не пропоную чоловікам народжувати дітей, чи встановлювати пісуари в жіночих туалетах. Ці речі ніякого стосунку до рівності не мають. Я проти того, що є «чоловіча» і «жіноча» робота, що жінка має годувати обід, а чоловік — свердлити стіни й приносити зарплату. Крім уранових рудників і шахт, немає такої роботи, яка б залежала від статі.
Ваші інтимні проблеми, якщо ваша дружина (дівчина) буде свердлити стіни і збирати меблі. Моя цього не робить і не робитиме. Тому що є чоловічі роботи і є жіночі. Тому що чоловік зобовязаний забезпечити свою дружину і дітей в первинному значенні цього слова (корінь "забезпечити" - "безпека") - житлом, теплом, харчами. А жінка, відповідно, повинна в житло принести мир, спокій, затишок.
А якщо ви не здатні забезпечити дружину і дітей, то це всього лише означає, що ви не мужчина, і за вашими псевдофеміністичними потугами ховається банальне бажання втекти від відповідальності.

З.І. Таки-так, згоден з дописувачем, котрий стверджував, що жінки-феміністки - це ті нещасні, на котрих не вистачило мужчин. Котрих таки значно менше, аніж осіб чоловічої статі. На жаль.

З.З.І. Все вищенаписане не стосується нікого конкретно, а є лише моєю точкою зору на фемінізм.
Читайте документацію - вона кермує.

• Літератор
« Відповідей #83 : 2009-07-20 17:30:51 »
Розказав знайомій про цей топік --- сказала, що її під Лінь і силою не затягнеш. Отже, самі не хотять. До того ж в системі реєстрації нема дискримінації --- нема спецкапчі, нечитабельної дівками  ;)

Інша знайома чудово освоїла KDE : примудрялася цілу жменю літаючих кульок розділити цеглою  :P

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #84 : 2009-07-20 17:46:30 »
Цитата
А якщо ви не здатні забезпечити дружину і дітей, то це всього лише означає, що ви не мужчина, і за вашими псевдофеміністичними потугами ховається банальне бажання втекти від відповідальності.
дружини і дітей в мене нема. поза тим, звісно, це правда: саме втекти від відповідальності я і бажаю.

Цитата
З.І. Таки-так, згоден з дописувачем, котрий стверджував, що жінки-феміністки - це ті нещасні, на котрих не вистачило мужчин.
добре, а як щодо тих щасливих, на яких вистачило чоловіків? чому вони стають феміністками?

Цитата
Та хоч вікіпедію до біди почитайте, щоб знати, як гормони на організм впливають.
я прохав посилання на авторитетні наукові журнали, а ви мені знову про вікіпедію. У вікіпедії багато чого можна прочитати.

Цитата
А тут неправда. Дивно? Та ні, просто жінки панікують більше. І якщо вже склалась передаварійна ситуація, то чоловіки у своїй масі "вирулюють" з неї, а жінки відпускають кермо і тиснуть першу-ліпшу педаль. Не жарт.
ну, акурат я панікую і не вирулюю.
Цитата
І що з того? Низькооплачувані і некваліфіковані? А "чоловічі" професії всі до одної високооплачувані і потребують вищої освіти і довідки від священника? (с)
звісно, ні. добре, візьміть статистику середніх зарплат жінок і чоловіків і подивіться. Візьміть США хоча б: http://en.wikipedia.org/wiki/Household_income_in_the_United_States#Education_and_Gender
Там внизу є табличка з залежність статі та освіти й зарплатні. З неї виразно видно, що при однаковій освіті жінки заробляють у США менше. Про Україну взагалі можна мовчати.

Чому так є?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #85 : 2009-07-20 18:06:13 »

Який, в /dev/null, стереотип? Це так і є. Зумовлено природою.

Цитата
ну так я і питаю, чому?
А чому хлопців-філологів можна перелічити на пальцях? Чому у медичних училищах на спеціальність «санітарна медицина» майже не вступають хлопці?

Цитата
А нічого що так у всіх технічних галузях, і так по всьому світі?
Не по всьому світі, звісно. Але чоловіча перевага має місце. Чому?
А чому шкільні викладачі - переважно жінки?
Цитата
І те, що цей сайт відноситься до «чоловічої» галузі
що таке «чоловіча галузь»? Чи наявність Y-хромосоми автоматично впливає на те, ким новонароджений малюк стане в майбутньому? Себто вміння компілювати ядро закодовано в Y-хромосомі? Це було б цікаво.
Пан — фахівець з генетики? Якщо ні, то не аргументуйте нею те, що вчені не можуть аргументувати.

Цитата
Забули про шкільних вчителів та медичних сестер. Ще додайте бухгалтерію, лінгвістику ну й так далі, гуманітарні науки.

Отож, бачимо, що фемінізм потрібний. По пунктах:
А самі відповідні аргументи маєте? Наведіть. Бо одна хромосома дає дуже сильні фізіологічні та анатомічні відмінності, чи не так? То чому б їй не давати відповідні відмінності й у розумових здібностях?
Про дискримінації: здогадайтесь, чому жінок-військовослужбовців не буває у диверсійних підрозділах (приклади з кіно не наводити — здебільшого брехня). Натяк - все та ж фізіологія.

Про гормони та інше вже писали.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #86 : 2009-07-20 18:14:55 »
Дозволю собі підкинути дров у вогнище: є ще історичні причини дискримінації — генетичний розвиток. Я сам не розумію, чому жінки мають комплексувати і чекати чоловіка, щоб забити цвяха чи закрутити лампочку. І навпаки — чоловіки виконувати «жіночу» роботу. Фізіологічно це можливо й до подружнього життя ніхто вже не квапиться.

• Літератор
« Відповідей #87 : 2009-07-20 18:40:03 »
Дозволю собі підкинути дров у вогнище...
Ото підкинули...
/me згадав бувальщину, коли знайома сусідів (до речі, теж віндузятниця) прибігла і розпитувала їх, як правильно дотриматись полярності спіралі електроплитки  ;D
« Змінено: 2009-07-20 18:40:48 від serg_ik »

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #88 : 2009-07-20 20:09:48 »
Цитата
дружини і дітей в мене нема. поза тим, звісно, це правда: саме втекти від відповідальності я і бажаю.
Ну то не примушуйте інших пояснити вам, чому вони можуть не втікати від відповідальності і бути мужчинами.

Цитата
З.І. Таки-так, згоден з дописувачем, котрий стверджував, що жінки-феміністки - це ті нещасні, на котрих не вистачило мужчин.
добре, а як щодо тих щасливих, на яких вистачило чоловіків? чому вони стають феміністками?
Вони не стають.

Цитата
я прохав посилання на авторитетні наукові журнали, а ви мені знову про вікіпедію. У вікіпедії багато чого можна прочитати.
Знаєте, тут є одна заковика. Одна справа підшукувати вагомі аргументи в наукових журналах, а інша справа шукати там же підтвердження курсу шкільної біології. В цілому шкільна програма з вікіпедією корелюють, проте, якщо останній ви фанатично не вірите, то почитайте першу. Чи ви й підручникам не вірите?
Цитата
ну, акурат я панікую і не вирулюю.
Судячи з того, що ваша майбутня дружина, згідно ваших слів, буде змушена сама забивати цвяхи, воно й не дивно. Я взагалі-то говорив про чоловіків, а не осіб чоловічої статі.
Цитата
звісно, ні. добре, візьміть статистику середніх зарплат жінок і чоловіків і подивіться. Візьміть США хоча б: http://en.wikipedia.org/wiki/Household_income_in_the_United_States#Education_and_Gender
Там внизу є табличка з залежність статі та освіти й зарплатні. З неї виразно видно, що при однаковій освіті жінки заробляють у США менше. Про Україну взагалі можна мовчати.

Чому так є?
То ви вірите вікіпедії чи ні? Щось я геть зовсім заплутався. А про порівняння статистики з наглою брехнею чули?

І, до речі, а може заодно й ви поясніть, чому найбільш соціально незахищеною верствою населення у штатах є білі чоловіки працездатного віку? Це так ви уявляєте собі вирівнювання, чи що?
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #89 : 2009-07-20 21:08:17 »
 [smiley=suicide.gif]
P.S. Цікаво, що скаже Ptashechka. коли це прочитає?
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.