Автор Гілка: Щодо Ubuntu 10.04beta1  (Прочитано 9705 раз)

Відсутній unknown

• Графоман
  • дописів: 256
  • Tux файний хлопака
Щодо Ubuntu 10.04beta1
« : 2010-03-24 14:19:30 »
 :) Привіти
Чому в новинах на лінукс.орґ.юа нема маленького українського опису нововведень убунту 10.04? Дізнався сьогодні і зараз завантажую 10.04бета1 щоб глянути що там новенького. ::)
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній Code_Warrior

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • OpenSuse 11.2
Re: Щодо Ubuntu 10.04beta1
« Відповідей #1 : 2010-03-24 14:21:41 »
То напишете тоді сюди свої враження  ;)

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #2 : 2010-03-24 14:25:53 »
:) напишу
Тепер вичитав що з дистрибутиву викинули GIMP :(
Ось і перше "приємне" враження. Ось і вислів - "все в одній коробці" тепер не для 10.04LTS
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній Code_Warrior

• Кореспондент
  • OpenSuse 11.2
« Відповідей #3 : 2010-03-24 14:59:04 »
Можливо хлопці з Canonical порахували що відсоток користувачів яким потрібен GIMP і потрібен "з коробки" не такий вже й великий. До того ж GIMP "важить" не так вже й мало...

Відсутній modeus

• Графоман
  • дописів: 278
  • openSUSE 11.4
« Відповідей #4 : 2010-03-24 15:05:44 »
Насправді, викошування GIMP з бунти логічне. Він важить багатенько, а користуються ним далеко не всі. До того ж, його завжди можна доставити однією командою.

З.І. Чекаю релізу, якось не хочеться бету ставити. Враження інших почитав би.
Expectavimus lucem... Et esse tenebrae

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #5 : 2010-03-24 15:43:25 »
Можливо хлопці з Canonical порахували що відсоток користувачів яким потрібен GIMP і потрібен "з коробки" не такий вже й великий. До того ж GIMP "важить" не так вже й мало...

Ну, мабуть вони виключили через "вагу"
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #6 : 2010-03-24 15:54:49 »
Насправді, викошування GIMP з бунти логічне. Він важить багатенько, а користуються ним далеко не всі. До того ж, його завжди можна доставити однією командою.

З.І. Чекаю релізу, якось не хочеться бету ставити. Враження інших почитав би.

ну, важить - не важить, користуються всі - не всі, це не підходить під поняття "все найнеобхідніше в одній коробці". Заманеться швидко підправити зображення і що, завантажувати gimp однією командою?!  ::)
А може не в команді справа для декого, а в мороці завантаження - швидкість, об'єм..

Якщо заважає розробникам його "важкість", то додайте "демо"-альтернативу якусь, напр пікасу. Коротше, як на мене, то чим далі, тим незрозуміліша мені логіка розробників. Щось змінюють на краще, а дещо і на гірше. Той же "софтваре центр" мені не потрібен, не показує скільки часу залишилось до кінця завантажень, теж мені новаторство. Чи "Адміністрування>Authorizations" - де там опціонал, що був у 8.10 і 9.04 ? Чи "Адміністрування>Вхід у систему" - де опціонал, який є в вищезгаданих дистрибутивах?
Ех :(
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній Code_Warrior

• Кореспондент
  • OpenSuse 11.2
« Відповідей #7 : 2010-03-24 16:10:15 »
Цитата
це не підходить під поняття "все найнеобхідніше в одній коробці"
Але так легко дійти і до Debian с його 4-ма DVD.  :o  :)
Втім я вас розумію - прикро коли звик і розраховуєш на одне, а отримуєш дещо інше...

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #8 : 2010-03-24 16:13:34 »
Ось і перше "приємне" враження. Ось і вислів - "все в одній коробці" тепер не для 10.04LTS
чи існують у природі такі люди, які користуються лише тими програмами, які встановлюються типово? я б узагалі викинув з типової конфігурації усе, крім gedit-а і firefox-а.

Цитата
Чому в новинах на лінукс.орґ.юа нема маленького українського опису нововведень убунту 10.04?
Тому що поперед батька в пекло ми не біжимо. Це не убунту.орґ.юа, а лінукс.орґ.юа, тож я не бачу сенсу постити новини про всі бети, альфи, префальфи кожного дистрибутиву.
« Змінено: 2010-03-24 16:14:49 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #9 : 2010-03-24 16:19:36 »
Цитата
це не підходить під поняття "все найнеобхідніше в одній коробці"
Але так легко дійти і до Debian с його 4-ма DVD.  :o  :)
Втім я вас розумію - прикро коли звик і розраховуєш на одне, а отримуєш дещо інше...

Поки-що нема тенденції для 4-х двд, один гімп стільки не потягне :)

Якщо звик до якоїсь версії, змиритись можна. Тримати на пк старий дистр, але недоліком буде "оновлення безпеки і багів" коли вийде термін підтримки. І не виходити в інтернет старою ОС, до дого ж прийдеться використовувати 2 ОС - нову й стару.
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #10 : 2010-03-24 16:22:17 »
чи існують у природі такі люди, які користуються лише тими програмами, які встановлюються типово? я б узагалі викинув з типової конфігурації усе, крім gedit-а і firefox-а.

Цитата
Чому в новинах на лінукс.орґ.юа нема маленького українського опису нововведень убунту 10.04?
Тому що поперед батька в пекло ми не біжимо. Це не убунту.орґ.юа, а лінукс.орґ.юа, тож я не бачу сенсу постити новини про всі бети, альфи, префальфи кожного дистрибутиву.

А я б фаєрфокс викинув. І що з того? Він не менш "тормознутий". В кожного є своя, суб'єктивна думка.
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #11 : 2010-03-24 16:23:43 »
Цитата
А я б фаєрфокс викинув. І що з того? Він не менш "тормознутий". В кожного є своя, суб'єктивна думка.
бравзер викинути не можна.

Цитата
Якщо звик до якоїсь версії, змиритись можна. Тримати на пк старий дистр, але недоліком буде "оновлення безпеки і багів" коли вийде термін підтримки. І не виходити в інтернет старою ОС, до дого ж прийдеться використовувати 2 ОС - нову й стару.
коли оновлюєте дистрибутив, оновлюються всі програми, а gimp нікуди не зникає. Ваш К.О.
« Змінено: 2010-03-24 16:25:02 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #12 : 2010-03-24 16:32:39 »
Цитата
бравзер викинути не можна.

Цитата
коли оновлюєте дистрибутив, оновлюються всі програми, а gimp нікуди не зникає. Ваш К.О.

викинути браузер - то в смислі замінити на links, elinks, lynx. А якщо серйозно, то є менш "важкі" графічні браузери, менш популярні, але думаю, через непопулярність вони можливо безпечніші.
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #13 : 2010-03-24 18:19:02 »
через непопулярність вони можливо безпечніші.
Ні, бо вони переважно використовують рушії з відомих переглядачів(як-от: webkit, gecko).

Ех, уже Gimp викидають. Коли ера CD вимре? І не повірю, що воно в DVD не влазить.
« Змінено: 2010-03-24 18:27:52 від Re. »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #14 : 2010-03-24 18:56:03 »
Цитата
Ех, уже Gimp викидають. Коли ера CD вимре? І не повірю, що воно в DVD не влазить.
DVD є, але за гроші: http://www.ubuntu.com/getubuntu/purchase