Автор Гілка: Щодо Ubuntu 10.04beta1  (Прочитано 9706 раз)

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Re: Щодо Ubuntu 10.04beta1
« Відповідей #15 : 2010-03-24 20:19:41 »
DVD є, але за гроші: http://www.ubuntu.com/getubuntu/purchase

Та ну?
« Змінено: 2010-03-24 20:24:38 від Re. »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #16 : 2010-03-24 20:53:26 »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній unknown

• Графоман
  • дописів: 256
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #17 : 2010-03-24 22:27:41 »
То напишете тоді сюди свої враження  ;)
Поки-що декілька поверхневих зауважень по Ubuntu 10.04beta1.
Враження перше: на рахунок зменшення швидкості завантаження системи розробники не збрехали. Завантажується майже миттєво. Сподобався новий фон під час завантаження, бо вже трохи набридли коричневі тони.
Друге. Індикатор клавіатури. Негативний в мене відгук. Є таке "Додати до панелі" і вибираєш аплети. Так от, нема там індикатора клавіатури. А я звик ставити його на нижню панель посередині. Сам "індикатор" з'являється на верх.панелі зправа. І від тебе це не залежить. Не звик піднімати очі щоб глянути яка розкладка. Сумно. Позбавили мене права вибору, де виставляти той аплет.
Третє. Ніби 2 нові теми з'явились. Це дурниця.
"Новинки" :)
- опен офіс 3.2, ну з цим ясно.
- "Словник" в розділі "Офіс".
- Gwibber Social Client, в розділі "Інтернет".
- Pitivi video editor, cd/dvd creator (крім Brasero)
- Startup disk creator в розділі "Адміністрування".
- "Оновлення дистрибутиву" в Менеджері оновлень потягнули на 188Мб з копійками.
- Разів три вилітала ця мордяка. (два скріншоти з'єднав, щоб вмістилось в одному зображенні)
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #18 : 2010-03-24 22:31:36 »
а, забув ще додати, що закривання, мінімізація, розгортання вікон, не зправа як завжди, а зліва. Дуже не зручно! Цікаво, це лівша ввів таке "нововведення" чи так пожартував зле.
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній Code_Warrior

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • OpenSuse 11.2
« Відповідей #19 : 2010-03-25 07:23:58 »
Усілякі хитрі пристрої не під'єднували? Там наче Ubuntu перейшла з HAL на DeviceKit(чи може тільки збирається?)
Що за "Словник" в розділі "Офіс".?
Цитата
а, забув ще додати, що закривання, мінімізація, розгортання вікон, не зправа як завжди, а зліва. Дуже не зручно! Цікаво, це лівша ввів таке "нововведення" чи так пожартував зле.
Та вже всі інтернети присвячені Лінуксу гудять цим  ;D Що правда сам пан Шаттлворт казав що це частина якось експерименту... Пошукайте десь у налаштуваннях - думаю десь це можна змінити на "так як було".

Відсутній modeus

• Графоман
  • дописів: 278
  • openSUSE 11.4
« Відповідей #20 : 2010-03-25 12:51:16 »
Там наче Ubuntu перейшла з HAL на DeviceKit(чи може тільки збирається?)

Самому дуже цікаво. На сайті бунти знайшов наступний опис нововведень:

HAL removal

This beta sports full removal of HAL from the boot process, making Ubuntu faster to boot and faster to resume from suspend.

Але ось про DeviceKit жодного слова  :-/ Не зрозуміло.
Expectavimus lucem... Et esse tenebrae

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #21 : 2010-03-25 13:21:58 »
Усілякі хитрі пристрої не під'єднували? Там наче Ubuntu перейшла з HAL на DeviceKit(чи може тільки збирається?)
Що за "Словник" в розділі "Офіс".?
Цитата
Та вже всі інтернети присвячені Лінуксу гудять цим  ;D Що правда сам пан Шаттлворт казав що це частина якось експерименту... Пошукайте десь у налаштуваннях - думаю десь це можна змінити на "так як було".

Ні, жодних хитрих пристроїв, нічого не під'єднував.

На рахунок вікон, не знайшов, де можна виправити той "злий жарт". От хлопці..покурили добряче - добряче пожартували :)

Ще одне. Є таке - Система>Зовнішній вигляд - вкладка "Інтерфейс", а там "показувати значки у меню". В 10.04 нема цієї вкладки, бо хотів увімкнути значки в меню. :(

"Словник". Шлях: Програми>Офіс>Словник.
Не знаю що за словник, я ніколи цим не користувався і воно мені не потрібне.
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
« Відповідей #22 : 2010-03-25 13:40:39 »
Ех, уже Gimp викидають. Коли ера CD вимре? І не повірю, що воно в DVD не влазить.
Раз тільки СД-записувачі не випускають можна запідозрити, що на загальну ситуацію впливає змова виконавців, яким вигідно ще випускати СД альбоми.
« Змінено: 2010-03-25 13:49:25 від vitre »

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
« Відповідей #23 : 2010-03-25 13:47:20 »
сам пан Шаттлворт казав що це частина якось експерименту...
Пан Шатлворт має знати, що в Україні заборонені експерименти без згоди людини. :)
Що вони хочуть проексперементувати? Вони думають, що в Убунтівця краще працює ліва півкуля? :)

Відсутній Code_Warrior

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • OpenSuse 11.2
« Відповідей #24 : 2010-03-25 14:06:06 »
Цитата
Пан Шатлворт має знати, що в Україні заборонені експерименти без згоди людини.
так то ж над людиною, а не над інтерфейсом користувача :) Втім я і сам не розумію навіщо потрібно було це робити, але думаю що час покаже чи правильно вони зробили :)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #25 : 2010-03-25 14:11:17 »
Цитата
На рахунок вікон, не знайшов, де можна виправити той "злий жарт". От хлопці..покурили добряче - добряче пожартували Усмішка
це штатна можливість ґнома ще з бозна-якої версії. виправити можна в gconf-editor-і. Але не пам’ятаю докладно де саме. Я користуюся emerald-ом, а там в налаштуваннях теми це робиться.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній modeus

• Графоман
  • дописів: 278
  • openSUSE 11.4
« Відповідей #26 : 2010-03-25 14:17:18 »
Не розумію чому стільки галасу навколо цих кнопочок.  :o
Можливо зліва воно й зручніше буде, адже меню завжди знаходиться на лівому боці. А справа крім кнопок нічого більше нема. Отже висновок - менше рухів будемо робити!  ;D
Expectavimus lucem... Et esse tenebrae

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #27 : 2010-03-25 15:01:19 »
Не розумію чому стільки галасу навколо цих кнопочок.  :o
Можливо зліва воно й зручніше буде, адже меню завжди знаходиться на лівому боці. А справа крім кнопок нічого більше нема. Отже висновок - менше рухів будемо робити!  ;D

Ви або лівша або байдужий до таких протилежностей :)
А я от ні.
Якщо людина "від народження" звикла завжди зправа тицяти щоб закрити вікно, то "чому стільки галасу навколо цих кнопочок" буде логічним.
Ну і що, що меню знаходиться зліва, мені не потрібно "тусуватись" весь час біля меню, заради того щоб закрити вікно. Ви як хочете відкрити праву дверку в авто, не тягнетесь до ручки лівої дверки? Треба запропонувати виробникам авто таку фішку, щоб брали приклад з убунтівських розробників ос. Все ж таки "зручність" понад усе ;D
Якщо завтра болти і гайки будуть закручуватись вліво, а відкручуватись вправо, скільки штук відірвете ненароком? :)
Та і кермо в авто з правого боку, також дуже "зручно" для нас, "правосторонніх".
Припускаю, що нововведення з вікнами (право-ліво) якось стосується англійського менталітету стосовно їхніх правил дорожнього руху. Якийсь затятий автомобіліст це відчибучив :)
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #28 : 2010-03-25 15:55:11 »
Кнопочки, кнопочки...

Марк хоче зробити все як у Mac OS X. Кнопки, неможливість налаштування, стандартний набір програм, які навіть назв своїх не мають (типу стілець «Стілець»), власні крамниці, власні стандарти...

Але це поки що у майбутньому, зараз просто встановіть Ubuntu Tweak (ось воно щастя) і пересуньте кнопки куди треба.

У Kubuntu це робиться у графічному режимі, в Ubuntu достатньо запустити скрипт http://eftimie.ro/store/window_controls.py

// За наслідки запуску невідомих скриптів я не відповідаю.  :D
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #29 : 2010-03-25 16:39:52 »
Кнопочки, кнопочки...

Марк хоче зробити все як у Mac OS X. Кнопки, неможливість налаштування, стандартний набір програм, які навіть назв своїх не мають (типу стілець «Стілець»), власні крамниці, власні стандарти...

Якщо такі "утиски" будуть ставати жорсткішими, прийдеться мені тікати з убунту на якусь іншу. Бо з кожним новим дистрибутивом виявляєш що тебе позбавили ще однієї можливості.

Не підкажете, як на цьому сайті в налаштуваннях свого профілю (акаунту) встановити напис під аватаром і якусь цитату після повідомлень. Напр, як у вас:
-під аватаром - Grateful for our Iron Lung
-під повідомленнями - I have waited and waited for this day to arrive. The revolution was televised. Now it's over, bye bye.

Не знаю як, бо там в налаштуваннях англійською і не хочу "тестувати" методом тицяння.
cat /dev/ass > /dev/head