Автор Гілка: Yet another offtopic thread  (Прочитано 22101 раз)

r00t x

• Гість
Yet another offtopic thread
« : 2010-08-14 11:54:41 »
Є тільки одна вірна відповідь - найкращий дистрибутив той, що Вам особисто подобається найбільше.
Підтримую на сто%.
---
Чи ви забули про Slackware? Що там такого складного? І система оновлень є.
---
Debian - так!
---
Ubuntu... (?) - нє-є!
« Змінено: 2010-08-22 21:03:32 від Piktor »

r00t x

• Гість
Re: Якою збіркою Linux ви користуєтесь?
« Відповідей #1 : 2010-08-14 12:35:03 »
...
Можу також порадити спробувати пройти тест на вибір системи:
http://www.zegeniestudios.net/ldc/index.php
хм-м, цікаво у мене Дженту - 90%, Слек - 90%. Користуюсь Слеком. Тобто базова установка була Слек 11.0, але після оновлень та компіляції та довстановлення програм я навіть не знаю  :-/ як назвати мій дистрибутив.
---
Пробував багато. І зараз час від часу качаю, записую, збираю встановлюю та запускаю різні. Але дуже суттєвої різниці між дистрибутивами  :-/ нема. Це як жінка сусіда (! не користувача форуму !, з обліковим записом Сусід) - хочеться, спробуєш, а різниця то в чому?

r00t x

• Гість
« Відповідей #2 : 2010-08-14 12:50:47 »
Та я, в принципі, не частіше бавлю себе новим залізом.
Але ж і старе можно розганяти: У мене Селерон 1.8, але працює на 2.9. Якщо виставити більше то програми падають і навіть може система не завантажитись. І можливо із-за великого перерозгону у мене bzip2 зїхав зглузду - стискає та розпаковує з помилками, тому саме головне вибрати таку частоту, щоб все працювало.
---
Як розігнати машину? В налаштуваннях біос є параметр CPU fraqrency та чатсота памяті. От їх і змінюймо, для досягнення бажаного результату.

ALT Linux
Пєару менше, ніж в убунти, авжеж.
:-/ Чи, взагалі, потрібна реклама Лінуксу? Я вважаю що ОБОВЯЗКОВО. А то розвели Віндовзятницький піар... Аж дивитись нудно.
---
Якщо-що то я вибачаюсь за те, що заставляю натискати модераторів на кнопки та посилання.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #3 : 2010-08-14 13:45:11 »
:-/ Чи, взагалі, потрібна реклама Лінуксу? Я вважаю що ОБОВЯЗКОВО. А то розвели Віндовзятницький піар... Аж дивитись нудно.
А я вважаю, що не потрібна. ЛІнуксом користуються ті, кому він потрібен. Вони його і так знайдуть. І ті, кому він не потрібен, лише забруднюють форум питаннями "чому воно не працює як у вінді, так було зручно", "як лінукс може покращити економічну ситуацію", "чому лінуксоїди вважають себе пупами інтернету" та інше. Вигадують всякі епітети типу "червоноокі пінгвінятники".
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

r00t x

• Гість
« Відповідей #4 : 2010-08-14 13:55:37 »
... ті, кому він не потрібен, лише забруднюють форум питаннями "чому воно не працює як у вінді, так було зручно"... /quote]
Але ж то початківці (хоча я до чих пір, відношу себе не до продвинутих користувачів) - і я також задавав тупенькі питання. Починаючому освоювати Лінукс, тре з чогось почати - от вони і флудерствують.
---
З Вами також погоджуюсь - бо OpenSource - то не секта!

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #5 : 2010-08-14 14:31:33 »
Початківці задають запитання типу як налаштувати дрова на відеокарту, принтер, модем, якою програмою можна редагувати звук та відео, врешті як зробити коректне відображення кирилиці в ICQ. Це я розумію початківці.
P. S. з ICQ, до речі, видно не доля - у відповідь на запит авторизації я тицьнув по "Уповноважити", але контакт на додався. Якось треба буде спробувати знову. І антиспам справно рапортував про відхилені повідомлення. До речі, як він працював? Бо маю підозру, що він працює не коректно - регулярно пропускається "хочу парня для секса"  :)
« Змінено: 2010-08-14 14:34:36 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #6 : 2010-08-14 15:04:51 »
І антиспам справно рапортував про відхилені повідомлення.
Я авторизую всіх, хто цього просить і потім ці користувачі спокійно "живуть" собі в загальній групі "Користувачі". І антиспама не потрібно.
А ті кому "парнів для секса" не потрібно вже давно перейшли на jabber або подібне, бо icq останнім часом перетворилось в суцільний спам

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #7 : 2010-08-14 16:27:17 »
Та я теж jabber маю, але-ж лишилася пригоршня icq-шних контактів, які ніби і необхідні.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

r00t x

• Гість
« Відповідей #8 : 2010-08-14 19:29:48 »
... але контакт на додався. Якось треба буде спробувати знову. І антиспам справно рапортував про відхилені повідомлення. До речі, як він працював? Бо маю підозру, що він працює не коректно - регулярно пропускається "хочу парня для секса"  :)
:-/ у мене все в порядку, можливо тому, що у мене нема ICQ  ;D. Я не зрозумів про який антиспам ви сказали, і де його брати  :-/ :o. Контакт додався, принаймі у мене - зараз напишу, щось тестове, типу "Все що робиться, і не робиться - то все на краще".
---
Користуюсь pidgin 2.6.6 - у вінді (так, так пан root_x ще й віндою не розучився користуватись%)), а в Лінукс непамятаю версію.
---
Попутньо питання: як коректно видалити копетте? У встановлених пакунках він  (чи воно) не значиться, а видаляти руками страшно - якусь бібліотеку укацаєш, потім можливо будуть проблеми.
---
Я гадаю, що треба встановити копетте (хоч воно у мене і так є) а потім коли цей пакунок зявиться у встановлених - видалити його: removepkg копитто ;)
---

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #9 : 2010-08-14 21:02:33 »
Тобто базова установка була Слек 11.0, але після оновлень та компіляції та довстановлення програм я навіть не знаю  :-/ як назвати мій дистрибутив.
Та слаквар'ю й назвати...  З будь-якого нормального дистрибутиву можна зробити таку само слаквар.

PS: єдиний відомий мені у ній плюс -- це pristine source робить легшим пряме спілкування з розробниками програми (наприклад, в моєму альтівському пакунку xmms -- декілька десятків патчей, то дебуг колись починавсь із збірки без них).  Але це досить специфічна фіча й зовсім не корисна, коли з апстрімами не спілкуєшся.

r00t x

• Гість
« Відповідей #10 : 2010-08-15 10:01:12 »
...
PS: єдиний відомий мені у ній плюс -- це pristine source робить легшим...
А я користуюсь тому, що це майже єдиний дистрибутив, із тих що я замовляв в магазинах, який захотів завантажуватись для установки. Ми це з Михайлом уже обговорювали. Я також придбав (давненько вже) 13.0, але не захотіло завантажуватись для початку встановлення. Мені б тільки встановити, а завантажитись з CD та скомпілювати "правильне" ядро не проблема, хоча давненько я вже не займався ядерними питаннями.
---

r00t x

• Гість
« Відповідей #11 : 2010-08-15 12:56:50 »
З будь-якого нормального дистрибутиву можна зробити таку само слаквар.
:o ;D о-о-о це значить що слаквар - не нормальний дистрибутив?
---
То в мені прокидається "талант написання", але я не буду реєструватись - всі модератори зітхнули з полегшенням.

Відсутній OAntey

• Дописувач
  • **
  • дописів: 75
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #12 : 2010-08-15 22:00:02 »
Але ж і старе можно розганяти: У мене Селерон 1.8, але працює на 2.9. Якщо виставити більше то програми падають і навіть може система не завантажитись. І можливо із-за великого перерозгону у мене bzip2 зїхав зглузду - стискає та розпаковує з помилками, тому саме головне вибрати таку частоту, щоб все працювало.

Книга: Билл Болл, Хойт Даф і інші. Red Hat Linux 8/9
ст. 46 Можливі проблеми з апаратним забезпеченням.

Відсутній OAntey

• Дописувач
  • **
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #13 : 2010-08-15 22:02:26 »
Розгон системи можить призвести до виникнення перегріву, проблем доступу до пам'яті і так далі. Це не допустимо при роботі з  ОС Linux. Розгон широко використовується. Але такий підхід не рекомендується, якщо для вас важлива стабільність в роботі системи.

Відсутній OAntey

• Дописувач
  • **
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #14 : 2010-08-15 22:17:08 »
А я вважаю, що не потрібна. Лінуксом користуються ті, кому він потрібен. Вони його і так знайдуть..
Але потрібно якимось чином все таки дати можливість користувачам знати, особливо тим, які тільки но сідають за клавіші ПК, про існування різних систем Linux, Mac, FreeBSD, Solaris, Windows, BeOS так далі. На основі цього кристувач вже зможе робити обдуманий вибір тієї системи яка йому потрібна.

В свій час, коли нам давали ОСю W$ на пк, ніхто толком особливо не знав шо, ще крім неї є різні інші системи. (UNIX не враховую).

Он в росії намагаються перевести навчання в школах на Alt, там дистр цілий для навчання є. Навіть в нас якийсь дядечко написав навчальну програму для школи по лінуху. І якшо більш детально розібратися то в навчальних програмах теми йдуть без конкретного опису, якою системою користуватися для навчання. Наприклад: текстовий процесор, редактор таблиць, СУБД. Але ніхто конкретно не казав що це іминно повинні бути Word, Excel, Access.