Автор Гілка: Відкритий лист до В.А. Ющенка  (Прочитано 86312 раз)

Сахно Юрiй

• Гість
Re: Відкритий лист до В.А. Ющенка
« Відповідей #15 : 2005-02-07 10:08:59 »
Пiдтримую, дуже вчасно
можливо по примiрнику треба направити
Рибачуку та Зваричу(адаптацiя законодавства до европейського)
Сахно Юрiй
Северодонецьк Луганщина (її помаранчева частина)  

uranium

• Гість
« Відповідей #16 : 2005-02-07 14:23:59 »
Я двома рукаим ЗА такий лист. Хоча на мою думку його варта ще допрацювати. Надто він сумбурний і неконкретний, слабо підсилений фактами, особливо що стосується практики використання в Україні, можливістю успішно реалізувати відповідні бізнес-проєкти і т.д.

Ну і друге, де, власне, можна підпис поставити?

Відсутній vovik

• Новачок
  • *
  • дописів: 30
  • IMHO
« Відповідей #17 : 2005-02-07 14:36:01 »
... на російську із-за незнання термінів.
Правильніще "... на російську через незнання термінів."

Дуже слушне зауваження Іллі Корнійко, щодо законопроекту про використання вільного ПЗ, та нажаль той проект за 2003 року мовчить. Гадаю треба взяти участь в ньогу, так би мовити, взяти "шефство"  :)

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #18 : 2005-02-07 14:38:55 »
Пан Корнійко писав:
         Хочу нагадати, що у школах Львівщини, стараннями Lviv LUG  та інших,  ще з 2000 р. комп'ютерні класи поставляються з Linux.  Крім того, вже досить багато підприємств та підприємців працюють під Linux.

1) дивно, але я, наприклад, нiколи не чув про встановлення у школах Linux.
Зрозумiло, я вам вiрю %), але у скiлькох школах встановлено linux? У 1-2, ну 5 ? А скiльки шкiл на Львiвщинi?

2) Якщо не секрет, яким чином "багато підприємств та підприємців" вирiшили питання з податковою ("Звiт") ? Що вони використовують замiсть "Лiги"?
Яку програму використовують у бухгалтерiях? Чи ця "праця пiд Linux" - це встановлений шлюз до inet'у?

Цитата
    Звичайно що бажано було б зробити прив'язку до проекту документу про вільне програмне забезпечення, все чітко аргументувати, але зараз йдеться , наскільки розумію, про саму ідею. А її потрібно підтримати.
     Крім того, зустріч п.Ющенка з представниками  Майкрософту ще нічого не значить.                                            
           Успіхів всім.

Перед "прив'язкою", на мiй погляд, треба звернути увагу на це питання, щоб законодавцi виработали проект %)

А зустрiчi - це все-таки важливо, и значить багато. MS напевне почне агресивно завойовувати ринок легального ПЗ, до того ж спробуэ витiснити альтернативи.
Цього не повинно статися!

PS. Щось дуже незрозумiло, яким чином ставити пiдписи %)
Про всяк випадок ставлю свiй тут:

Олександр Похвалiт, м.Днiпропетровськ

Відсутній vovik

• Новачок
  • *
  • дописів: 30
  • IMHO
« Відповідей #19 : 2005-02-07 14:42:15 »
Я двома рукаим ЗА такий лист. Хоча на мою думку його варта ще допрацювати. Надто він сумбурний і неконкретний, слабо підсилений фактами, особливо що стосується практики використання в Україні, можливістю успішно реалізувати відповідні бізнес-проєкти і т.д.

Лист і не має бути конкретним, його завдання привернути увагу до проблеми. Усі бажаючі можуть увійти до ініціативної групи по створнню законопроекту, чи проекту указу Президента

Ну і друге, де, власне, можна підпис поставити?

Слушно. Де?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #20 : 2005-02-07 14:43:16 »

Про всяк випадок ставлю свiй тут:

Олександр Похвалiт, м.Днiпропетровськ
ось так і ставимо свої підписи.

Гнетнев М.А.

• Гість
« Відповідей #21 : 2005-02-07 15:10:59 »
Поддерживаю...

Wad V Mashckoff

• Гість
« Відповідей #22 : 2005-02-07 16:05:46 »
Є Законопроект про Вільний Софт, якому вже кілька років
http://www.opensoft.org.ua/documents;jsessionid=aNsZDS_dSRG5
http://osdn.org.ua/legal/
Доречі, гарна ідея -- штрикнути www.opensoft.org.ua ;)
Гуртом і батька легше бити ;)

Є досвід застосування Лінукс в Україні (крім серверів)
в освіті - на Тернопільщина, Миколаївщині, у Харкові, Севастополі
в роботі - міністерство Юстиції, ЦВК
Я б ще додав список вже працюючих проектів...
http://www.linux.kiev.ua/~adiel/emt/EMTspeech.ua.shtml

Річ не в тому що десь поліція перейшла на ОпенОфіс, а в тому що це частина складного процесу, і це треба чітко казати.
Точно!

>Їх створили ентузіасти, котрі не вимагають грошей від >користувачів, вони вимагають лише не забувати їх.
Весело
Ні, не згоден!

Треба багато вкладати грошей!
колись болгарські програмери були відомі на весь світ... Хтось пригадає Дарк Авенгера, наприклад.
Але, без грошей... тепер нема болгарського ІТ :(

Відсутній Андрій Маланчук

• Новачок
  • *
  • дописів: 9
  • Що новенького?
« Відповідей #23 : 2005-02-07 16:33:25 »
Можливо це звернення і не є ідеальним, але сам факт мені подобається. Потрібно нагадувати державі про свої потреби - в цьому і полягає громадянське суспільство, яке ми плануємо побудувати на Україні.

Маланчук Андрій Ярославович Львівська обл. м.Дрогобич
« Змінено: 2005-02-07 16:37:27 від puph »

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
« Відповідей #24 : 2005-02-07 20:09:23 »
Vovik написав:
Цитата
Правильніще "... на російську через незнання термінів."
Дякую, виправив.  

Лист, на мою думку, ще можна допрацьовувати, але мій підпис вже маєте:

Віталій Цибуляк м. Чернівці Чернівецька обл.
« Змінено: 2005-02-07 20:16:46 від tech »

Відсутній RomadinR

• Кореспондент
  • дописів: 123
« Відповідей #25 : 2005-02-07 20:15:07 »
Так, справді, потрібно звертати увагу влади на цю проблему.
Але, на мою думку, потрібно також додати і розрахунки, у що виллється використання "пропрієтарного" ПЗ та вільного на кілька років, бо зрозуміло, що спочатку при переході на іншу систему затрати зростуть хоча б за рахунок перепідготовки користувачів.
Крім того, необхідно (знову ж таки, на мою скромну думку) звернути увагу на те, що якщо зараз не зробити перші кроки (на рівні держави) у бік вільного ПЗ, то за кілька років зробити це буде набагато дорожче, оскільки зараз у державних закладах (принаймні у сфері автоматизації вищої освіти) йде активна розробка (на рівні ГІОЦ МОНУ) програмного забезпечення, яке орієнтоване на Windows.
Я вважаю, що необхідно звернути увагу Президента і на те, що наше Міністерство освіти і науки (підрозділом якого, до речі, є Департамент з інтелектуальної власності) просто примушує нас платити величезні гроші закордонному виробникові (MicroSoft)! А ці гроші могли б працювати в Україні і сприяти розвиткові національної ІТ-індустрії.

Тому, ідею відкритого листа підтримую. Можливо, його треба адресувати ще і Верховній Раді, оскільки це могло б прискорити розгляд Законопроекту.

Роман Ромадін, м. Черкаси
Начальник комп'ютерного інформаційного центру Черкаського національного університету.
« Змінено: 2005-02-07 20:18:44 від RomadinR »

dusoft

• Гість
« Відповідей #26 : 2005-02-07 20:39:24 »
Давайте вже зробимо що небудь.. влаштувати треба масштабний збір підписів, централізований, домовитися з іншими сайтами, щоб вони повикладали посилання на лист, зробити простеньку окрему сторінку, де можна було б легко й швидко "підписатися". Коли назбирається трохи підписів - якось передати цього відкритого листа куди треба.

Бо те що ми зараз тут дописуємо - це не збір підписів, такі речі не робляться через форум.

Відсутній Stas

• Новачок
  • *
  • дописів: 23
  • Що новенького?
« Відповідей #27 : 2005-02-07 21:21:29 »
Давайте вже зробимо що небудь.. влаштувати треба масштабний збір підписів, централізований, домовитися з іншими сайтами, щоб вони повикладали посилання на лист, зробити простеньку окрему сторінку, де можна було б легко й швидко "підписатися". Коли назбирається трохи підписів - якось передати цього відкритого листа куди треба.

Бо те що ми зараз тут дописуємо - це не збір підписів, такі речі не робляться через форум.

Підтримую обома руками!

Сергій Стасюк, приватний підприємець (створення ПЗ), м. Чернігів
Best regards,&&Serhij Stasyuk

k_ilya

• Гість
« Відповідей #28 : 2005-02-07 21:43:29 »
Тому, ідею відкритого листа підтримую. Можливо, його треба адресувати ще і Верховній Раді, оскільки це могло б прискорити розгляд Законопроекту.
І профільним міністрам, комітетам - міністру науки і освіти тощо

Відсутній Maxym

• Новачок
  • *
  • дописів: 16
  • Що новенького?
« Відповідей #29 : 2005-02-07 22:45:15 »
Ідея гарна, тільки нема базису.
MyLinux - це абсолютний брак, а інших альтернатив я не бачу.

http://lafox.net/support/index.php?showtopic=2946

Та і що можна про це казати, якщо потрібно хоч якесь державне фінансування.
Правильну політику зробили Китайці. Правильну, але не таку як пишуть в цьому форумі. Бо мій брат встановлював Китайський Windows. Але Linux вони дійсно об`явили державною системою.
Але якщо це врахувати, то дуже дивну політику веде компанія  Creative.

Цитую:
Простите, что не на украинське мовi, но просто не хочу калечити. Значит так, компания не ведет поддержки Линукса, будучи убежденной, что все системы open-source, как и поддержка, драйверы и т.п. - дело самих пользователей, которые просто пишут сами такие вещи и обмениваются мнениями, программами, ядрами и т.д. К сожалению я не могу никаким образом дать какой-либо комментарий.
Посмотрите, пожалуйста по адресу:

www.alsa-project.org

www.4front-tech.com

http://opensource.creative.com

(Ф.И.О.)
Техническая поддержка
Creative Labs Europe
To beer or not to be?&&