Автор Гілка: "GRUB" ВЕЛИКА ПРОБЛЕМА  (Прочитано 8388 раз)

Відсутній student

• Новачок
  • *
  • дописів: 21
Купив новий комп, поставив віндовс і лінукс.
Так як я людина з "неординарн6ими" здібностсями довів граб до того шо з'яляєтся тільки список ОС а timeout вже не працює. Ну виходом було просто вибрати ОС+Enter.
При якоммусь збої ГРАБа, коли він переходив у консоль все вирішувалосьновою його новою кофігурацією через завантажувальні диски, і знову вибір ОС+Enter.
А тепер КАЗИРНИЙ фінт вухами від мене:
Попклав віндовс у сліп режим, комп потух.
Вмикаю.....і знову ГБАБ у консолі....
Вставив диск, диск не завантажується!!!!!
Хочу в БІОС залізти і туди не можна!!!!!!!
Короче кажучи, ГРАБ завантажується раніше ніж спрацьовує завантаження з диска, і компи  не встигає зайти в БІОС(з'является надпис .... щас зайдемо в БІОС і........... ГРАБ)

В ГРАБІ пишу boot /dev/hda1
Видає:
Kernel must be loaded before booting
я таку штуку в універі бачив, виклада консольними командами завантажував ядро а потім завантажував комп в залежності шо треба віндовс чи лінукс

---------=======ХТО ЗНАЄ ЯК ВИЙТИ З ЦЬОГО ПОЛОЖЕННЯ НАПИШІТЬ=========-----------

Виймання і форматування ЖД не підходить, комп куплений 30-го грудня  на нього 3-роки гарантії, ВСЕ НА ПЛОМБАХ

« Змінено: 2007-01-16 00:29:03 від student »
В голове моей опилки да да да....

Відсутній student

• Новачок
  • *
"GRUB" ВЕЛИКА ПРОБЛЕМА
« Відповідей #1 : 2007-01-15 18:09:40 »
Мені головне зайти у віндовс перезавантажити комп так шоб спрацювало автозавантаження з диску, далі я ГРАБ відновлю
напишіть послідовність команд за якими виконується завантаження ядра чи чого воно там потребує, як завантажити віндовс, він знаходится на першому роздлі з ліва на право

компи повністю комплектні і працюють оремо так шо є можливість онлайн попрактикувати
« Змінено: 2007-01-15 22:16:05 від student »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: "GRUB" ВЕЛИКА ПРОБЛЕМА
« Відповідей #2 : 2007-01-15 18:50:52 »
Ні холєри не зрозумів. Якщо grub вантажиться, то навіщо писати "boot /dev/hda1" (що явно не є правильно)? Чи у вас в ньому жоден пункт реально не працює? Якщо так, то, по-перше, розкажіть, як вам це вдалось, а по-друге, згадайте де у вас ядро, де initrd і які розділи та вбийте щось типу root (hd0,0)
kernel /vmlinuz root=/dev/hda2
initrd /initrd
(точно не пам'ятаю, в якому порядку там в інлайновому редакторі це робиться, але формат той же, що і в grub.conf). І погуглити не завадить.

Да, ще одне зауваження: якщо треба вінда, запустіть щось на зразок rootnoverify (hd0,0)
сhainloader +1
де (hd0,0) - розділ з віндою. Але з вінди ви grub.conf не відремонтуєте.

Виймання і форматування ЖД не підходить, комп куплений 30-го грудня  на нього 3-роки гарантії, ВСЕ НА ПЛОМБАХ
Комп треба завжди брати шматками. Простіше воно, і гарантія нікуди не дівається, і своя збірка якісніша.
« Змінено: 2007-01-15 18:56:05 від Cthulhu »

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #3 : 2007-01-15 19:04:02 »
Короче кажучи, ГРАБ завантажується раніше ніж спрацьовує завантаження з диска, і компи  не встигає зайти в БІОС(з'является надпис .... щас зайдемо в БІОС і ГРАБ)
Бути такого не може. Можливо ви не встигаєте просто туди ввійти - сучасні монітори довго "гріються", часто просинаються вже коли ОС вантажиться. Тоді просто після натиснення клавіші ввімкнення компютера одразу починаємо з усіх сил клацати 'Del' - тоді коли монітор таки почухається, ви будете в біосі.
Цитата
він знаходится на першому роздлі з ліва на право
LOL.

Відсутній student

• Новачок
  • *
« Відповідей #4 : 2007-01-15 21:18:22 »
Те шо я зробив треба бачитьи, я думаю з таким ніхто не стикався
У мене завантажувався граб все як треба, виводився графічний список ОС, але не працював timeout(як я казав у мене "неординарні" здібності)
timeut перестав працювати коли я при при встановленні лінукса вибрав якийсь, точно не пам'ятаю як воно було, використовувати параль з ГРАБ, шось воно було таке, і далі при перезавантаженні нажав "P" коли вискочив ГРАБ, шо робив далі не пам'ятаю(вводив щос в командну строку нічого не зрозумів,шо воно хоче, і в наглу нерезавантажив комп)
з тих пір timeout не працює

Мій новий комп це ноутбук, з монітором там проблем нема, і сомому туди всунути чогось аж такого не виде, тільки ЖД і ОП йшли опціонально
-------------===========ЯК ЗАВІСИВ===========-------------------
Я вирішив виправити прикол з ГРАБо за допомогою powerquest boot magic
ця "прпограма" потребувала фат або фат32, у мене все нтфс і лінукс
Ну я перезавантажився з СД з акронісом і дивлюся у мене якийсь лівий розділ екст2 і 102 мб вільні (незнаю де воно взялося, яйого не робив)
я з них зробив  один фат32,
перезавантажився,
запустив установку boot magic, вона видала якусь помилку я комп в сліп режим щоб швидше завантажився, і тут УСЬО
Бобик ЗДОХ,
Мені тут один чел у ICQ уже надавав порад як з завантажувального сд преставити загрузчик
не вірить шо не можна зайти у БІОС і СД не працює
« Змінено: 2007-01-16 00:32:51 від student »

Відсутній student

• Новачок
  • *
« Відповідей #5 : 2007-01-15 21:37:06 »
Да, ще одне зауваження: якщо треба вінда, запустіть щось на зразок rootnoverify (hd0,0)
сhainloader +1
де (hd0,0) - розділ з віндою. Але з вінди ви grub.conf не відремонтуєте.

Обережно витягнув жд з бука, під'єднав до звичайного(у мене є спіціальних перехідник) і попробував
ото шо вище + boot /dev/hda1
вінда пішла але через те шо вона сконфігурована бід інше желізо докінця не завантажилася, зависла

Відсутній student

• Новачок
  • *
« Відповідей #6 : 2007-01-15 21:51:51 »
Чаво мені товариш лінуксоїд написав в ICQ, прочитавши  цю тему, дослівно:
Цитата
оно бывает...
я слышал что если правильно натянуть резинку, от отдной руки к другой через голову, и каждый год натягивать её сильнее, то руки по 2 сантиметра в год перерастают из жопы на плечи.
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
користувався я лише стандартними прогами
« Змінено: 2007-01-16 00:34:02 від student »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #7 : 2007-01-15 22:06:48 »
Та хай мене негри покусають, ви прямо як цей самий... ;D І, ще, будь добрі, юзайте спелчекір, а то ваші повідомлення нечитабельні.

Відсутній student

• Новачок
  • *
« Відповідей #8 : 2007-01-15 22:14:26 »
Та хай мене негри покусають, ви прямо як цей самий... ;D І, ще, будь добрі, юзайте спелчекір, а то ваші повідомлення нечитабельні.
дай парочку назв спел чекерів

я просто швидко друкую і перестаю дивиьтися на клаву, і жму не ті кнопки, а ті шо поруч
я взвгалі люблю повиганятися, але лапшу на стелю я ще не кидав ;D ;D ;D ;D ;D ;D
« Змінено: 2007-01-16 00:26:33 від student »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #9 : 2007-01-15 22:41:05 »

Відсутній dido

• Новачок
  • *
  • дописів: 42
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #10 : 2007-01-15 23:02:31 »
fdisk /mbr вбиваєш Груба, потім з будьякого Live CD (Knoppix наприклад) знову сйого ставиш.
« Змінено: 2007-01-15 23:07:47 від dido »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #11 : 2007-01-15 23:19:21 »
2 student:
за порушення правил п.3 даю *. Поки що.
Якщо стиль повідомлень виправиться - "нагороду" буде знято.

Відсутній student

• Новачок
  • *
« Відповідей #12 : 2007-01-15 23:35:09 »
так як все пішло і поїхало, треба розібратися що роблять команди :

rootnoverify (hd0,0)

chainloader +1

по кожній  команді окремо
« Змінено: 2007-01-15 23:38:40 від student »

Відсутній student

• Новачок
  • *
« Відповідей #13 : 2007-01-15 23:43:51 »
Вибачайте якшо шось не так десь написав, я наче все перевіряю, а той прикол про резинку мене дуже"вразив",я мало стільця не зламав( у мене  така компанія друзів які за словом в кишені не лізуть)
а зараз повернемося до команд

rootnoverify (hd0,0)

chainloader +1

по кожній  окремо
« Змінено: 2007-01-15 23:49:04 від student »

Відсутній student

• Новачок
  • *
« Відповідей #14 : 2007-01-16 00:23:22 »
fdisk /mbr вбиваєш Груба, потім з будьякого Live CD (Knoppix наприклад) знову сйого ставиш.
Я початківець і покищо не орієнтуюся в програмах які призначені для роботи з лінуксом і всим що біля нього, по можливості давайте посилання на кнопікси, з описом, які рекомендуєте

Груба я може переконфігурувати і за допомогою рідних дисків
« Змінено: 2007-01-16 00:36:19 від student »