Питання номер 1: можна встановити дистрибутив на ноутбук?
Ви б, щоб можна було краще розібратися, написали трохи про модель ноутбука, а?Крім того, можна (на спробувати) записати на диск ваш образ (скористайтеся якоюсь з вільних програм, що підтримують iso), а потім встановити його прямо з Windows (встроміть диск до пристрою читання, коли буде запущено Windows).
У мене два диски C i D ( як не дивно), на другому фільми і т. д. Чи можна буде при встановленні Юбунти вибрати щоб форматувало тільки диск С?
ЦитатаУ мене два диски C i D ( як не дивно), на другому фільми і т. д. Чи можна буде при встановленні Юбунти вибрати щоб форматувало тільки диск С? так. у лінуксі вони називаються /dev/sda1 i /dev/sda2 (якщо ці диски є логічними і належать одному фізичному вінчестеру).просто читайте, що вам пропонує інсталятор і обирайте зручний варіант.
Тільки не впевнений, що Ubuntu з коробки має драйвер на NTFS
Та ну?На скільки я розумію, не можна.
Тільки не впевнений, що Ubuntu з коробки має драйвер на NTFS. (Можна доставити окремо)
Вам потрібно зрозуміти, що в Лінукс немає дисків, у тому розумінні, у якому вони є в Дос чи у Вінді. Уся область пам'яті, відведена під Віндовс, буде (або не буде) монтуватись у якомусь місці файлової системи Лінукс. Усі документи Ваші будуть не на окремому диску, а у, фактично, у директорії /home/username. При чому, туди їх прийдеться перенести після встановлення системи.
«на скільки я розумію» — це як? ви інсталювали убунту 9.04? А, між іншим, там досить суттєво переробили ту частину інсталятора, яка відповідає за розбивку дисків, і воно дуже юзер-френдлі. дефолтово інсталятор запропонує зменшити диск Д (/dev/sda2) і створити на звільненому місці розділ для убунту. Вам треба буде не згодитись з цим, а натомість вбити розділ з віндовзом і створити на його місці розділ для убунту. Якщо мати очі, там все зрозуміло.
[Раджу перед початком встановлення почитати щось про розбивку диску для Лінукс.