Формування чогось нового у будьякій мові є безглуздя.
Весь цивілізований світ (не влада) намагається знайти одну мову і спілкуватись нею. Зараз це англійська. І це є правильно не тому, що англійска така гарна, або що це мова сполучних штатів (сам не в захваті від цієї країни), а тому, що вона є найпоширинішею мовою в усьому світі.
І більшість IT документації написана саме англійською. Навіть переклади не завжди добре, бо дуже часто перекладють ті, хто досить пагано знайом з тематикою, і переклади не завжди точні.
Якщо будуть вигадані ще й спеціалізовани терміни, то про документацію на рідній мові можна буде взагали забути.
Всі більш-меньш освітчені люди можуть читати й розуміти англійску.
Навіщо щось вигадувати, коли вже є і всі IT - спеціалісти розуміють існуючи англійскі терміни? Пишіть терміни українськими літерами, от і весь переклад!
Це потрібно або впертим націоналістам або тим, кому більше нічого робити як знову вигадувати велосипед.
13. У пана - очевидна хвороба під назвою "малоросизм" з ознаками малослов'яноамериканізму.
У зв'язку з вищенаведеним пану thepurple виноситься усне попередження та наполеглива рекомендація перевіряти свої повідомлення на наявність орфографічних і логічних помилок. Окрім того рекомендується продовжувати полеміку з схожими аргументами у дитсадку або ж у школі для розумово неповноцінних дітей.
2miwa:Після вашої перевірки у дусі сільського вчителя ви забули постваити оцінку.
Можна здогадати ся, що це буде кол.
Не берітся за оцінку логічнико помилок в дописах - бо це не ваше діло.
Дійсно, англійська не найрозповсюдженіша - вона поступається китайської по кількості так званих native speakers, але не можна заперечувати, що це світова мова.
А якщо по суті питання, то я згоден з thepurple у тому, що питання цієї теми поставлено неправильно і я вже з цього приводу висловлювався. Навіть якщо весь форум радного міста, або наш вирішить, що треба казати ЕОМ а не комп`ютер, це не знінить реальність, у якій кажуть "комп`ютер"! Викорінювати перли накшталт "за умовчуванням" треба а придумувати нові слова - ні.
2miwa:Цитата13. У пана - очевидна хвороба під назвою "малоросизм" з ознаками малослов'яноамериканізму.Я б сказав, що у пана явна хвороба націоналізму. Ми спілкуємось (намагаємось) спілкуватись за правилами форуму, які містять порушення прав людини.
Згідно конституції Україні державною мовою є Українська, а Російська має особливий статус.
ЦитатаУ зв'язку з вищенаведеним пану thepurple виноситься усне попередження та наполеглива рекомендація перевіряти свої повідомлення на наявність орфографічних і логічних помилок. Окрім того рекомендується продовжувати полеміку з схожими аргументами у дитсадку або ж у школі для розумово неповноцінних дітей.Прошу вибачення за наявність орфографічних помилок. Але логічних?1. Це не тест, у якому є правильна відповідь, а дискусія.
2. Людина може мати свою думку і висловлювати її. Якщо модератор робить попередження за логіку. Тобто за висловлювання лише тому, що йому не подобається чиясь думка, а також ображає, то це знову є порушенням прав людини.
Я вимагаю вибачень або обрання нового «загального модератора». Я нікого не ображав, а якщо сказав щось образливе, то я вибачаюсь.
3. Я дав обгрунтовану відповідь: навіщо вигадувати велосипед.
P.S.: Якщо десь пропустив крапку або кому прошу вибачення. Якщо є орфографічні помилки то пишіть bug-reports розробникам словників OpenOffice.org. Щодо логічних помилок до загального модератора miwa.
Рядок у Конституції слабО показати?
Якщо у дискусії хтось гаряче обстоюватиме очевидно ідіотські речі (до прикладу про те, що будь-які нововведення є безглуздям (с)) - видалятиму як оффтоп та провокацію до нього (що, власне і сталось).
У вас дивне уявлення про логіку. Ваша думка не є логічною апріорі.
Хм. Це я сьогодні злий такий, чи справді лише на людей, котрі думати не хочуть, потрапляю весь день?
Зрозуміло. У пана thepurple голова лише для вживання продуктів та носіння головних уборів: за логіку його речень відповідають модератори, а за правопис - розробики словників ООо. Блін, до чого ж класна життєва позиція в деяких... Основне - їх же не можна навіть покарати за їхні помилки: у них винен ввесь світ, але не вони самі...Мдя...
2miwaЦитатаРядок у Конституції слабО показати? ***А також, о великий Грамотію, на кінці слова "слабО", літера "О" має бути маленькою. І якщо хтось не мав часу перевірити своє повідомлення, то не варто коментувати кожну помилку. Це вміють робити всі.
4. І якщо ви знаєте лише шкільну програму з правопису, то варто згадати що існують слова іноземного походження. І саме такими я вважаю термінологію. Уявить, якщо завтра хтось захоче перевести такі слова як метро, кофе та інші.
ЦитатаУ вас дивне уявлення про логіку. Ваша думка не є логічною апріорі.Як я помітив, то для Вас думка не є логічною, якщо вона на співпадає з Вашою.
ЦитатаХм. Це я сьогодні злий такий, чи справді лише на людей, котрі думати не хочуть, потрапляю весь день?Коли усі навколо не такі, то саме зараз варто подивитись на себе. І "гарячий" спор йде лише між Вами і ще кимсь (не лише мною).
ЦитатаЗрозуміло. У пана thepurple голова лише для вживання продуктів та носіння головних уборів: за логіку його речень відповідають модератори, а за правопис - розробики словників ООо. Блін, до чого ж класна життєва позиція в деяких... Основне - їх же не можна навіть покарати за їхні помилки: у них винен ввесь світ, але не вони самі...Мдя...***До речі, щодо правопису:1. Слово "розробики" пишеться з літерою "н" (третя з кінця), а не з "и". 2. На скільки мені відомо слово "Блін" є російським, українською мовою блин – млинець. Перевірив у словнику StarDict.І взагалі, говорити які слова українські, а які ні говорити дуже важко. Бо на сході і у центрі дуже багато російських слів, а на заході польских. І чисту українську мову можна знайти лише у книжках.
Якщо ви так демонстративно виправляли мої помилки, замість прохання перевіряти учасників свої пости, то Вам слід дуже-дуже уважно перевіряти Ваші пости, та не робити помилок взагалі.
Вам слід подорослішати і дивитись на речі ширше, ніж Ваша власна думка. Я не стверджую, і не стверджував що мої слова це істина, я лише говорив, що це моя думка. А ось у Вас манія величі, і Ви вважаєте, що Ваша думка– це де факто.