Знаєте, Софт, щось мені підказує, що ви просто боїтесь освоювати щось нове, міцно тримаєтесь за свої наявні навики, страшно боїтесь в перспективі лишитись без роботи, а тому й закриваєте очі на очевидні речі.
На якій системі робляться прогнози погоди (до речі, я в такому проекті працюю), виконується управління польотами, керування атомними станціями, рендеряться найновіші голівудські мультики і графіка для телебачення etc etc etc? На unix, в тому числі і linux, за допомогою дуже дорогого ПЗ спеціального призначення. Яка десктопна системна найпопулярніша серед всяких видавців, редакторів, культурної інтелігенції, одним словом? Mac OS, яка є unix. Які системи є найпоширенішими на серверах? *BSD, linux, solaris. Це все "несерйозний" софт, я так розумію. Розроблений без всяких студій і інших непотрібних наворотів.
На мій вік Вінди ще вистачіть, а через 30-40 років вже можна й на пенсію йти.
А яка система зараз стоїть в Украінских банках та підприемствах, в тій же налоговій?
А чи є в Лінукс в дистрибутивах якийсь пошуковий двигун по контенту докумінтів, я в MacOS чи в Вінді(там іх навіть три WDS 2.6.6, WDS 3.1 в Vista та Indexing Service). От зараз думаю як його(контентний пошук) нормально прикрутити до программи, тому що маємо бардак з трьох технологій за 7 років. Але під Лінукс нічого нема, навіть такого бардаку...
А на разі "серьйозного софта" під Лінукс можливо лише розробляти серверний софт,
десктоп там залишився ще з 90-х зовсім недружнім для користувача, хоча з прозорістю та іншими забавками.
Набагато корисніше для них було б розказати що таке MSDN, де його брати, та чому программіст під Windows(котрими ім мабудь доведеться працювати) якщо поважає себе повинен користуватися цією документацією, а не клянчити код на тематичних серверах, як роблять усі студенти.
Спробуйте Vista. Там він на тому ж рівні .
А на разі "серьйозного софта" під Лінукс можливо лише розробляти серверний софт, десктоп там залишився ще з 90-х зовсім недружнім для користувача, хоча з прозорістю та іншими забавками.
Eclipse гидотаа от Netbeans для Java саме те!!! http://www.netbeans.org/
На мій вік також, тому я цим користуюсь і працюю з *nix - останнім часом перебираю пропозиціями про роботу.
Цитата: Soft від 2007-09-08 05:52:58А чи є в Лінукс в дистрибутивах якийсь пошуковий двигун по контенту докумінтів, я в MacOS чи в Вінді(там іх навіть три WDS 2.6.6, WDS 3.1 в Vista та Indexing Service). От зараз думаю як його(контентний пошук) нормально прикрутити до программи, тому що маємо бардак з трьох технологій за 7 років. Але під Лінукс нічого нема, навіть такого бардаку...Відкрийте для себе Beagle, Google Desktop та подібні речі (сам не користуюсь бо тримаю файлову систему в чистоті).
Цитата: Soft від 2007-09-07 17:16:54Набагато корисніше для них було б розказати що таке MSDN, де його брати, та чому программіст під Windows(котрими ім мабудь доведеться працювати) якщо поважає себе повинен користуватися цією документацією, а не клянчити код на тематичних серверах, як роблять усі студенти.Що таке MSDN, розкажу звичайно, але якщо навіть дуже повільно вимовляти кожну з чотирьох літер, на 17 (так, вже лишилось сімнадцять) лекцій цього буде трохи замало ;-)
Цитата: Soft від 2007-09-08 05:52:58А яка система зараз стоїть в Украінских банках та підприемствах, в тій же налоговій?Вінда. Бо в нас країна, блін, відстала в цьому відношенні. Але багато де останнім часом посилають M$ к чорту.
Де? Назвіть хоч одну краіну світу, де менш ніж 70% компьютерів працюють під віндою?
То якщо різниці в умовах праці між *nix та Win програмістами намає, то навіщо щукати щось інше. Якщо вінда вже зовсім вмре, то буду писати під embeded системи.
А під Win розробляти легше, всі бібліотеки що потрібно є, майже нічого самому не потрібно придумувати. Інтегрувати, нашкрябати свою "морду" та продавати.
Я не пробую, я розроблюю пiд Vista. Спершу Вiнда була недружньою до користувача, але з виходом Vista стала недружньою також для розробників.
До речі про банки, краєм ока бачив екран десктопа у одному з відділень приватбанка. В них стоїть одна програма - Internet Explorer, і всі операції роблять через веб-інтерфейс. я думаю, вони навіть офісом не користуються, бо документи шаблонні і автоматично генеруються тією системою, тіки дані клієнта та інші змінюються. Слід казати, що впровадження лінуска їм піде тільки на користь (напр, не буде вірусів)?
Цитата: Soft від 2007-09-08 17:45:00Де? Назвіть хоч одну краіну світу, де менш ніж 70% компьютерів працюють під віндою?це Ви погарячкували - ось, наприклад, Ватикан