Автор Гілка: Що б ви бажали почути про *nix, на третьому курсi?  (Прочитано 18379 раз)

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • Чому саме Лінукс?
Знаєте, Софт, щось мені підказує, що ви просто боїтесь освоювати щось нове, міцно тримаєтесь за свої наявні навики, страшно боїтесь в перспективі лишитись без роботи, а тому й закриваєте очі на очевидні речі.
;D
На мій вік Вінди ще вистачіть, а через 30-40 років вже можна й на пенсію йти.

На якій системі робляться прогнози погоди (до речі, я в такому проекті працюю), виконується управління польотами, керування атомними станціями, рендеряться найновіші голівудські мультики і графіка для телебачення etc etc etc? На unix, в тому числі і linux, за допомогою дуже дорогого ПЗ спеціального призначення. Яка десктопна системна найпопулярніша серед всяких видавців, редакторів, культурної інтелігенції, одним словом? Mac OS, яка є unix. Які системи є найпоширенішими на серверах? *BSD, linux, solaris. Це все "несерйозний" софт, я так розумію. Розроблений без всяких студій і інших непотрібних наворотів.

А яка система зараз стоїть в Украінских банках та підприемствах, в тій же налоговій?

А чи є в Лінукс в дистрибутивах якийсь пошуковий двигун по контенту докумінтів, я в MacOS чи в Вінді(там іх навіть три WDS 2.6.6, WDS 3.1 в Vista та Indexing Service). От зараз думаю як його(контентний пошук) нормально прикрутити до программи, тому що маємо бардак з трьох технологій за 7 років. Але під Лінукс нічого нема, навіть такого бардаку...

А на разі "серьйозного софта" під Лінукс можливо лише розробляти серверний софт, десктоп там залишився ще з 90-х зовсім недружнім для користувача, хоча з прозорістю та іншими забавками.

Praporshic

• Гість
На мій вік також, тому я цим користуюсь і працюю з *nix - останнім часом перебираю пропозиціями про роботу.

А яка система зараз стоїть в Украінских банках та підприемствах, в тій же налоговій?
Як мені відомо, то ПФ користувався чимось з KDE у якості стільниці. Батько одного разу туди завітавши та побачивши це ледь не отримав вивих щелепи.

А чи є в Лінукс в дистрибутивах якийсь пошуковий двигун по контенту докумінтів, я в MacOS чи в Вінді(там іх навіть три WDS 2.6.6, WDS 3.1 в Vista та Indexing Service). От зараз думаю як його(контентний пошук) нормально прикрутити до программи, тому що маємо бардак з трьох технологій за 7 років. Але під Лінукс нічого нема, навіть такого бардаку...
Відкрийте для себе Beagle, Google Desktop та подібні речі (сам не користуюсь бо тримаю файлову систему в чистоті).

А на разі "серьйозного софта" під Лінукс можливо лише розробляти серверний софт,
Я не девелопер, тому підтвердити або спростувати не можу.
десктоп там залишився ще з 90-х зовсім недружнім для користувача, хоча з прозорістю та іншими забавками.
Спробуйте Vista. Там він на тому ж рівні ;).

Відсутній akalenuk

• Новачок
  • *
  • дописів: 7
Набагато корисніше для них було б розказати що таке MSDN, де його брати, та чому программіст під Windows(котрими ім мабудь доведеться працювати) якщо поважає себе повинен користуватися цією документацією, а не клянчити код на тематичних серверах, як роблять усі студенти.

Що таке MSDN, розкажу звичайно, але якщо навіть дуже повільно вимовляти кожну з чотирьох літер, на 17 (так, вже лишилось сімнадцять) лекцій цього буде трохи замало ;-)

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
Спробуйте Vista. Там він на тому ж рівні ;).

Я не пробую, я розроблюю пiд Vista. Спершу Вiнда була недружньою до користувача, але з виходом Vista стала недружньою також для розробників.
« Змінено: 2007-09-08 15:06:37 від Soft »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
"В лікарні: 'хлопчику, тобі скільки років? - сім буде - уті-путі, які ми оптимісти...'"=)

Вінда. Бо в нас країна, блін, відстала в цьому відношенні. Але багато де останнім часом посилають M$ к чорту.

А на разі "серьйозного софта" під Лінукс можливо лише розробляти серверний софт, десктоп там залишився ще з 90-х зовсім недружнім для користувача, хоча з прозорістю та іншими забавками.
Пан не знає різницю між серверним і десктопним софтом?=))

Читати до повного просвітлення (і це перше, що втрапило під руку, можу накидати ще): http://www.linuxjournal.com/article/9653 . Страшно серверний софт.
« Змінено: 2007-09-08 15:25:43 від Cthulhu »

Відсутній rangel

• Новачок
  • *
  • дописів: 33
  • I hate YaBB 2!
Eclipse гидота
а от Netbeans для Java саме те!!!
http://www.netbeans.org/
Я програмую на python. І  NetBeans мені в цьому не допомагає.
Roman Suprotkin
Читайте мануали - вони рулять!
Google's power :D

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
На мій вік також, тому я цим користуюсь і працюю з *nix - останнім часом перебираю пропозиціями про роботу.

То якщо різниці в умовах праці між *nix та Win програмістами намає, то навіщо щукати щось інше. Якщо вінда вже зовсім вмре, то буду писати під embeded системи. А під Win розробляти легше, всі бібліотеки що потрібно є, майже нічого самому не потрібно придумувати. Інтегрувати, нашкрябати свою "морду" та продавати.

Відкрийте для себе Beagle, Google Desktop та подібні речі (сам не користуюсь бо тримаю файлову систему в чистоті).

А іх можливо інтегрувати в своб программу в вигляді бібліотек, а не "викусюючи відкритий код"?

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
Набагато корисніше для них було б розказати що таке MSDN, де його брати, та чому программіст під Windows(котрими ім мабудь доведеться працювати) якщо поважає себе повинен користуватися цією документацією, а не клянчити код на тематичних серверах, як роблять усі студенти.

Що таке MSDN, розкажу звичайно, але якщо навіть дуже повільно вимовляти кожну з чотирьох літер, на 17 (так, вже лишилось сімнадцять) лекцій цього буде трохи замало ;-)

То розкажіть ім хоча б на рівні Русіновича про архітектуру Windows, щоб знали що таке віртуальная пам'ять, процеси, ніті(thread), токени безпеки, чи міжнітеву чи міжпроцессну коммунікацію та сінхронізацію. Що таке перебування системного обїекту в сигнальному стані...

А то більшість студнів ні під вінду ні під лінукс програмувати на в стані.

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
Вінда. Бо в нас країна, блін, відстала в цьому відношенні. Але багато де останнім часом посилають M$ к чорту.

Де? Назвіть хоч одну краіну світу, де менш ніж 70% компьютерів працюють під віндою?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
До речі про банки, краєм ока бачив екран десктопа у одному з відділень приватбанка. В них стоїть одна програма - Internet Explorer, і всі операції роблять через веб-інтерфейс. я думаю, вони навіть офісом не користуються, бо документи шаблонні і автоматично генеруються тією системою, тіки дані клієнта та інші змінюються. Слід казати, що впровадження лінуска їм піде тільки на користь (напр, не буде вірусів)?
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
Де? Назвіть хоч одну краіну світу, де менш ніж 70% компьютерів працюють під віндою?
це Ви погарячкували - ось, наприклад, Ватикан   ;D ;D ;D
« Змінено: 2007-09-08 17:56:52 від DalekiyObriy »
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Франція. Венесуела. Я про державні установи кажу, домогосподарки мене не цікавлять, як і ОС для них. До речі, думаю, у штатах ситуація з цим теж дуж-же цікава.

То якщо різниці в умовах праці між *nix та Win програмістами намає, то навіщо щукати щось інше. Якщо вінда вже зовсім вмре, то буду писати під embeded системи.
Подивився б я на вас, якби ваші предки думали так само. До цих пір матінку-землицю сохою колупали б, напевне. Міщанський світогляд у найгіршому значенні цього слова...

А під Win розробляти легше, всі бібліотеки що потрібно є, майже нічого самому не потрібно придумувати. Інтегрувати, нашкрябати свою "морду" та продавати.
Я ж кажу, "чтоб было весело и не надо думать" (с). У вінді без купи пропрієтарних і дорогих бібліотек пернути зі смаком не можна. І не здумайте знов казати, що, мовляв "в мене все покрякане є". Ви не повірите, але таке щастя не вічне. Да, і яких бібліотек вам не вистачає під лінуксом?

Відсутній akalenuk

• Новачок
  • *
  • дописів: 7
Я не пробую, я розроблюю пiд Vista. Спершу Вiнда була недружньою до користувача, але з виходом Vista стала недружньою також для розробників.

Там щось не те із правами запису на диск. Добре хоч підтримують сумісність із попередніми версіями. Цікаво, нащо вони додали геморою де не треба?

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
До речі про банки, краєм ока бачив екран десктопа у одному з відділень приватбанка. В них стоїть одна програма - Internet Explorer, і всі операції роблять через веб-інтерфейс. я думаю, вони навіть офісом не користуються, бо документи шаблонні і автоматично генеруються тією системою, тіки дані клієнта та інші змінюються. Слід казати, що впровадження лінуска їм піде тільки на користь (напр, не буде вірусів)?

А ви переводили складний Web-іниерфейс програми заточений під IE на той же FF. Це пекло... Більш ніж 1.5 місяці я на тій роботі не витримав. Треба було перевести Web-GUI програми на Java щоб вона працювала з різними броузерами.

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
це Ви погарячкували - ось, наприклад, Ватикан   ;D ;D ;D

А там що? Невже MacOS?