Ви пропонуєте в державних установах використовувати дистрибутиви які хто хоче - такі й ставить? Я не згоден і от чому:поріняйте кількість критичних оновлень Fedora Core та Debian за одиницю часу, хоча б за місяць (або декілька місяців) - є різниця?Пропоную використовувати найбільш стабільні та "вичищені" дистрибутиви - менше проблем буде.
>А документацію перекладати треба, тільки знову ж - можна спочатку кинути всі сили на переклад одного-двох вибраних дистрибутивів - так просто буде скоріше, а потім - всіх інших.
Надіслано (ким): Сергій Піддубчак Надіслано (коли): 22. березня 2005 15:51 22. березня 2005 13:41, miwa написав(-ла):Але все-таки 20% - це немало, НМД. А де ви нарахували 20 відсотків?
Надіслано (ким): Сергій Личко Надіслано (коли): 22. березня 2005 15:47 22. березня 2005 13:41, miwa написав(-ла):Хм... Я от думаю - невже й справді кожен пятий користувач в унеті під лінуксом ходить? Навряд, швидше це із-за специфіки опитування. Але все-таки 20% - це немало, НМД. Враховуючи специфіку - малувато буде (С)
... Перекладати ж дистрибутив, це, як на мене, шукання вітру в полі -- треба краще зв'язуватися з апстрімом і робити переклади для них. Тоді ці переклади підуть в усі (!) дистрибутиви, де є та чи інша програма.
> 1. Gentoo самий кращийМені теж Gentoo дуже подобається, але я зібрав маленьку статистику:за даними http://www.securitylab.ru/?ID=27191&R=0.ML.Advisoriesв період з 14.02.05 по 23.03.05 повідомлень з безпекиGentoo – 52Debian – 25FreeBSD - 0Але це приблизно. Можна взяти бІльший період.
Кгм...Linux i686 12.41% FreeBSD i386 2.42% Linux 1.83% FreeBSD 0.48% Linux i586 0.14% Linux x86_64 0.11% FreeBSD amd64 0.07% Linux i386 0.07%...Даруйте, маю клопіт з рахуванням. Просто "на око" прикинув, скільки прийшли "з вінди", відняв суму від сотні. Ну а око виявилось неточним :о))Ну, все-таки багато хто виходив в нет з роботи, з клубів, де як правило стоїть оффтопік. Хоча звичайно, хотілось би більше. Ну а над цим вже треба працювати.
Обговорення дистрибутивів Linux є досить важливим питанням, його (цебто обговорення) можна було б перенести в окрему гілку. Мене ж тепер цікавить питання- що ж з нашими листами, щось змінюється, зрушило? Хто прояснить?
Перед новим роком було прийнято закон про те що в навчальних закладах будуть проводитись перевiрки на наявнiсть лiцензiйного ПЗ
http://www.emt.com.ua/news.html?&cHash=db8abd5c6b&tx_mininews_pi1[showUid]=29