Автор Гілка: Урочиста передача листа Президенту України  (Прочитано 56007 раз)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
 Що стосується Закону про ВПЗ, то я вже давно слідкую за цим. Можливо варто було б винести його на обговорення на цій сторінці? Гадаю, що пан Радченко не буде проти.
 А те що проект Закону ще сирий, то  я також згоден.
Найти його можна здається на http://ww ;Dw.opensoft.ua, якщо не помиляюся.

Там 11-та версія, а зараз актуальна 13-та.

Крім того, я здається знайшов метод для боротьби з монополією Win32/IA32, яке легко сформулювати, прийняти та контролювати: просто заборонити використання однієї апаратної платформи (x86(x86_64), PowerPC, ARM, SPARC(SPARC64)) більш ніж на 40% комп'ютерів одного типу (роб. станції, сервера, мобільні пристрої).

M$ дуже важко буде обійти апаратні обмеження.  ;D
[Fedora Linux]

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux

Практично неможливо! Ядро ХРеновини займає понад 50 000 000 стрічок коду сам Білі заявляв що вони не будуть підтримувати більше ОДНІЄЇ платформи!

До відома віндовзників "Свисток"тм (с) буде працювати ТІЛЬКИ на і64, програми підтримувати тільки на .нет, як би вони ще вінфс прикрутили то всім віндовзникам взагалі торба була б ;D

Інші платформи значно дорожчі! Крім того вони можуть розвести "зоопарк" з різних платформ і ОС... ???
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
.... Депутат Юрій Радченко дав мені та Ваду Машкову останню версію цього закону та попросив прокоментувати та сприяти його підтримці. .....

Відкрийте нову тему повісьте десь закон і ми всі його "підтримаємо" ;)
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

k_ilya

• Гість
Крім того, я здається знайшов метод для боротьби з монополією Win32/IA32, яке легко сформулювати, прийняти та контролювати: просто заборонити використання однієї апаратної платформи (x86(x86_64), PowerPC, ARM, SPARC(SPARC64)) більш ніж на 40% комп'ютерів одного типу (роб. станції, сервера, мобільні пристрої).

Я не второпав. майже всі компи ж x86

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
Це в нашій країні чудес майже всі. Жаль, Дмитро десь пропав, а то він би розповів, що таке все і що таке майже все, і що таке фігня повна.

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
Я не второпав. майже всі компи ж x86

Брехня - мобілок більше ніж PC-юків (а мобілки - теж компи).
[Fedora Linux]

Відсутній Andrij Roj

• Дописувач
  • **
  • дописів: 52
  • Мені подобається Linux
  До речі, якщо Ви пане Володимире зачепили питання мобілок, то можливо хтось порадить хорошу програму (Лінуксову) для роботи з мобілкою. Щось типу  Oxygen Phone Manager чи  хоча б MOBILedit!.
   Був би вдячний.
« Змінено: 2005-04-01 22:24:04 від Andrij »

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
То як наші справи, народ?
Щось ніде нічого не гу-гу :(

Виходить поговорили хлопці з дівчатами на форумі, пачку "чорновиків" державі передали і все?

В когось є інформація про розгляд нашого питання?
Про наш лист немає нічого ні на персональному сайті Ющенка, ні на president.gov.ua. Таке враження, що нічого не було  :(
Roman Suprotkin

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
То як наші справи, народ?
Щось ніде нічого не гу-гу :(

Виходить поговорили хлопці з дівчатами на форумі, пачку "чорновиків" державі передали і все?

В когось є інформація про розгляд нашого питання?
Про наш лист немає нічого ні на персональному сайті Ющенка, ні на president.gov.ua. Таке враження, що нічого не було  :(

До 16-го квітня мають час на відповідь.

Крім того, сам лист був оформлений дуже коряво. Наприклад, підписи мали включати ще як мінімум адресу проживання підписанта (для перевірки). Ті 4-ри тисячі, що ми зібрали на сайті, з юридичної точки зору нічого не варті.

Я поки-що потроху піднімаю сайт для обговорення проекту закону на http://letter.osdn.org.ua/tiki/ , щоб мати набір конкретних пропозицій, які ми можемо запропонувати.
[Fedora Linux]

Відсутній rangel

• Графоман
  • Python programmer
сам лист був оформлений дуже коряво. Наприклад, підписи мали включати ще як мінімум адресу проживання підписанта (для перевірки). Ті 4-ри тисячі, що ми зібрали на сайті, з юридичної точки зору нічого не варті.
На мою думку, проблема полягає не в тому, що лист був неправильно оформлений. Я думаю, що при потребі це можна буде організувати.

В листі викладені певні думки. З частиною цих думок я погоджуюсть, з частиною ні, але я взяв їх до уваги.

На даний момент є проблема і вона зформульована. Якість оформлення листа не впливає на її суть. І якщо вирішення цієї проблеми важливо для держави і зараз і в майбутньому, то потрібно на неї реагувати.

Реагувати на проблему, а не на відкритий лист.
« Змінено: 2005-04-08 14:01:32 від rangel »
Roman Suprotkin

Відсутній tester

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
Ребятки! Я сам очень давно занимаюсь Linux, но надо понимать, что в стране живущей на откате открытый софт жить не будит!

PS:  Письмо по многим моментам поддержал. Моя подпись должна быть. Прошу прощения, что пишк на русском -- украинскую локаль лень прикручивать.

Відсутній dj_maxx

• Новачок
  • *
  • дописів: 9
  • Що новенького?

Практично неможливо! Ядро ХРеновини займає понад 50 000 000 стрічок коду сам Білі заявляв що вони не будуть підтримувати більше ОДНІЄЇ платформи!

До відома віндовзників "Свисток"тм (с) буде працювати ТІЛЬКИ на і64, програми підтримувати тільки на .нет, як би вони ще вінфс прикрутили то всім віндовзникам взагалі торба була б ;D

Інші платформи значно дорожчі! Крім того вони можуть розвести "зоопарк" з різних платформ і ОС... ???
А "Свисток" це хто такий? Це той що з довгими рогами?
Якщо він колись і вийде, то ми ще років 5 чекатимемо під нього "залізо" по пристойній ціні  ;D

Відсутній Анатолій Троцюк

• Новачок
  • *
  • дописів: 3
  • Що новенького?
Якщо я правильно зрозумів, у понеділок маємо дістати відповідь Президента.
Враховуючи, що повідомлень пр неї я не зустрічав досі, пропоную:
1. опублікувати відповідь Президента (та інших), або повідомлення про її відсутність.
2. Узгодити наші дії у неприйнятному випадку:
а) відсутності відповіді;
б)відповіді, що протирічить інтересам України.

Ваша думка, шановне товариство, чи я помиляюсь?
Кривих систем немає - є криві (або неналежно проплачені) адміністратори

Відсутній Andrij Roj

• Дописувач
  • **
  • дописів: 52
  • Мені подобається Linux
   Згоден. Якщо нічого не зміниться, то неохідно збирати підписи знову, але вже з врахуванням недоліків (адреси та точні дані) а також зібрати більше підписів, розмістивши інформацію на максимально можливій кількості веб-ресурсів.
« Змінено: 2005-04-16 04:29:49 від Andrij »

Відсутній rangel

• Графоман
  • Python programmer
Якщо я правильно зрозумів, у понеділок маємо дістати відповідь Президента.
Враховуючи, що повідомлень пр неї я не зустрічав досі, пропоную:
1. опублікувати відповідь Президента (та інших), або повідомлення про її відсутність.
2. Узгодити наші дії у неприйнятному випадку:
а) відсутності відповіді;
б)відповіді, що протирічить інтересам України.

Ваша думка, шановне товариство, чи я помиляюсь?

Досить сміливе твердження, особливо в частині аналізу відповідності інтересам України  :)
Моя особиста думка - тут сидять люди, що вже трішки вивчили компутор :) і пробивають свої "шкурні" інтереси (якщо це можна так назвати просування ідей OpenSource)
Перевести великий бізнес цілком на OpenSource неможливо.
Якщо М$ проводитиме політику судів, аналогічну до російської - частина малого бізнесу переповзе сама, частина ні.
Наше ж завдання - переведення на OpenSource освіти (головне вищої, біс з ними і їхніми ПТУ)
Roman Suprotkin