Автор Гілка: Відкритий лист до В.А. Ющенка  (Прочитано 86331 раз)

Відсутній mashckoff

• Загальний модератор
  • Кореспондент
  • дописів: 105
  • IT philosopher
Re: Відкритий лист до В.А. Ющенка
« Відповідей #165 : 2005-02-14 12:16:48 »
Текст трохи підправив:
+1
Як на мене, то -- добре!

Отже, тепер -- публікація.

зі сторінкою проблеми, в мене ніяк не виходить вмовити її працювати так як треба (не веб-дизвайнер всеж-таки) якщо хтось може то надсилайте пану PAL`у за адресою pal@freemail.dnepr.net чи мені.

Wad Mashckoff, IT philosopher
ICQ 201205466  E-mail: adiel@nospam.kiev.ua  
Linux.kiev.ua * OpenOffice.org * Migration.OSDN.org.ua

East or West, Lviv is Best!

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #166 : 2005-02-14 12:33:12 »
Далі:
де публіковати?
PAL каже, що може... Можна на серверах ОСДН...
Ми (ОСДН) зможемо розвернути швидко.

пан PAL, ви зможете зробити сайт за день? Доменне ім'я яке завгодно (потім вже кошерне повісимо).
Але: без реклами та з можливістю публікувати підписи. Друге -- ви зможете прикрутити гестбук (з можливістю видалити всяку рекламну та спамерську мурню)?

Може, пан Лисівка чи Федевич щось скажуть?
(панове, ми зустрічались у вересні того року у Львові... Рубались з вами на мечах у Арсеналі ;))
Якщо ви це зможете зробити -- скажіть, пліз.

Чекаємо відповіді (на це питання) до 15-00, сьогодні. Якщо не буде -- я візьму це на себе.
Буде ім'я http://list.osdn.org.ua.

Третє: гестбук?
Хтось тут є, у кого є час та натхнення?

1) Про рекламу - єдине прохання людини, що дає місце/трафік - помістити невелику кнопку з посилянням на його сайт. Я вважаю це приємлимим (треба ж спасибі людині сказати)
2) За день - не впевнений. Треба ж скрипта написати. А в мене ще й своя робота є ;)
3) гуестбук - навіщо? IMO ця сторінка буде мати одну-єдину мету - зібрати підписи, тобто список людей, які згодні з опублікованим. Все. Ніяких зауважень, коментарів та іншого. Голий список: ПІБ, місто(село). Й ніяких SQL - для декілька тисяч записів текстових файлів - більш ніж достатньо. Легше буде потім составити списки %))

Я відіслав запит на регістрацію letter.org.ua (у п'ятницю, друга половина дня), але не знаю, коли цей запит буде оброблено - досі ще нема відповіді

Якщо й вирішемо хостити на osdn - я не проти налаштувати цей домен у ту сторону.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #167 : 2005-02-14 12:43:43 »
Цитата
Ніяких зауважень, коментарів та іншого. Голий список: ПІБ, місто(село).
Можливо ще професія? До прикладу, необовязковим для заповнення полем. Адже серед нас все ж немало програмерів, сис.адмінів, студентів технічних вузів старших курсів, словом - фахівців. А раптом якомусь чиновнику таки стрельне у відповідний момент думка, що ці люди не дурницю пропонують :D.
І ще. Чи не потрібно буде вводити паспортні дані (цебто серію й номер паспорта)? Це все ж таки збір підписів, який, наскільки мені відомо, завжди такими даними обростає.
« Змінено: 2005-02-14 12:51:15 від miwa »
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній mashckoff

• Загальний модератор
  • Кореспондент
  • IT philosopher
« Відповідей #168 : 2005-02-14 12:48:24 »
1) Про рекламу - єдине прохання людини, що дає місце/трафік - помістити невелику кнопку з посилянням на його сайт. Я вважаю це приємлимим (треба ж спасибі людині сказати)
Я мав на увазу велику рекламу...комерційну...

Кнопка та банер хостера -- то копійки ;)

2) За день - не впевнений. Треба ж скрипта написати. А в мене ще й своя робота є ;)
3) гуестбук - навіщо? IMO ця сторінка буде мати одну-єдину мету - зібрати підписи, тобто список людей, які згодні з опублікованим. Все. Ніяких зауважень, коментарів та іншого. Голий список: ПІБ, місто(село). Й ніяких SQL - для декілька тисяч записів текстових файлів - більш ніж достатньо. Легше буде потім составити списки %))
Ок.
Я відіслав запит на регістрацію letter.org.ua (у п'ятницю, друга половина дня), але не знаю, коли цей запит буде оброблено - досі ще нема відповіді

http://www.linux.kiev.ua/~adiel/files/Lyst/

Уцюцюрок не треба, мабуть?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #169 : 2005-02-14 12:59:39 »
Можливо ще професія? До прикладу, необовязковим для заповнення полем. Адже серед нас все ж немало програмерів, сис.адмінів, студентів технічних вузів старших курсів, словом - фахівців. А раптом якомусь чиновнику таки стрельне у відповідний момент думка, що ці люди не дурницю пропонують :D.
І ще. Чи не потрібно буде вводити паспортні дані (цебто серію й номер паспорта)? Це все ж таки збір підписів, який, наскільки мені відомо, завжди такими даними обростає.

Повністю згоден, щоб не казали що чогось написали "зліва" чи писали малорозуміючи люди.

P.S. Сьогодні вдома зроблю сторінку з готової, чи хоч спробую.
« Змінено: 2005-02-14 13:03:32 від Praporshic »

Відсутній PAL

• Графоман
  • Just linux admin
« Відповідей #170 : 2005-02-14 13:42:59 »
Я вважаю, що паспортні даны не потрібні - ми ж не референдум чи вибори проводимо %) А якщо будуть обов'язкові - це відштовхне людей. Наприклад хоча б тим, що треба йти додому, брати паспорта на роботу, потім знову заходити.
А так - хтось зайде, ідея сподобається, зразу ж і підпише.

У нас в місті, як збирали підписи на перейменування центральной площі - паспортні дані не вимагали, тільки ПІБ та місце проживання.

IMHO:
Обов'язкові - ПІБ, місто(область). Опціональні - професія(фах) та email.

2 Сергій Єгоров - подивися почту та аську.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #171 : 2005-02-14 13:44:53 »
Якщо за наведеним посиланням http://www.linux.kiev.ua/~adiel/files/Lyst/ - поточна версія листа, то зауважив кілька хиб:
Найперше, якщо вже "Президенту", то й Ющенку.
А далі - проблеми з розділовими знаками, якщо я ще не до кінця забув український синтаксис:

Кількість членів нашої спільноти невідома навіть приблизно, бо це кожен, хто користується ВПЗ чи підтримує ідею свободи, висловлену у ліцензіях на вільне розповсюдження програмного забезпечення (ПЗ) - GPL, BSD та інших подібних до них.

І далі по тексту. Чи є тут хтось з лінгвістів, хто може вичитати текст? Не правити його змістовно, а саме в пошуку граматичних та синтаксичних помилок.

І таки не можу втриматися від запитання - про наявність проекту закону “Про використання Відкритих стандартів даних та Вільного програмного забезпечення  в державних установах і державному секторі господарства” ми нічого не згадуємо? Там все ж є непогана доробка, в тому числі й відомчі експертні зауваження, та їх аналіз.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній mashckoff

• Загальний модератор
  • Кореспондент
  • IT philosopher
« Відповідей #172 : 2005-02-14 14:50:44 »
Я вважаю, що паспортні даны не потрібні - ми ж не референдум чи вибори проводимо %) А якщо будуть обов'язкові - це відштовхне людей.
Так.
+1

Обов'язкові - ПІБ, місто(область). Опціональні - професія(фах) та email.
Вважаю, що обов'язкові - ПІБ, місто(область) та email.
Опціонально -- комнтарі.

Коли друкувати... на папері будемо -- коментарі не друкуємо.

Відсутній ZhouckA

• Дописувач
  • **
  • дописів: 62
  • Lamers Must Die!
« Відповідей #173 : 2005-02-14 14:58:39 »
Що можу зказати з приводу. Я, як ви знаєте, не є прихильником ОС Лінакс чи їй подібних. Хоча по більшій частині користуюся вільним, відкритим чи безкоштовним ПО. Тому краще б звернути увагу Віктора Андрійовича на стан галузі ІТ в Україні.
Для прикладу - десь (здається в збірці маразмів) читав, що в Україні є принаймні 14 різних електронних реєстрів громадян/підприємств, що дублюють один одного та створюють плутанину.
Ще - не бачу ніякої вигоди від використання вільного ПЗ для організацій. Вартість ОС у порівнянні з вартістю робочого місця просто мізерна. Якщо така вигода справді є, то викладіть звістовну арґументацію та розрахунки, а не загальні фрази.
Далі. Потрібно головну увагу звертати на відкритість форматів - як я свого часу намучився з різними клієнт-банками, кожен з яких має свій формат, який, до того ж, же й змінюється. Ці стандарти обміну данними бажано зробити загальнообовязковим стандартом, через ДСТУ чи ще як.  Тоді й проблем з обміном інформацією менше буде. Бо все ж мені подобається працювати з Windows.
Ще щось придумаю - напишу. Так що якщо й підпишусь під подібним листом, то з великими застереженнями.
Слава Україні!

Відсутній PAL

• Графоман
  • Just linux admin
« Відповідей #174 : 2005-02-14 15:18:49 »
Вибачаюсь, не стримався %)

Беремо невеличку фірму (20 робочих місць).

Вартість робочого місця - це вартість "заліза" та ПЗ.
Беремо - 20 робочих місць + 1 сервер (бо MS декларує необхідність окремого серверу, якщо робочих місць більше 5)

Вартість "заліза" (новенького) - 20*500у.о.+1000у.о=11000у.о
Плюс десь 300у.о на мережу. Загалом 11300у.о

Ставимо ПЗ від M$ (ОС+офіси OEM+сервер з ліцензіями):
20*90+20*180+1*3500=8900у.о

А ще треба хоча б один графічний редактор (300-500 у.о), різні утиліти (архіватор, файлменеджер, запис CD - Nero або CD Easy, яких в OEM поставках заліза немає,  тощо).

Тобто маємо, що витрати на мінімум ПЗ (без бухгалтерських програм) майже подвоюють витрати на компьютерізацію фірми.

А по поводу відкритих стандартів - я вже писав, що це є край необхідним і повинно проводитися у першу чергу.

Але ці цифри у листі не треба приводити. Наше завдання - привернути увагу до проблеми.

Відсутній mashckoff

• Загальний модератор
  • Кореспондент
  • IT philosopher
« Відповідей #175 : 2005-02-14 15:34:37 »
Тому краще б звернути увагу Віктора Андрійовича на стан галузі ІТ в Україні.
Робіть!
І Вашу ініціативу підтримаємо ;)

Ще - не бачу ніякої вигоди від використання вільного ПЗ для організацій. Вартість ОС у порівнянні з вартістю робочого місця просто мізерна. Якщо така вигода справді є, то викладіть звістовну арґументацію та розрахунки, а не загальні фрази.
Підрахунки у студію (с)
А до тих пір Ваші слова -- лише Ваше уявлення про реальність.

Потрібно головну увагу звертати на відкритість форматів - як я свого часу намучився з різними клієнт-банками, кожен з яких має свій формат, який, до того ж, же й змінюється. Ці стандарти обміну данними бажано зробити загальнообовязковим стандартом, через ДСТУ чи ще як.  Тоді й проблем з обміном інформацією менше буде.
Е...
Тоді пишить дядьку Біллу -- хай відкриє формати... API тощо.

Я не певен, що пан Ющенко відповідає за формати обміну даними. Може помиляюсь?

Ще щось придумаю - напишу. Так що якщо й підпишусь під подібним листом, то з великими застереженнями.
Сюди???
Мабуть, сенсу немає сюди постити повідомлення на кшалт "мені Віндовс подобається".

...Хоча, я не редактор сайту, а відвідувач. Спитайте у адмінів -- чи не проти вони будуть ;)

Відсутній ZhouckA

• Дописувач
  • **
  • дописів: 62
  • Lamers Must Die!
« Відповідей #176 : 2005-02-14 15:41:10 »
Та ну... 80$ за ОС, 100$ - за офіс. При вартості робочого місця у 25000$ це зовсім не гроші. Той же Nero дається безкоштовно з CD-RW, а FineReader - зі сканерами. Тобто не аргументовано.

Слава Україні!

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
[+] Оффтопік (відповідь 173)
« Відповідей #177 : 2005-02-14 15:42:42 »
Ваші особисті вподобання до теми відношення не мають.

Відсутній mashckoff

• Загальний модератор
  • Кореспондент
  • IT philosopher
« Відповідей #178 : 2005-02-14 15:42:56 »
І далі по тексту. Чи є тут хтось з лінгвістів, хто може вичитати текст? Не правити його змістовно, а саме в пошуку граматичних та синтаксичних помилок.
Так...
Це треба!

І таки не можу втриматися від запитання - про наявність проекту закону “Про використання Відкритих стандартів даних та Вільного програмного забезпечення  в державних установах і державному секторі господарства” ми нічого не згадуємо? Там все ж є непогана доробка, в тому числі й відомчі експертні зауваження, та їх аналіз.
Я довго думав...
Мабуть -- ні. По-перше -- важко вставити: у мене прана не йде ;)
Друге: лист вже...дещо великий...за обсягом.

Цей лист -- привернути увагу.
Подивимось на реакцію [влади]. Сподіваюсь, що вона буде!

Відсутній PAL

• Графоман
  • Just linux admin
« Відповідей #179 : 2005-02-14 16:17:56 »
Та ну... 80$ за ОС, 100$ - за офіс. При вартості робочого місця у 25000$ це зовсім не гроші. Той же Nero дається безкоштовно з CD-RW, а FineReader - зі сканерами. Тобто не аргументовано.

Вибачте, але що це за залізяка така? :o
Наскільки я знаю, на такі залізяки ставлять вже юнікси  ;)

Й OEM MS Office трохи дорожче коштує (версія Pro, з акцессом) - я це знаю точно, бо моя організація закуповує.

Nero йде лише в повній поставці, в OEM (а так звичайно у нас закуповують, щоб дешевше) - його нема.

FineReader зі сканером - а ви пробували?  ;)
Їм же користатися неможливо, хіба що для дому. Українських словників нема точно, російских - не пам'ятаю зараз. До того ж з HP сканерами,наприклад, не йдуть.

Мій приклад - це типове рішення для невеликої фірми. Для корпорацій ситуація інша, там і система ліцензування теж інша.

PS. Вибачаюся за офтопік. Все, більше писати не буду на цю тему. Просто наболіло вже %))