Автор Гілка: Відкритий лист до В.А. Ющенка  (Прочитано 86323 раз)

Praporshic

• Гість
Re: Відкритий лист до В.А. Ющенка
« Відповідей #120 : 2005-02-11 08:40:05 »
... та не хочу щоб були можливі проблеми з авторськими правами.

Якщо Ви посмітили, то Ви більш редагуєте мій варіант, який, виложивши, я "безвозмездно" віддаю на кромсання громаді.

У вас є певне бачення риби, у мене - теж якась риба + м'ясо. Якщо громада згодна з вашою рибою, вперед її переробляти, могу взятися.

Тільки щось всієї громади нечути.
Вибачте пане, але я міг відправити свого листа одразу, але я виклав його тут саме для того щоб громада висловила свою думку, якщо комусь щось не подобається - я враховую ці зауваження, що до Вашого листа, так з нього я взяв те що було краще ніж в моєму, дещо з взятого прибрав піля консультації з юристом, особливо частину де є посилання на Закон "про Інформацію" бо юрист сказав що то не зовсім до місця. Окрім того, я навім словом не обмовився про "авторські права" (хоча ідею висловив саме я ;), це вперше кажу) . І взагалі, якщо не сьогодні, то завтра я зроблю остаточну версію та викладу її для збору підписів, бо ми будемо теревеніти ще років десять а M$ вже оголосив про 50% знижки для навчальних закладів. І саме тому я зробив листа у такому вимагаючому тоні. Якщо мене ніхто не піддтримає, то діятиму самотужки. Від свого імені.
« Змінено: 2005-02-11 08:52:42 від Praporshic »

Відсутній Maxym

• Новачок
  • *
  • дописів: 16
  • Що новенького?
« Відповідей #121 : 2005-02-11 10:05:30 »
Найбільш важливою рисою Лонгхорн являється заміна звичної DOS/Windows файлової системи об'єктною базою даних (http://www.aaxnet.com/editor/edit029.html#W0), ви більше не зможете копіювати файли з флопі до CD-ROM, або прикріплювати їх до електронної пошти так як більше не буде файлів. Записи бази даних будуть копіюватися з однієї бази даних до іншої, скоріше всього через .NET сервер. Великі організації будуть мати власний .NET сервер, а решта споживачів буде користуватись одним з серверів Мікрософта, сервіс
за який ви будете платити.

Це ж абсолютний глобальний контроль за користувачами!
А до того ж як бути з локальними системами?
А як бути воїнам доріг - ноутбукам?
To beer or not to be?&&

Praporshic

• Гість
« Відповідей #122 : 2005-02-11 10:23:45 »
Але, ще більше мені не подобається первна заполітізованість цього процесу. Що я маю  на увазі:
- ідею активно штовхає "Яблуко" (прошу, жодних персональних образ)... Коли тут для ріноваги запропонували, наприклад, opensoft.org.ua, цю ідею заховали. Може тому, що законопроект про вільне ПЗ комуністів?
(Примітка: пан -- безпартійний... вольнодумець...)
Політика - засіб, який (на мою думку) виправдовуються метою, що до комуністів яки подали законопроект - ніхто нічого не ховав (особисті політичні погляди я сюди намагаюся не пхати, це лише засіб). Більш того, в третій та четвертій редакціях листа я згадував про законопроект. Те, що його створили комуністи, знову ж було прибрано задля деполітизації. "Яблуко" не штовхає, штовхає "яблучник". Повторюся, якщо це нікому не сподобалось, то я діятиму на власний розсуд.

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
« Відповідей #123 : 2005-02-11 10:30:22 »

Цитата
А як бути воїнам доріг - ноутбукам?
Глобальна мережа безпроводового (WiFi wireless) швидкісного доступу  до Інтернету, по прикладу коміркових телефонів (що непогано саме по собі, але без Відовса) :)

Відсутній iip))

• Графоман
  • дописів: 277
  • Перекладач KDE, openSUSE...
« Відповідей #124 : 2005-02-11 11:12:53 »
...І взагалі, якщо не сьогодні, то завтра я зроблю остаточну версію та викладу її для збору підписів, бо ми будемо теревеніти ще років десять а M$ вже оголосив про 50% знижки для навчальних закладів. І саме тому я зробив листа у такому вимагаючому тоні. Якщо мене ніхто не піддтримає, то діятиму самотужки. Від свого імені.
На мою думку, кожна версія листа має позитивні сторони, хоч листи може й відрізняються по викладу чи формі. Отже чому б не послати декілька листів. І надіслати їх вже - не чекаючи на підписи. А потім на якомусь сайті зробити форму, із якої можна було би відіслати підписані електронні листи (з коротким, заздалегідь підготовленим, повідомленням про підтримку вільного ПЗ) до відповідного урядового чиновника.
"You should not be satisfied with being a victim, nor with being a survivor. You should aim to be a conqueror." "Now, go do the right thing!" Dr. Laura

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
« Відповідей #125 : 2005-02-11 11:14:43 »
Політика - засіб, який (на мою думку) виправдовуються метою, що до комуністів яки подали законопроект - ніхто нічого не ховав (особисті політичні погляди я сюди намагаюся не пхати, це лише засіб). Більш того, в третій та четвертій редакціях листа я згадував про законопроект. Те, що його створили комуністи, знову ж було прибрано задля деполітизації. "Яблуко" не штовхає, штовхає "яблучник". Повторюся, якщо це нікому не сподобалось, то я діятиму на власний розсуд.
Сергій я повністю підтримую Вашу ідею з листом! Я львівянин, давайте без жодної політики тут... В останній редакції Вашого листа я поправив пару русизмів і фраз просто для кращого звучання листа, так би мовити для милодійності... Будь-ласка врахуйте їх по можливості та викладіть ще раз нову редакцію листа. Може ми ще трохи поправимо...
Згоджуюсь, що ТРЕБА ПОСПІШАТИ, бо в уряді щось не приємне затівають!!!
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній Alber

• Новачок
  • *
  • дописів: 22
  • Що новенького?
« Відповідей #126 : 2005-02-11 11:49:41 »
Отже, два варіанти

http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=novyny;action=display;num=1107666371;start=105#108
та
http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=novyny;action=display;num=1107666371;start=105#111

Я дуже довіряю Андрію Добровольському та Валентину Соломко. Треба ознайомити їх з текстом...

Щодо кінцевого варіанта: вважаю, що треба щось на кшалт вотингу зробити, якщо не залишиться лише один варіант.
Я за другий варіант з урахуванням останніх зауважень. Таки потрібен чи модератор чи кінцевий літературний редактор. (hse?)

Ще хочу сказати, що є різновид отакої адвокасі-кампанії з нашим листом, як персональні звернення - факси, е-послання на адреси чиновників та профільних міністерств. Але вважаю, що в наших умовах ми будемо спамерами. Тому все ж давайте закінчувати впродовж тижня з листом та ще й прес-реліз невеликий нам стане також у нагоді.

Виправлення (себе): До Міністерства економіки та європейської інтеграції (поки це одна структура)

Вибачте пане, але я міг відправити свого листа одразу, але я виклав його тут саме для того щоб громада висловила свою думку, якщо комусь щось не подобається - я враховую ці зауваження, що до Вашого листа, так з нього я взяв те що було краще ніж в моєму, дещо з взятого прибрав піля консультації з юристом, особливо частину де є посилання на Закон "про Інформацію" бо юрист сказав що то не зовсім до місця. Окрім того, я навім словом не обмовився про "авторські права" (хоча ідею висловив саме я ;), це вперше кажу) . І взагалі, якщо не сьогодні, то завтра я зроблю остаточну версію та викладу її для збору підписів, бо ми будемо теревеніти ще років десять а M$ вже оголосив про 50% знижки для навчальних закладів. І саме тому я зробив листа у такому вимагаючому тоні. Якщо мене ніхто не піддтримає, то діятиму самотужки. Від свого імені.
[не для балачок] 1. Ви - дааалеко не перший у кого виникла подібна ідея. 2. Річ не  в тому, що нам лише б погратися-побалакати, а втому, щоб звернення від усієї української спільноти ВПЗ не було б дитячим гомоном. Якщо діятиме самотужки не забудьте змінити звернення на "Я, С.Є., користувач та розробник ВПЗ, .... "

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
  • дописів: 157
« Відповідей #127 : 2005-02-11 12:11:06 »
Коментарі до листа в повідомленні 99.

До прешого - про ліцензії можна сказати: ліцензії на вільно поширюване ПЗ, такі як GPL, BSD та подібні.

До другого: Причиною є положення справ в Україні навколо вікористаяння ПЗ та захисту авторських прав.
Непогано булоб згадати про BlackCat (ASP) Linux як українську розробку, це набагато краща річ ніж згадані.
Про Кременя не треба, а сказати що "попередній та чинний міністри", бо вже свіжий міністр вчора казав, що про щось домовився з Microsoft

До третього: Початок викластитак: "Україна є державою з високим рівнем розвитку науки та техніки. Але чомусь витрачає кошти на іноземні розробки, замість того щоб витрачати їх на розробку власних рішень та підготовку фахівців, при чому рішення приймаються чиновниками, не маючими належної кваліфікації в сфері ІТ, кулуарно й безвідповідально."

До четвертого. після "про інвестиції в українську освіту та про боротьбу з піратством." вставити: Базувати освіту тільки на продуктах Microsoft - це робити українців  вічними данцями надприбуткової й без нас корпорації за рахунок нав'язування цього ПЗ в процессі освіти.  Освіта мусить базуватись на відкритих стандартах і рішеннях, тобто на вільному ПЗ, бо в самій основі освіти й науки лежить принцип відкритості.

До останнього абзацу:
Уряд менї здається очолює Юля :)

Прошу не забути про згадувагий тут законопроект, я думаю абзац повинні вставити люди що причетні до цього.

Ще прохання - не поспішати. Стиль, читкість формулювань... Лист повинен бути дуже чітким й дуже конкретним. Те, як він виглядає зараз - вже набагало ліпше, але ще досить рихло та сумбурно.
--
WBR, Alex Lukin,
RIPE NIC HDL: LEXA1-RIPE

Відсутній Юрій Ткаченко

• Дописувач
  • **
  • дописів: 60
« Відповідей #128 : 2005-02-11 12:52:10 »
Мені здається, що не треба боятися декларативного стилю листа. Головне заявити про свою думку, "подати сигнал". Інакше можна застрягнути у деталізації на довгий час.
Щодо першочергової задачі. Гадаю, що зараз головне не дати здійснитися планам MS монополізувати систему освіти в Україні. Інакше діткам у школах надовго вдобичать в голови, що крім Windows та MS Office нічого путнього в світі не існує. І тоді вже ніщо не допоможе.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #129 : 2005-02-11 12:53:14 »
[не для балачок] 1. Ви - дааалеко не перший у кого виникла подібна ідея. 2. Річ не  в тому, що нам лише б погратися-побалакати, а втому, щоб звернення від усієї української спільноти ВПЗ не було б дитячим гомоном. Якщо діятиме самотужки не забудьте змінити звернення на "Я, С.Є., користувач та розробник ВПЗ, .... "
1. Тільки до мене чомусь всі мовчали...
2. No comments
3. По-перше: підпис від імені спільноти - це у разі піддтримки; по-друге: "Я, Єгоров Сергій, громадянин України....

Відсутній mashckoff

• Загальний модератор
  • Кореспондент
  • дописів: 105
  • IT philosopher
Засади Re: Відкритий лист до В.А. Ющенка
« Відповідей #130 : 2005-02-11 13:53:17 »
Коли буде ресурс для розміщення Листа, має сенс опублікувати засади...

Щось на кшалт:
"
Цей лист є виражає спільну думку українських ІТ-спеціалістів та користувачів щодо розвитку інформаційних технологій у нашій країні.

Лист не є політичною, рекламною чи іншою промоцією  будь-яких політичних чи комерційних організацій...
Приватна думка|ідея громадянина України, що була запропонована співтовариству, знайшла гарячу підтримку.

Ми готові прийняти певну допомогу від будь-яких персон чи організацій, які розділяють ідеї, викладені у данному листі... якщо від ініціаторів не будуть вимагати відповідних подяк, преференцій

"
Wad Mashckoff, IT philosopher
ICQ 201205466  E-mail: adiel@nospam.kiev.ua  
Linux.kiev.ua * OpenOffice.org * Migration.OSDN.org.ua

East or West, Lviv is Best!

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
« Відповідей #131 : 2005-02-11 13:54:11 »

Давайте без образ і сварок, бо цього хочуть віндовзники  ;)
Я тут підправив Ваш лист тільки що. Прийміть будь-ласка до уваги і викладіть свою редакцію... або зсилку...
Відповідь 108
http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=novyny;action=display;num=1107666371;start=105#108
Поточний лист Альберта & Compani...
Відповідь 111
http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=novyny;action=display;num=1107666371;start=105#111
 Давайте листи об'єднаємо в один, бо ми одна спільнота вільних користувачів вільних програм :)  у вільній державі ;D  хоча кожен з нас має свої гастрономічні вподобання: хтось любить помаранчі, хтось баклажани, яблука, помідори, огирки... вибачайте, якщо когось забув ;D
« Змінено: 2005-02-11 14:47:45 від hse »
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній mashckoff

• Загальний модератор
  • Кореспондент
  • IT philosopher
« Відповідей #132 : 2005-02-11 14:02:36 »
2. No comments
3. По-перше: підпис від імені спільноти - це у разі піддтримки; по-друге: "Я, Єгоров Сергій, громадянин України....

Якщо Ви помітили, то досить жваве обговорення. Саме діскусії показують, що є певна підтримка Вашої пропозиції.

Сергію, мабуть, ніхто не каже, що хтось інший публічно запропонував ідею відкритого листа до пана Президента.

Гадаю, що Ви не попрозумілися з паном Альбером :(

Відсутній mashckoff

• Загальний модератор
  • Кореспондент
  • IT philosopher
[OFFTOPIC] Щодо освіти Re: Відкритий лист
« Відповідей #133 : 2005-02-11 14:24:33 »
Шановна громадо! Я сьогодні по інтеру в новинах чув, що "наш" новий міністр освіти збирається за пільговими цінами в дяді Біла вінду та інші прибамбаси типу офіса закупити для всієї Української освіти :(  Я тут не прикалуюсь, а на повному серйозі!! Хто в 20-00 дививсь новини не дадуть збрихати! Так, що нам з листом треба поспішити, щоб нашу думку хочаб "мали на увазі"...
Це, мабуть Наказ 903 спровокував.
http://www.linux.kiev.ua/~adiel/files/nakaz903/

Чому саме Україна буде платити гроші Дядьку Біллу?
Це старий міністр попрацював так :(

Дозволю собі опублікувати частину приватного листа:
"дотримуватися вимог, що передбачені нормативними актами МОН України, які регламентують склад, кількість та основні технічні характеристики комп'ютерної техніки для облаштування і використання кабінетів інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій у навчальних закладах" (наказ 903). Наказ МОНУ No 524 від 23.09.2002 р. "Про поставки комп'ютерних комплексів" :
"Операційна система Windows 98 (Windows ХР Home) (RUS/UKR.)) " та
"Програмне забезпечення базових інформаційних технологій: "Місrosoft Оffiсе 2000Рго (Оffiсе ХР Рго) Ukr/Rus": Місrosoft Word, Місrosoft Ехсel, Місrosoft Ассеss, Місгоsoft Роweг Роіnt; (з правом використання на всіх комп'ютерах НКК) "

FYI: http://www.mon.gov.ua/laws/MON_524.doc

Доречі, можу сказати, що йдуть певні процеси у цьому напрямку ;-)
Цей напрямок під певною увагою як компанії, де я працюю (ЕМТ, emt.com.ua), так і учасників українського OSDN (osdn.org.ua).

Пан Шигорін писав тут, що не всі люблять форуми... що спілкування відбувається у розсиланнях, по телефону та у приватних зустрічах з поважними людьми.
Крім того, проводяться семінари разом з МОН та вчителями на цю тему:
http://www.emt.com.ua/archive.html?&cHash=22a0a0f578&tx_mininews_pi1[showUid]=17
та конференції украінського OSDN
http://conference.osdn.org.ua/conf2004.html?&L=2

Ми можемо змінити ситуацію, повірте мені!

PS: Це -- "до відома", я не буду обговорювати, що саме відбувається на цьому напрямку ;)... для цього є більш адекватні місця.
« Змінено: 2005-02-11 14:32:25 від mashckoff »

Відсутній mashckoff

• Загальний модератор
  • Кореспондент
  • IT philosopher
« Відповідей #134 : 2005-02-11 14:35:39 »
Давайте листи об'єднаємо в один, бо ми одна спільнота вільних користувачів вільних програм :)  у вільній державі ;D
Давайте в понеділок?
На вихідних є час подумати!

хоча кожен з нас має свої гастрономічні вподобання: хтось любить помаранчі, хтось баклажани, яблука, помідори, огирки... вибачайте, якщо когось забув ;D
Мене.
Я люблю горілку!