Автор Гілка: Відкритий лист до В.А. Ющенка  (Прочитано 86320 раз)

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
Re: Відкритий лист до В.А. Ющенка
« Відповідей #270 : 2005-02-16 14:50:51 »
90%, що нічого "більш детально" не послідує.
Тобто пан астролог?

Є категорія людей, котрі знають, що ніяке починання не закінчиться і тому не варто взагалі нічого робити. При цьому вважають своїм обовязком повідомити всіх на світі, що те що вони роблять робити не варто.  :)
Є категорія людей, які вже пройшли по деяких сільскогосподарчих інструментах й бачить проблеми там, де інша, яка звичайно асоціюється із побутовим приладом, ще їх не бачить.

Якщо автора було повідомлено, що обговорення листа є сенс робити у листуванні -- тобто у публічній розсилці із доступним архівом, наприклад, talk@linux.org.ua -- й це не дійшло, то, може, він ще вірить у форуми.

Я _знаю_, яка проблема знайти та звести зміни та версії документа з форуму.

Я _знаю_, що робити чайницький текст, а потім із шапкозакидательством його нести -- це дискредитація, а не допомога.  Якщо не пам'ятаєте, чим закінчились розмови Кубушина (KSI! -- не чайників із найкращими побажаннями, а людини, яка тоді тільки-но успішно закінчила проект щодо системи для виборів президента) із Марчуком -- google is your friend.

Я _знаю_, що якщо б я не був _критично_ зацікавленим в успіху того, чого намагаються тут досягнути (а так, пересічний візитор борди та підписувач усього підряд) -- підписав би навіть це й, мабуть, рекомендував би.

А так -- вибачте, але доводиться _відповідати_ за те, що підписуєш.  Якщо там є навіть СИНТАКСИЧНІ (я не кажу про стилістичні чи тим більше логічні помилки -- вони є й зараз) недоліки чи "2. " після відсутнього "1. " -- це піонерство.

До речі, ще я знаю, що змінювати підписане -- це злочин.  То який сенс зараз коригувати те, що вже опубліковано?  А робити форк -- теж дискредитувати саму ідею ще далі ("вони ж подрібнені, ото бачте").

Тобто той, хто побіг закидувати бета-версію на публіку -- на жаль, не думав, що робив, коли надсилав посилання та пропонував підписатись.  А виправити це у жанрі публічного звернення вже не можна.

Щодо остаточного варіанту - в силі домовленість про те, що його віправляє Сергій?
А хто публікує?  Тобто хто коїть злочин (чи відкидає підписи та робить якесь ще інше звернення)?

Маю на увазі електронний, котрий висітиме на сайті. А то я б ще раз його вичитав вдома, в спокійній обстановці, але не знаю, що вичитувати :-/
Отож.  Не знаєте, що робите взагалі.

А отакими намірами й оздоблений рясно шлях до пекла.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #271 : 2005-02-16 14:56:51 »
Як на мене бавитися з дизайном не варто. Хіба що збільшити шрифт (чи то лише в мене <font size=-1> опера показує таймсом на 7 пікселів?
Все-таки ми не сайт галереї мистецтв презентуємо. Наявне оформлення достатнє для того, щоб прочитати листа та висловити згоду з ним.
Хіба що додати під листом посилання сюди щоб користувачі мали можливість щось додати чи запропонувати.
Читайте документацію - вона кермує.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #272 : 2005-02-16 15:03:41 »
В мене на локальній версії стоїть <font size=4>, хоча я й попросив PAL`а збільшити розміри шрифта. А що до дизайну, то мені здається що він тут достатній.

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #273 : 2005-02-16 15:04:43 »
> gvy Відповідь #270 від: Сьогодні 14:50

Ви багато всього _знаєте_ - знаєте, що _не_ треба робити, знатєте що ми робимо _не_ вірно. Чи не вкажете часом нам на наші _конкретні_ помилки (то де-де в листі є пункт "2" за відсутності пункту "1"?) та як ви пропонуєте їх _вирішувати_?
« Змінено: 2005-02-16 15:15:31 від miwa »

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #274 : 2005-02-16 15:23:17 »

ВИ ЦЕ РОБИТЕ?????!

O mama mia

;D

Звичайно, ні.
В мене є ще й робота, де я гроші заробляю  ;)

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #275 : 2005-02-16 15:39:14 »
> gvy Відповідь #270 від: Сьогодні 14:50
Ви багато всього _знаєте_ - знаєте, що _не_ треба робити, знатєте що ми робимо _не_ вірно.

Не просто "знаю", а одразу сказав, як технічно краще налагодити роботу по написанню такого листа, щоб результат сприймався адекватніше.

Чи не вкажете часом нам на наші _конкретні_ помилки (то де-де в листі є пункт "2" за відсутності пункту "1"?) та як ви пропонуєте їх _вирішувати_?

Пане, якщо хтось такий розумний, що править частково відсутню нумерацію на <ul> ТА залишає підписи, які були поставлені під ІНШИМ документом -- я не впевнений, що йому руку подам (доки не зрозуміє помилку), не те що підписувати таке буду.

Читайте _уважно_ попереднє повідомлення й голову увімкніть, а не емоції.

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #276 : 2005-02-16 15:40:02 »
А хто публікує?  Тобто хто коїть злочин (чи відкидає підписи та робить якесь ще інше звернення)?

Отож.  Не знаєте, що робите взагалі.

А отакими намірами й оздоблений рясно шлях до пекла.

Публікую я.

Тобто, Ви вважаєте, що викинути підпис, як наприклад, на сторінці 28 (останній підпис) - це злочин? Викинути з паперового варіанту підписи невідомо кого - теж злочин? Краще збирати, як збирали ского часу підписи за референдум (з нецензурними прізвищами та найменуваннями вулиць)?
Тоді називається фальсифікування голосів, це і є злочин.

Також перевести з трансліту набрані підписи (за виключенням підписів наших громадян, що зараз за кордоном) - на мою думку, теж нормально.

Також виправлення синтаксичних помилок - це досить нормально, на мою думку. Згоден, занадто спішно виклали сторінку, АЛЕ! Якщо би її не виклали, це так би й залишилося досі на форумі.

Цей проек обговорюють вже давно, ще до публікаціі новини на цьому сайті.
Де ви були раніше? Чому не зв'язалися с ініціатором (паном Єгоровим)?

Чи критикувати зроблене кимось набагато легше, ніж щось зробити самому чи допомогти?

Мені дуже здається, що Ви не розумієте мети листа. Ми тут не розробляємо новий закон чи підзаконний акт. Ми не є радниками Президента або депутатами. Ми в першу чергу хочемо звернути увагу на наболілу проблему.
Ми виступаємо як громадяни України, які мають право самоорганізуватися та виказати свою думку.

Якщо не хочете - не підписуйте. Можете виказати свою думку вголос.
Цього права ніхто Вас не лишає. Але дайте право виказати свою думку й іншим.

Андрій Вітюк

• Гість
« Відповідей #277 : 2005-02-16 15:47:08 »
Є ідея по поводу пошуку информації на сторінці http://letter.org.ua/

Зробити форму пошуку по місту проживання - щоб можливо було побачити усіх своіх "однополчан" :)

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #278 : 2005-02-16 15:49:19 »
В мене є ще й робота, де я гроші заробляю  ;)

В мене теж є, що дивно.  Я не про те -- он miwa не розуміє, чому не можна виправляти сирий текст, який вже підписано, не відкинувши підписи -- то Ви ж могли й не розуміти, що "переносити підписи" теж не можна.

Вибачте, якщо це настільки очевидно, що образив -- але я не знаю (чи не впізнаю за ніками) більшість тих, хто ініціював та веде це обговорення.  Це нічого не значить, але із спеціалістів знаю дуже багатьох.

А щодо виправлень -- краще поточну сторінку помітити, що ДРАФТ, заморозити у стані, який підписала принаймні більшість чи хочаб поточному, вести "актуальну версію" на ОКРЕМІЙ сторінці (+внутрішній(?) для редагуючих -- технічно краще wiki), збирати електронні адреси для можливості зв'язку та перевірки ЧИ прохання переглянути остаточний варіант та при згоді підписати його.

Вибачте, якщо це теж очевидно... але тоді щось дивне коїться.

-------- частина 2

Тобто, Ви вважаєте, що викинути підпис, як наприклад, на сторінці 28 (останній підпис) - це злочин?

Тобто я пишу, що треба АБО відкидати УСІ накопичені підписи при зміні сторінки (бо вони логічно інвалідовані й маємо підробку), АБО зафіксувати зміст ПЕРЕД тим, як збирати підписи.  АБО робити злочин.

Також перевести з трансліту

Угу, й підпис олівцем навести ручкою.  Розумієте, навіть "довірча", тобто ніяк юридично не підтверджена інформація -- це теж відповідальність, принаймні моральна.  Якщо змінюється хоч щось, хоч байтик -- це вже не оригінал.  Це вже маленький крок до "найкразих побажань" отих фальсифікаторів, на жаль.

Цей проек обговорюють вже давно, ще до публікаціі новини на цьому сайті.
Де ви були раніше? Чому не зв'язалися с ініціатором (паном Єгоровим)?

Тут я був, й зв'язався у формі повідомлення тут же.  Писати кожному пересічному із хорошою, але дуже погано оформленою ідеєю -- вибачте, в мене ще робота є й проекти не чекають.

Десь тоді ж прийшов запит на хостинг та допомогу із дизайном (бо, розумієте, за цю машинку я й відповідаю -- так сталося) -- відповідь була "хостинг без проблем, дизайном займатися не буду -- цей час краще використати на _нормальний_ лист та ефективне його закидування й ми над цим працюємо".  А, ось -- це було вдень 10 февраля.

Тоді ж знайшов та порекомендував подивитись http://freshmeat.net/projects/vvv/

Мені дуже здається, що Ви не розумієте мети листа.

Я розумію Вашу образу за справу та час, *але* ви -- громадяни, а в мене це бізнес й не перший рік.  Й я *не* хочу, щоб зайвого разу слово "лінукс" чи "вільні програми" було пов'язано із "а, це ті лантухи, які двох слов зв'язати не можуть", розумієте?

Можете виказати свою думку вголос.
Цього права ніхто Вас не лишає. Але дайте право виказати свою думку й іншим.

(дзенькую бардзо) А я що -- комусь можу не дати?  Чи навіть хочу?

Виказувати -- ото й виказую, але виправити помилку, коли в вантажівку хліба замість солі вже поклали пісок -- дуже важко.  Хіба що сказати, що це -- драфт й провести доробку й ПЕРЕподписання (без переносів підписів) кінцевого варіанту.

Ми (emt.com.ua) можемо допомогти із організацією такого процесу -- adiel@ підписав цього листа, тобто "попав" на допомогу ;) -- але ніхто не має права втручатися в те, що вже роблять інші, без їхнього дозволу та бажання на те.
« Змінено: 2005-02-16 16:09:07 від gvy »

PALвом

• Гість
« Відповідей #279 : 2005-02-16 15:53:18 »

Пане, якщо хтось такий розумний, що править частково відсутню нумерацію на <ul> ТА залишає підписи, які були поставлені під ІНШИМ документом -- я не впевнений, що йому руку подам (доки не зрозуміє помилку), не те що підписувати таке буду.

пане GVY, я вважаю, що повинен повністю визнати Вашу правоту у цьому моменті і винен у тому, що при викладуванні (правка дизайну та HTML коду) не проконтролював. Прошу вибачення перед усім товариством.

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #280 : 2005-02-16 16:08:37 »
Цитата
Читайте _уважно_ попереднє повідомлення й голову увімкніть, а не емоції.
Прочитав. Нічого _конкретного_ не знайшов. Окрім фраз на кшталт "все, що ви робите - невірно" (не дослівно), та "а ось я казав..", "а якби..." (знову не дослівно).

Так що, як бачите, з пана непоганий астролог ;)

=====================

Даруйте, на момент публікації ще не було повідомлення за номером 278.
Згоден з тим, що з мене все-таки астролог не дуже, а також не можу не сказати, що це мене тішить. Справді.  :)

А ще прошу вибачення, якщо мої повідомлення когось (в першу чергу gvy) торкнулись занадто близько. Все-таки я до біса стомлений крім всього іншого. :(
« Змінено: 2005-02-16 16:13:21 від miwa »

Kyryll A Mirnenko (mirya)

• Гість
« Відповідей #281 : 2005-02-16 16:11:06 »
Негативним моментом є те, що звернення зав'язане на Lінуксі (я б це навіть відкритою рекламою назвав), непогано було б звернути увагу на *BSD & Solaris

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #282 : 2005-02-16 16:14:18 »
2 miwa: re #280: OK, по руках!

---- вважати флеймом

Прочитав. Нічого _конкретного_ не знайшов. Окрім фраз на кшталт "все, що ви робите - невірно" (не дослівно), та "а ось я казав..", "а якби..." (знову не дослівно).

Так що, як бачите, з пана непоганий астролог ;)
Пан, мабуть, читати не навчивсь, якщо про інвалідацію підписів при змінах ще не дійшло.  Бо пояснив вже на паличках, для дітей дошкільного віку.

Це -- КРИТИЧНЕ.  Без розуміння того, як будувати процес написання/підписання й чого НЕ МОЖНА при цьому робити -- це все у кращому випадку забавки, у гіршому -- шкода справі.

Шановний PAL це розуміє, як бачу.  Ось із ним й будемо спілкуватися щодо того, як будувати workflow, якщо має сенс.

Ви ж, пане сліпий астроложе -- навчіться читати та розуміти співбесідника, а не гнати хвилю "нас багато, тому ми праві".  Може, ще вийде щось добре.
« Змінено: 2005-02-16 16:17:43 від gvy »

Відсутній mashckoff

• Загальний модератор
  • Кореспондент
  • дописів: 105
  • IT philosopher
« Відповідей #283 : 2005-02-16 16:17:40 »
Негативним моментом є те, що звернення зав'язане на Lінуксі (я б це навіть відкритою рекламою назвав), непогано було б звернути увагу на *BSD & Solaris
Це -- реальність.

Чому пан з'явився лише тоді, коли лист вже був написаний?

Зміст листа змінюватись не буде.
Wad Mashckoff, IT philosopher
ICQ 201205466  E-mail: adiel@nospam.kiev.ua  
Linux.kiev.ua * OpenOffice.org * Migration.OSDN.org.ua

East or West, Lviv is Best!

Відсутній mashckoff

• Загальний модератор
  • Кореспондент
  • дописів: 105
  • IT philosopher
« Відповідей #284 : 2005-02-16 16:20:48 »
Прочитайте уважно -- там є конкретика...
Доречі, пан GVY правильно написав... Його пропозиції враховуються, певним чином.
Wad Mashckoff, IT philosopher
ICQ 201205466  E-mail: adiel@nospam.kiev.ua  
Linux.kiev.ua * OpenOffice.org * Migration.OSDN.org.ua

East or West, Lviv is Best!