В принципі згоден, але ж не треба забувати, що вже існуючи документи у форматі M$ ніхто викидувати теж не схоче, отже потрібно знайти й якийсь _якісний_ засіб їх переводу до майбутніх стандартів. Та треба акцентувати увагу на використанні open source, а не Linux - це різні речі. Хай використовують хоч Windows, але нехай він буде відкритий, та дотримується стандартів. Як вже писали - не повинно бути ще одного монополіста.
Наївні Ви люди... Які, безкоштовні програми з відкритими ліцензіями?!? Ви що, не бачите "генеральної лінії" теперішньої влади, та "її" позиції?!? УВАГА, привідкриваю завісу: україна закупить M$ вінди та офіси для всіх своїх бюджетних установ і закладів освіти мінімум на 10 років на перед!!! Нема в бюджеті грошей?! От для такої святої справи америка кредит нам дасть, можете бути певні;)Іран треба вчити "демократії", в Сирії поборотись з тероризмом ще в пару країнах рєволюцією зробити... На все це треба грошенята... Америка надіється на самоокупність Української компанії, тому президент свої зобовязання виконає чітко і згідно генерального плану;)Що, розчарував я тут багатьох? От я (нажаль в даному випадку) не помиляюсь:(Зрозумійте, навіть відкинувши свою теперішню позицію, президенту прийдеться когось розчарувати: або свого "стратигічного партнера", або "велииику" групу прогресивних освідчених співвідчизників, прихильників відкритих програм...А тепер відгадайте: кого він розчарує... Час, дасть Вам відповідь!Віктор Андрійович м. Львів (його синьо-біла половина)
До чого тут розбірки між linux та freeBSD (на минулій конференції мені вони рукав кров'ю заляпали - до сих пір повністю не відіправ).
Але в цілому лист дуже поверхневий та декларативний. Підписувати його в такому вигляді вважаю за недоцільне. Я думаю, що слід серйозно попрацювати над зверненням до президента від імені україньскої OpenSource спільноти.Це має бути не просто відкритий лист, а звернення з програмою дій та конкретними пропозиціями по вирішенню тих чи інших проблем, що постали перед суспільстівом в галузі інформатизації.Підготувати так звернення - це непроста задача, та я думаю, що в Україні достатньо кваліфікованих фахівців, щоб це зробити.
Але в цілому лист дуже поверхневий та декларативний. Підписувати його в такому вигляді вважаю за недоцільне. Я думаю, що слід серйозно попрацювати над зверненням до президента від імені україньскої OpenSource спільноти.
...Тепер питання по суті. Хлопці, коли вже буде, власне, звернення? Що ще треба для цього? Чого чекаємо?Є конкретний план дій по відправці його?
Лист потрібно, щоб звернути Президента на проблему увагу. А програму скласти - не коників з пластиліну ліпити